Očistná chvíle


Dnes večer premiéra Ententýků.
Ráno jsem si přečetla, co o nás píše MF Dnes a radost jsem z toho neměla. Jsme nejhorší ze všech seriálů, které letos na podzim mají premiéru. Tedy podle procent, kterými nás ohodnotili. Nečekala jsem zázrak, ale když jsem viděla úvodní díl Gymplu a Základky, tak jsem si říkala, že takhle špatní snad nejsme. Nejsme. Jsme horší.
 
Tohle jsou pro mě velmi očistné chvíle, protože vždycky cítím, že musím s psaním okamžitě skončit. Že už nikdo ode mě nevezme ani kůrku. A představuju si, co příští měsíc asi půjdu dělat. Tajně pozoruju naši paní na uklízení a správně odhaduji, že úklidem se neuživím. Hrozbou pro mě je malá samoobsluha, kam chodím nakupovat a děsím se, že tam skončím u salámů. Jenže neskončím. Nevzali by mě. Ne, že bych se nenaučila krájet na nářezáku, ale asi bych všem radila, že bysme měli prodávat nějak sofistikovaněji.
 
První dva díly nejsou úplně podle mých představ, ale od třetího to už frčí, jak jsem chtěla. Takže se nemůžu na nic a nikoho vymlouvat. A tohle zjištění je mi kupodivu příjemné.
V šesté třídě jsem při atletickém tréninku rozbila míčem okno. Byl to průšvih, protože jsme se rvaly dvě party holek, když trenér šel telefonovat. Pak přišel a řval, kdo že to okno rozbil. Jedna parta holek to svalovala na druhou. Pak jsem zvedla ruku a řekla, že já. Dodnes si pamatuju ten zvláštní  pocit v břiše a překvapení sebe samé, že jsem se dobrovolně přiznala.
Tož tak.
 
Jestli se vám bude chtít, sraz dnes večer na ČT1 ve 20 hod. Přesně!
 

92 komentářů:

  1. Tak já Gympl určitě oželím--mě tedy nijak neoslovil a sedím večer u Ententýků--to je jasná věc :o)Už se těším :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, nevěšte hlavu. Včera jsem byla u kadeřnice a ta říkala, že ty Ententýky vypadají dost dobře. Že ČT válcuje NOVU, protože tam jsou to děsné sračky ( to cituju ) ...a já ji věřím. Víte jak to chodí u kadeřnic - proberou tam všechno. A nás zajímá názor lidu a novináři ať se jdou vycpat.
    Takže večer přesně v osum. Těším se a trochu bojím. Mám takový ten divný pocit v břiše - jako před každou premiérou. A vždycky to dopadne dobře!
    Pěkný den Marie K.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky miluju ty řeči v kadeřnictví! Jasně, záleží na divácích. Producent nám říkal, že dostal pár nabídek si doboru recenzi koupit. Ale že touhle cestou jít odmítá. Jestli to tak opravdu funguje, pak je to smutný.

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším a se Základkou a Gymplem se neporovnávejte, to je úplně jiná sorta lidí. Držím palce a přeju dobrý pocit z dobře odvedené práce.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a ten obrázek, ten je teda hustej :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Po čítaní vašich príspevkov som úplne nabudená seriál pozerať, akoby som autorku veľmi dobre poznala :-) Len škoda, že tu v Bruseli to nejde. Napriek tomu želám veľa úspechov a síl pokračovať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky, myslím, že to bude na netu v archivu ČT. Když tak. :-)

      Vymazat
  7. OOOO, dúfala som že to bude tak o 21.30.. skôr sa tam od decka nedostanem! Ale vymyslím to... každú stredu bude dcéru ukladať muž a ja budem kukať. Ten seriál mám obľúbený už teraz. Teším sa. A neboj, keď sa mi to nebude páčiť, určite sa priznám :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie, četba Vašeho blogu je pro Ententýky nejlepší reklama. Takže já taky dnes v 8 budu na svém místě. A těším se a vydržím minimálně do třetího dílu. To slibuju!
    Eva P.

