Černý pátek aneb trochu konzumu

 


/autor: Eduard Ovčáček 
výstava právě probíhá v Sovových Mlýnech/


Nevím proč se zběsilé konzumní horečce říká Black Friday, ale určitě na to bude jednoduché marketingové vysvětlení. Ale beru, že člověk si opravdu potřebuje občas něco koupit a slevy jsou nejen lákavé, ale někdy si konkrétní věc za plnou cenu prostě nemůžeme dovolit. A taky je fakt, že občas je nutný pořídit pračku nebo ledničku, tak proč toho nevyužít.

Nicméně jsou chvíle, kdy bych na slevy nehleděla. Před pár lety se mi chlubil známý, že pořídil snubní prstýnky v akci 2 za cenu 1. Nevím, jestli se tím pochlubil i novomanželce, ale já bych z toho asi úplně urvaná nebyla. A když je vidím, vždycky si v duchu řeknu: Aha, to jsou ti dva za cenu jednoho.

Já letos budu nakupovat hlavně knihy. Už dlouho si brousím zuby na kuchařku Hanky Zemanové:


Ne že bych podle ní vařila, ale strašně se mi líbí Hančino přirozené podnikání, protože je v souladu s tím, co sama žije a předává to dál. A v knize jsou nádherné fotky. Sice je drahá, ale zrovna tyhle knížky považuju spíš za investici. Určitě si poslechněte podcasty, na kterých Hanka o svém vaření a podnikání mluví. Určitě to ocení nejen volnonožci a nejen v gastro oborech.




Obrovské knižní slevy až do výše (tuším) 90 % mají tyto portály:




Nejčastěji nakupuju oblečení z druhé ruky nebo u malých prodejců, ale když číhám na něco konkrétního, zejména severské značky, mám minutu před sedmou nařízený budík na
 
(čímž zdravím své kolegyně a kamarádky, které to mají stejně)


A jestli potřebujete FAKT RYCHLE boty nebo kabelku, tak zde:







Pokud chcete dostat nějaká procenta zpět zpátky z nákupů, určitě se zaregistrujte na těchto portálech: 
(Více o tom píšu ZDE)

 TIPLI

PLNÁ PENĚŽENKA



Jestli máte i své tipy nebo ulovíte něco fakt mimořádného, budu moc ráda, když napíšete. Tak slevám zdar a příště už setkání nad knihami.



Žádné komentáře:

Okomentovat