Noci a myši



Na chalupě už jsme osm dní a pozítří odjíždíme domů, vystřídá nás tu moje sestra. Když jsme přijeli, bylo uklizeno, vysmejčíno, vypulírováno, neb jsem nechala obytnou část domu uklidit od Martiny. Zajímavé na tom je, že jsem Martinu nikdy osobně neviděla, jenom vím, že je to paní z vedlejší vesnice, snacha jiné paní, co si k ní chodíme pro vajíčka. A vidím, že uklízí naprosto skvěle. To mi stačí. Moje kamarádka kdysi prohlásila, že já bych si našla paní na uklízení i v pustým lese. No ... něco na tom bude.

Noci jsou tu chalupově vesnické, v ložnici nám nad hlavou běhá kuna (ale to tady všem) a v pokojíčku si na podlaze hrají myši. Dneska teda dělaly příšernej virvál, že jsme je museli okřiknout. Jak si děti hrajou na zemi, nechají tam zbytky sušenek a pak tam myši mají pré.
Stela tu má dvě sestry z vedlejší chalupy (normálně jsou tři, ale jedna je na táboře) a přebíhají od nich k nám. Takže se nám třeba večer stane, že si tu hraje sice jen jedna - ale ta není naše. S jídlem, spaním, koupáním, výlety, hospodou ... je to úplně stejné. Holky jsou vždycky ve trojici, jen se mění doprovod dospělých. Teď zrovna hrajou všechny s Ivanem tenis ve vedlejší vesnici.

Spousta věcí mi tu vadí a spousta nevadí. Vadí mi zásadně (a to ve všem) nedodělanost. Měli už jsme dávno mít dodělaný dětský pokoj a ložnici, ale truhlářovi se narodila dcera, která má chudinka zdravotní problémy, takže je jasný, že se ženou lítají kolem ní a ne kolem naší chalupy.
Nevadí mi opadaná omítka kolem oken. Ta se mi dokonce líbí. Až mi někdo dodělá ložnici, dokonce se bude k tomu designu, který tu zamýšlím, hodit. Ale to je ještě fakt daleko.

6 komentářů:

  1. S tými myšami ste ma celkom upokojili. Ja som pred týždňom uvidela myš v garáži (máme tam práčku, tak tam musím chodiť často - prať, vešať, zbierať...) a šok som dostala. Následne sme tam asi na 10 minút zavreli našu mačku, nech spraví poriadky, ale výsledok bol len ten, že mala chvost ako veverička a viac tam nechcela ísť. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ty myši ... pro mě je ale nejhorší představa, že bych dala někam pastičku a ta pak v noci klapla a myš tam třeba kvičela ... tak je nechávám žít.

      Vymazat
  2. Mě se moc líbí ty zdi na první fotce, lákají mne k pohlazení :o)
    Myš by mi vadila. Zrovna dneska jsem po obědě vytuhla na chatě na sedačce v obýváku (popravdě sem se nemravně přejedla zemlebáby)a zdálo se mi, že kolem mě poskakují. V zimě tu totiž jedna byla, rozkousala mi sražené a zplstnatělé svetry čekající na další život v podobě něčeho jiného a pak umřela :o/
    Jednoho precizního truhláře k doporučení bych měla, jestli nechcete čekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hladit dovoleno. Taky se mi líběj. Strašně kostrbatý. Horší už to je s látkovejma tapetama "ze zámku", který zakrývaj hnusný nesourodý kusy sololitu apod. Za tip na truhláře děkuju, třeba využiju, zatím tu má ten náš rozdělanou práci - a to doslova v půli prkna, tak ještě zkusím chvilku počkat!

      Vymazat
  3. Teda Lucko, ja bych brala aspon tu chalupu ... a zrejme i pani Martinu. Truhlarovic rodine preju hodne sil a Tobe at vychazi aspon neco z tech dodelavek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky! Chalupa je fajn, poctivě ji splácím, i když někdy je to na krev. Ivan dnes posekal trávu a přišel mi oznámit, že zjistil, že opravdu, ale opravdu není chalupář. Strašně ho to nebaví.

      Vymazat