    OdpovědětVymazat
  9. Od rána myslím na to, jak se asi musíte cítit vy, když i já jsem celá napnutá! Moc bych vám přála, aby váš seriál našel svoje diváky, kteří ocení inteligentní humor a situace, které život přináší. Po čtení vašeho blogu si myslím, že přesně takové to bude a těším se! Podle ukázek je Základka nedívatelná, Gympl nemůžu hodnotit ani jako kantorka ani jako scénáristka, ale šít se u toho dalo :o))) Dnes se ovšem budu Vašemu seriálu věnovat bez paralelní činnosti, LenkaK

    OdpovědětVymazat
  10. Vy jste na mě příliš hodné! A že na mě někdo myslí, to je úžasný. Já bych se cítila celkem všednodenně, kdybych nečetla tu kritiku.
    Kolegyně teda říká, že vždycky prožívá "malé narozeniny", jde a koupí si kytku, dobrý pití a tak, ale ví, že nesmí otevřít noviny ani počítač. Jinak na ni hned vypadnou kostlivci a neužije si to.
    Určitě budu ráda za všechny vaše postřehy, i ty kritické. Protože vím, že to se mnou nemyslíte zle!

    OdpovědětVymazat
  11. Dopoledne jsem Vám napsala komentář, dala odeslat a spadl mi net... Život není fér! :)
    Psala jsem, aby jste recenzentům na Idnes nevěřila ani nos mezi očima, ty jejich recenze jsou odpad!

    Každopádně, já jako jediná asi dnes večer nebudu fandit u televize, osmá hodina je na mě moc brzo.
    Ale doufám, že seriál najdu v archivu ČT. Pak ho okouknu, stejně jako Vyprávěj teď před státnicema, až mě bude čekat nějaká těžká zkouška... :)

    Držím palce, ať vše vyjde!
    Eliška

    OdpovědětVymazat
  12. Normálně na TV skoro nekoukám, ale udělám výjimku. Gympl i Základku jsem vypnula po 1/3, nedokázala jsem na to koukat, ale možná je to kvůli povolání a koukat na školství ještě mimo pracovní dobu je už nad mé síly. Dnes v 8 budu připravená! Šimrání v břiše chápu, ale radost za odvedenou práci si nenechte vzít. Roosevelt říkal, že srovnávání je zabiják radosti!

    OdpovědětVymazat
  13. Mám to přesně jako Lenka K., taky jsem si na vás ráno vzpomněla jak musíte být asi nervózní :). A to prosím jsem začala 3. září novou práci, takže mám každou volnou chvilku o čem přemýšlet. Nicméně Váš blog je tak fajn místo, oáza klidu a normálnosti, že Vás beru jako vzdálenou kamarádku, i když Vy o mě nic nevíte :D. Těším se, až Ententýky uvidím. Eva

    OdpovědětVymazat
  14. Těšííím se moooc :-). Už ženu děti do postele :D, abych měla klid.
    Lucie pevné nervy :-) - určitě bude ohlas jen a jen pozitivní.
    Kača

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie - jooo super!!! Těším se moc na další :-) Některé scény jako třeba "pokus" o sex po 6ti nedělí se tu smál i manžel i když normálně na seriály nekouká už ze sásady :D, dnes si šel pro pití - odskočil si od počítače a i chvíli zůstat což je teda zázrak.
      Kača

      Vymazat
  15. Lucko neboj, bude to fajn... i já, která normálně televizi vynechávám, mám puštěnou ČT1, uvařené nové nespresso crealto s těším se.... stejně jako dámy výše se těším díky tomu, že mám tu čest tě osobně znát a vědět, že to co děláš, děláš srdcem..... příjemný večer všem :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak za mě dobrý :-)) nelepší byla scéna před školkou a vzpouzejícím se Lukášem a meditující Ute :-)) a v podtextu věta o tom, že nedokáže vychovat ani křečka :-)) a pak scéna s Bořkem žadonícím sex po šestinedělí :-)) a naprosto brilantní děda alias Vízner :-))
      Asi dám i druhý díl.... :-))

      Vymazat
  16. Lucie, hlásím, že sleduju. :-) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za mě také dobrý :-) Rozjezdy jsou obecně takové "těžkopádnější", divák se musí se vším seznámit, ale i tak se mi to líbilo a těším se jak to pofrčí, když už budeme všechny znát :-) A nepíši Vám to, Lucie, jen proto, že bych Vám chtěla mazat med kolem pusy, natolik bych byla (n)asertivní, že kdyby se mi to vážně nelíbilo, že bych Vám to napsala. Takže hurá do druhého dílu. Jana

      Vymazat
  17. I když mi je "jen" patnáct moc se mi to líbilo :). Dokonce už vím, že se moje dcera bude jmenovat Arnoštka :D!!

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý večer! První díl se mi moc líbil. Bavila jsem se! Bylo to svižné a vtipné, na rozdíl od Gymplu (u toho jsem vydržela 5 minut. Základku jsem neviděla)... Než to skončilo, tak mě neskutečně vytočily moje tři děti. A tak mě věta, která zazněla ke konci, že být matkou neznamená být šťastná, pohladila po duši... Děkuji za hezký večer a těším se na příští středu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  19. deda Brouk skvely! Arnostka jeste lepsi, paradni slunickova maminecka:-) Ute se mi taky libi moc, scenka pred skolkou-jako bych videla nase dnesni rano:-)
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
  20. Luci, bude to dobré, musí sa to rozbehnúť. Našla som sa v mnohých scénach. Veľmi sa mi páči Ute-ako žena, rovnako účes tej bioženy-Nikol? a ešte sa mi páči Viktor :))) a ten sex po šestonedelí nemal chybu, niektoré hlášky by si zaslúžili ísť do encyklopédie čerstvých matiek, napr o tom že dieťa je zázrak.. Ale musím povedať, že ma dosť vyrušuje to, že ťa "poznám", že o tom seriáli niečo viem... Odosobním sa :) tak čo, dobrý panáčik už bol? :)))

    OdpovědětVymazat
  21. Lucie, je to dobryyyyy :-)
    Hezky vecer takyLucie

    OdpovědětVymazat
  22. Ve srovnání všech momentálně rozjetých seriálů určitě nejlepší. Líbí se mi to propojení pomocí Ute a jejích myšlenek, mrzí mě hudba, ta mě třeba ve scéně s Frantou kouřícím před domem rozbourala a přitom vlastně dobrá scéna... Nemáte to lehké, Lucie, když se na vašem "dítěti" musí uživit ještě spousta jiných profesí, klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hudba je průšvih, první skladatel si u ní vylámal zuby a nedalo se to už opravit z časových důvodů. Nevím, jestli už od dvojky je to lepší (nový sklad.) nebo až dál. To byla snad naše největší hádka s producenty, kteří to podcenili a nakonec se zjistilo, že autorská práva třeba na zahraniční pecky jsou tak drahá, že si nemůžeme dovolit ani jednu píseň! Štve mě to.

      Vymazat
  23. Lucie, já se tááááák těšila......a můžu pravdivě prohlásit, že jsem se bááááječně bavila.
    Krásný lidi, dokonalý hlášky.....už se těším na další díl.

    A za mě - Základka nekoukatelná, Gympl jsem vydržela pár minut.........a ještě si počkám na Obchoďák......ale už teď vím, že Ententýky si ujít nenechám........:-)



    Přeji hodně diváků naladěných na ČT1. Michaela


    P.S. Arnoštka je moje tchýně..... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Arnoštka? Já znám jen jednu. U Obchoďáku jsem psala druhý díl, ten se vysílá taky v sobotu, ještě se o tom zmíním.

      Vymazat
    2. Ano, Arnoštka, po své kmotře.

      Jak je tchýně fajn, tak to jméno mi přijde šílený.....HIHIHIHIHI....navíc ji všichni říkají, světe div se, Arnoštko...... :-D

      A Obchoďák je, jak jsem včera zjistila, v sobotu....k pátečnímu a sobotnímu večeru, podle mě, seriál nepatří.
      V pátek a v sobotu by měly být filmy - buď ho budu chtít vidět, tak si na něj počkám, nebo né a udělám si svůj program (my se budeme třeba loučit s prázdninami... :-))
      Seriál pasuje do všedního týdne, kdy je čas přesně na 50ti minutový kousek příběhu.....

      Jo, ještě že nejsem programový ředitel...bych jim tam s těmi pořádky zamávala!

      Vymazat
  24. Mě se to taky líbilo,hodně jsme se s "taťulínkem" smáli.Mám na Vás dotaz-jak vymýšlíte jména a příjmení postavám?ZuzkaD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy na hřbitově podle náhrobků, ale některá zaslechnu a moc se mi líbí, tak si je poznamenám. Třeba Ute. A zajímá mě, když rodiče dají dítěti jméno a ono s ním celý život bojuje ... to si taky rodiče často neuvědomí.

      Vymazat
    2. Ute byla lékárnice Tereza Brodská v Básnících....nebo se pletu ??? M.

      Vymazat
    3. Díky za odpověď,ty jména mě napadli při čtení titulků,jak šli pěkně pod sebou a každý bylo originální.

      Vymazat
  25. Tak já to shlédla teď na netu a dívala jsem se výjimečně bez další práe, abych se soustředila :). Především gratuluju k prvnímu dílu. Jinak z postav je jednoznačně můj favorit pan Brouk, má skvělé jménoa šije na šlapacím stroji, to je super! Už teď mám drobnou alergii na Arnoštku a celou její rodinu - ale to hlavně díky tomu že jsou autentičtí, fakt jimto věřim, že takoví jsou. A jestli teda chceš i nějakou tu kritiku, takmi vadila ta scéna jak nechtěl jít chlapec do školky - klepal sebou moc umělě a navícmu je podle mého tak sedm a tohle dělají mnohem menší děti. Nějak jsem to chlapci nevěřila, ani to, že má jít teprve do školky. A paodně k dvě profesionální deformace- tetil z IKEA (ale to může rušit jenom mě, přece hodně lidí to tak má tak proč ne seriálová postava) ... a product placing (jakože se v BIO obchodě prodává kosmetika, která se v obchodech normálně neprodává a je stále vidět nápis) ale to chápu. Takže za mě jediná milá upřímná kritika je ten chlapec, resp. ta scéna před školkou. Jo a.. vlastně
    ještě jedna věc, hlas komentuje, jak je Franta skvělej na mateřský a že se od něj můžou matky učit,ale hned mu žena řekne "nezapomeň jí dát odříhnout"... tak to jsem nevěla, co si mám vybrat. Ncméně ráda budu koukat dál, hlášky Ute mě občas něco připomínaly. A výbornej nápad s tím webem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Textil není jen z IKEA, ale já to třeba vůbec nepoznám, protože v tý ikea zase tolik nejedu. Product placement je všeobecně průser - a bude hůř. Že je Franta skvělej na MD byla v týhle hlášce trochu ironie, protože si sedne a brnká na kytaru, místo aby se účastnil děje. Podle scénáře měl ležet! :-)

      Vymazat
    2. Ja vim ze neni, jen rikam co me trklo do oci. Ten hlas co rikal ze je Franta dobrej mi ironickej prave neprisel, myslela jsem, ze ho vazne vychvalujou...

      Vymazat
  26. Jdu spát naplněná velmi příjeným pocitem Děkuji.
    Marie K.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jsem právě shlédla na webu ČT a velmi dobře jsem se bavila. Chvilkama jsem přímo řvala smíchy - první sex po porodu, berušky vs. mašličky :-D

    Ale jak již bylo řečeno. Chlapce bych tipla na první třídu a ne na první den ve školce. Podle reálií okolo by mu mělo být necelých šest let (byla těhotná, když Viktor odešel a Brouk zůstal chvilku, která se protáhla na šest let), takže předškolák. Ten už by takhle nevyváděl ;-)

    A product placement je fakt skvělej :-DDD Madeta, Camel, H&M ;-) ale to zkousnu, když to není moc umělé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedinej PP je Oriflame, jinak ostatní se můžou radovat, protože to mají zadarmo! Ale nejde u všeho umazat značky. To by zase bylo umělý na druhou stranu. Dneska už PP chtějí, aby se jejich výrobky nejenom ukazovali, ale taky se o nich PĚKNĚ mluvilo. Jinak do toho prachy nedaj. A to jsme odmítli.

      Vymazat
    2. J8 tam taky videla jen to Oriflame, jinak nic :) LAND ROVER asi neee :)

      Vymazat
    3. To bylo asi auto pana producenta. :-) Protože nám došli prachy, tak každej přinesl z domova, co měl - no a všichni půjčovali i auta. :-)

      Vymazat
    4. Díky za příjemný večer, také moc na TV nekoukám, na Váš seriál jsem se těšila a líbil se mi, jsem zvědavá, jak se bude děj dál vyvíjet. Jinak k té diskuzi o autentičnosti scénky před školkou - zažila jsem (bohužel) ještě horší věci rovněž s předškolákem, takže pro mě to bylo hodně věrné... Držím palce a přeji hodně diváků. Marcela.

      Vymazat
    5. a to se budete divit..takhle vyvaádějí i předškoláci...vlastní zkušenost učitelyk MŠ..jenn en afet byl dost nepravdepodovně natočeej...

      Vymazat
  28. První díl u mě bodoval...a ačkoliv zatím nemám zkušenost se "sexem po šestinedělí", bavila jsem se moc - byť mi místy úsměv trochu zamrzal při představě, že si /dětmi zatím neobdařená/ opravdovou realitu mateřství a rodičovství neumím představit...ale už kvůli tomu se mi jeví Ententýky jako ideální studijní zdroj. GOOD LUCK, bude to dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Lucie, můžete vysvětlit blog Ute, co je na webovkách Ententýků? Je to tedy produkt scénáře, takže blog bude doplňován podle plynutí seriálu? Protože jindy píšou blog sami herci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, blog jede už od května a bude reagovat na to, co Ute v seriálu píše a prožívá. Jako by to opravdu byl její blog. On to je totiž její blog! :-)

      Vymazat
  30. Za mě první díl slabší. Manžel nevydržel a odkráčel. Arnoštka mi přijde až moc, působilo to na mě jako parodie. To že tímhle slovníkem matky píšou na MMB atp., si myslím neznamená,že tak i mluví s manželem. Její rodina už mi přišla autentická. Ještě mě prudily berušky a mašle. Jak čtu, jiné bavily. Vízner jako Brouk výbornej, Ute taky dobrá. Jak psala Jana, kluk jasnej minimálně předškolák, nicméně chápu, že scéna před školkou byla zřejmě třeba. Viděla jsem 2 díly gymplu, ten mě bavil víc, postavy mi tam přišli méně dvojrozměrné. Nicméně jsem si kvůli vám předsevzala, že zkusím vydržet do třetího dílu. Nechci mazat med kolem huby, proto píšu jako "staré známe" upřímně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, vždyť ať si každý vybere, co chce sledovat, to je princip sledování tv. Je to JEHO volný čas.
      Ad Arny - bohužel matky s tímto slovníkem nejen píší na chatu, ale mluví tak i doma, včetně příbuzných a manžela. To bych si nevymyslela. :-) Kamarádka dětská lékařka z toho mívá opakované migrény. :-)

      Vymazat
    2. Mám naprosto stejné pocity, upřímně, některé dialogy mi připadaly jakoby vyumělkované a občas jsem se trochu styděla za výkony herců... Ale vydržím do 3. dílu! Gympl mě taky bavil víc.

      Vymazat
    3. mne se vali pred skolkou takhle i predskolak (jak jsem psala vyse...a dnes to zopakoval :-)) a taky je "prerostly", coz pro okoli pusobi dost divne :-)
      slunickove maminecky tak mluvi bezne, par jsem jich potkala na piskovisti nebo hristi, od te doby tam nelezu :-)
      (ale jeste horsi pak je pripad jedne zname, ktere jeji muz odpocitaval cas do kojeni, bezne ji prerusil uprostred vety "milacku, uz je cas dat z prsicka mlicko tomu nasemu zlatickovi, pojd, pojd, at si stihnes jeste oplachnout bradavecky"...bezne mezi lidma...uaaaa, toho bych asi necim umlatila :-)
      Zuzana

      Vymazat
    4. Ad Gympl - to je samozřejmě seriál navazující na starou dobrou českou klasiku, ale pro mě v tomhle jsou pan Hubač a Dietl nepřekonatelní. Navíc mě hodně mrzí, že paní Šafránková i pan Heřmánek nemají zajímavý příběh hodný jejich herectví. Zkrátka tam nemají co hrát. To je pro ně i diváka obrovská škoda.
      Ale to nic nemění na tom, že bude určitě nejsledovanější!
      :-)

      Vymazat
  31. Děkuju mockrát za vaše reakce! Obecně: postavy žen byly napsány tak, aby byla každá jiná, takže je v absolutním pořádku, že každého štve nějaká jiná. A to ještě další dvě přijdou. Malý Dan je starší, protože jeho roli na catingu menší dítě neuhrálo. Ani jedno. Pokud by bylo pokračování, šel by už do školy. Díky, že jste si udělali čas, na konkrétní dotazy odpovídám jednotlivě.

    OdpovědětVymazat
  32. Nejlepší byl pan Vízner, jednoznačně, těším se na další díl a ten věk dítěte a tak bych moc neprožívala, chce to sledovat příběh a ne se rýpat v ději propočítáváním věku postav, taky jsem tohle dělala a zjistila jsem, že mi to akorát ubírá zážitek z celku.

    OdpovědětVymazat
  33. Dobré ráno, Zuzana biomatka je krásná. Ale kombinace nerozvedených A DÍTĚTE S DALŠÍM PARTNEREM MÁ JEDNU SLABINU. kOJENEC JE PRÁVNĚ DÍTĚTEM UČITELE. Je za otce považován v době trvání manželství a ještě nějakou dobu po rozvodu. V reálu by dítě rozhodně mělo v té době příjmení učitele. Furt se nerozvede?:-) Marca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Gábi má příjmení manžela (Melíšková). Ale pokud existuje dohoda, tak na ni platit nemusí - což se tady děje. Ale nechtělo se nám tím vysvětlováním zatěžovat děj. Rozvede se, ale tím ty trable neskončí. To by nebyl seriál. :-)

      Vymazat
    2. Lucko,
      také jsem se dívala a mohu potvrdit opravdu rozvodem to nekončí !
      Takže nejenom slibně se rozjíždějící nový seriál, ale ani život!
      Prožívám hodně podobný příběh jako Zuzana, teď myslím vztahově děti , rozvedené rodiče, střídavá péče a až mě zamrazilo, jak jsou některé situace a reakce dětí na ně podobné !
      Vy jste u nás byla ? ;-)



      Vymazat
  34. Dobré ráno, gratuluji k včerejší premiéře, povedla se.
    Příběh mě bavil,jsem navnazena na další pokračování.

    OdpovědětVymazat
  35. jeste jsem si ted vsimla na jednom mimino/maminovskem serveru, ze Vas, Luci, chvali, ve spouste veci se poznaly :-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a nemůžete mi poslat link?

      Vymazat
    2. http://www.emimino.cz/diskuse/serial-ententyky-121563/ :-) Z.

      Vymazat
    3. Díky! Výborný, tak jsme se s Arnoštkou trefili. Přesně tyhle maminky měla oslovit.

      Vymazat
  36. Lucie, já to zkusím také bez medu. Za mě slabší, ale já vydržím a věřím, že se to rozjede. Nejde o to, že by seriál byl nudný nebo že bych se styděla (a to já u TV dost často, do té míry, že musím přepnout), ale zatím je to nějaké rozsypané, úplně mě to nepohltilo. Při mašličkách/beruškách mi bylo lehce trapno, taky bujaré veslí na tanečním parketu nebylo z mého pohledu úplně uvěřitelné. Naopak skvělé jsou zápisky Ute. A naprosto vynikající mi přijde generace prarodičů - Brouk, Arnoštčini rodiče. A při závěrečné scéně nočních přesunů jsem se smála nahlas. Držím palce dál. Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oj, jak jsou ty vaše postřehy pro mě cenné! Mašličky/berušky jsou scénou odposlouchanou z hospody, bavili se tak mezi sebou sebou chlapi, co koho vzrušovalo na základce. A když si to pak kolegové četli ve scénáři, tak se k tomu opakovaně vraceli - že to je přesný a taky se u toho při projekci chlapi smáli. To jen na vysvětlenou.
      Obecně - že se líbí starší generace, to je síla zvyku. Nejhůř se píše o té střední generaci - buď jsou to všechno opakované vzorce postav a nebo se jim radši vyhne. Vím, že to u mě není dokonalé, ale aspoň jsem se pokusila.
      I já chyby vidím, nebojte!

      Vymazat
  37. Hezký den Lucie,

    čtu vás už dost dlouho, ale reakce nejsou úplně moje hobby...Většinou toho chci říct hodně a když se do toho dám, tak se do toho spíš zamotávám.
    Ale teď musím! Samozřejmě i já jsem nemohla jinak, než v osm zasednout k TV. Byla jsem vážně za ty měsíce dost natěšená a kupodivu mě neotrávily ani již zmiňované dva seriály. O kvalitě Základky ani mluvit nebudu a Gympl se dá zvládnout s háčkem v ruce či žehlícím prknem. Přiznám se, že háček jsem měla taky v pohotovosti, ale Nedošlo na něj. Neříkám, že si nějakej hnidopich nenajde pár místeček, ale za mě říkám SUPER!!! A to je co říct. Seriály, na které se dá koukat a těšit je poskrovnu. Ale tento vypadá slibně. už se moc těším na další díl! Díky moc.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  38. No jo, asi jo! Ale já to mám z písničky od Daniela Landy!

    OdpovědětVymazat
  39. dobrý den Lucie
    taky jsme se včera dívali a můžu teda říct, že jsme se už dlouho tak nepobavili. Moc děkuju a jen tak dál. Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  40. Lůco, nejsem hltač seriálů, zvláště těch našich českých - ale já jsem se u 1. dílu ENTENTÝKŮ bavila. Bylo to hravé, upřímné a nekašírované. A taky jsem se smála. Nejde se zavděčit lidem všem - zvláště pak ne kritikům (všem) - oni se taky musí něčí živit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dájo, dík, dík. Vážím si toho. A zavděčit všem se nechci, to nikdy nebyl můj životní program. Jen bych to ráda psala dál.

      Vymazat
  41. Na seriály moc nejsem, tenhle je první po dlouhé době. Chytil mě hned od začátku, některé scény jsou vynikající, třeba ta pohoda v autě, při "Tabáčku", ta byla přímo hmatatelná, aby o to větší byl pád do reality, ne Ute, fakt už tě nemiluje. Děda Brouk se též povedl, tomu věřím úplně všechno. Válení před školkou sice může klidně nastat (teď zrovna mám předškoláka), ale herecky je to problém, najít vhodné dítě je asi velká vzácnost. Těším se na další díly, bavili jsme se!

    OdpovědětVymazat
  42. Milá Lucie, přiznávám, že na 1.díl jsem se dívala proto, že vás "znám" z vašeho blogu a tak jsem byla zvědavá na seriál, o jehož vzniku jste psala. A bylo to velice milé a vtipné, prostě ze života. Mám už velké děti, ale přesto ta situace u školky jako opsaná od nás.
    No a mimísci a taťuldové, super ...
    Chvilkama se se mnou díval i můj 21letý syn ( který vůbec seriály a natož české nesleduje ) a smál se se mnou nahlas ! Tož to berte jako obzvášť speciální uznání !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  43. Rozesmála jsem se hned u třetího obrazu - jak jí nadřízený blahoskloně říká - Kolikrát za život je člověk těhotný!!! Je jasné, že první díl je seznamovací, s tím se musí počítat. Ale seznámení to bylo moc příjemné a na ruční práce nedošlo :o)) Ráno jsme to probíraly v práci s kolegyněmi, které sledování ode mě dostaly jako domácí úkol - líbilo se!!!!!! Obzvlášť tedy sex po šestinedělí :o))LenkaK

    OdpovědětVymazat
  44. Mě trochu mrzela kamera. Dost lítala a ve výsledku to působilo, jako by to měl být sitcom ala Nováci apod. Hodně ostré střihy. Šup další rodinka, šup jiná. Zbytečně to podsouvalo dojem, že kameraman objíždí jednotlivé byty ve studiu.

    OdpovědětVymazat
  45. Lucko, tak jak Tv(máme jen v PC) téměř nezapínám, tak jak k Vám chodím ráda, takv úterý večer jsem četla,že Ententýky začíná, tak jsem se včera dívala. Asi žádnému se nezavděčí autor/režisér... ve všem, pár věcí mi tam nesedlo(třeba ta zábava), Arnoštka mě vytáčí k nepříčetnosti a ten její "smutnej instalater" ještě víc:-), prošvihla jsem úplnej úvod, což mne mrzí, ale jako celek mě to zaujalo, určitě se podívám, jak se to bude vyvíjet dál...Brouk-super, a psycho manžel Zuzany, tyhle zápletky já nějak můžu. jestli já nejsem divná :-).

    OdpovědětVymazat
  46. teda Barboru jsem myslela, pardon, ne Zuzanu :-(.

    OdpovědětVymazat
  47. Gratuluji, bylo na co koukat :-) Sem tam mi i tekly od smíchu slzy :-D A příhoda u školky ... úplně stejně šli v pondělí naši tři nejmenší - jeden synovec a dvě neteře ... prostě seriál ze života ... už se těším na další díly :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Tak jestli to už nezajímavý, tak ještě připíšu můj postřeh.
    Jednak se mi fakt blbě kouká na epizodu jako na homogenní celek - poněvač ke sledování přistupuju jakoby obeznámená s určitými věcmi, nejsem nestranná, jsem jakoby furt na lovu. Což je problém můj, nikoli kohokoli: ).

    Jinak - za mě dobrý, až na maličkosti: Výběr dětského herce, dle mě příliš pitoreskní Arnoštka and Co. (škoda, že manžel je zatím vykreslen jako asexuál, kdy si divačky podvědomně tisknou nohy k sobě spolu s Arnoštkou, porod neporod), v některých chvílích trošku zaseklí herci (Biožena, když zdraví psa), a zatim mi fakt nesedne herečka Zedníčková. Kdo je podle mě silnej tahoun, to je úžasná Jitka S. a Filip Blažek; plus Zuzana; osvědčená parta z Přešlapů.

    Trochu v rozpacích jsem z toho, že chvílema to na mě působí jako karikatura postav, situací... a chvílema jako celkem vážně myšlený štyk.

    Ovšem tohle všechno je jedno, nejsem vyzrálý sledovač a koukám jen kvůli Vám : ) (ač sama čerstvá matka; ale nějak se necítím stižena a postižena a - těžko se mi sžívá s postavami), a tohle všechno jsou jen pidihnidy. Moc Vám fandím.

    OdpovědětVymazat
  49. Díky za všechny vaše další postřehy, je fajn, že každému se (ne)líbí něco jiného nebo někdo jiný. Ono se to bude hodně proměňovat podle toho, čím ty postavy budou procházet a zda vám to na nich bude sympatické nebo ne. To jsem zachytila u většiny lidí, co už viděli víc dílů. Žádná postava není psaná tak, aby to byl jenom klaďas nebo jenom záporný hrdina, jak to často bývá. To, co herci v rámci svých rolí museli uhrát, nebylo pro ně jednoduché. Takže když budí kladné nebo i záporné emoce, je to fajn. Když jsou divákovi jedno, to je pak malér. Můj (autora).

    OdpovědětVymazat
  50. Zkoukla jsem první díl až teď a supr! Vážně vtipné, třeba vykapaná Veronika!!! Těším se na další kousky. A mimochodem - víte, že když sledujete váš seriál na ivysílání ČT, tak v pravé liště jsou odkazy na České lvy?!? Že by první seriál, co dostane tuhle cenu ... :o). Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  51. Lucie, mohla byste se rozepsat víc o výběrech dětských hrdinů? Jak probíhá kásting, kde se děti vůbec oslovují (chodí se po školkách...?), jak se s nima pak pracuje...? A napadlo Vás někdy "dát na herectví" Stelu? Třeba napsat jí seriálovou roli na míru : )? Děkuju za odpovědi : ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, rozepíšu zítra do příspěvku. Díky za otázku!

      Vymazat
  52. Mila Lucie,
    jsem jedna z tech, ktere serialy nebavi. U vas me zaujala ta konecnost... 15 dilu a dost. Navic me lakalo spojeni zname blogerky a jeji dilo. Ziji ve Francii a s ceskou televizi neprijdu do styku, ale vas serial jsem objevila na i vysilani a diky za tu moderni techniku. Prvni dil me padl do noty a od stredy se nemuzu dockat na dalsi. Dekuji

    OdpovědětVymazat
  53. Děkuji velice. Ale budete si muset ještě další týden počkat, dnes zemřel pan Radoslav Brzobohatý - a je změna programu, dávají pouze filmy s ním, což je pochopitelné. Navíc to byl můj soused, potkávali jsme se při nákupu rohlíků v naší sámošce. Bude mi za ním smutno.

    OdpovědětVymazat
  54. Já viděla první díl na netu, neboť v televizi nestíhám a líbil se mi velice. Takže na kritiky vypustěte, pro ty seiál není. Už se těším na další díly, díky netu:-)

    OdpovědětVymazat
  55. It's great that you are getting ideas from this post as well as from our discussion made here.
    Also see my page :: insomnia causes and cures

    OdpovědětVymazat
  56. Veliká škoda, že už není seriál Ententýky.
    Bavilo mě to! Osudy hrdinek byly reálné a nebyl v tam nikdo zabit...3koda, že televize raději do úmoru opakuje Profesionály a podobné blbiny, které už známe všichni nazpaměť. Moc Vám, držím palce do dalších projektů!!! Držte se! Zuzana

    OdpovědětVymazat