SERIÁL JEDNA RODINA

 


Minulý týden jsme linkovali poslední 2 ze 40 dílů nového seriálu. To znamená, že si připravíme děj pro díly, které následně scénosledista zpracuje ve scénosled a scenárista podle scénosledu napíše scénář. Ten pak připomínkuje dramaturg, scenárista zapracuje jeho poznámky nebo se proti nim ohradí, znovu přečte dramaturg a ten pak pošle scénář jinému dramaturgovi do TV, který scénář přečte a buď ho tzv. pustí nebo vrátí s připomínkami, které náš dramaturg vyhodnotí a scenárista poté zapracuje.

Takhle jednoduchý to je.

Proces linkování milujeme, je to tvůrčí oáza a osvěžovna. Často linkujeme v ateliéru, kde se právě točí, takže se potkáváme s herci, jíme stejné obědy z cateringu a máme k sobě blízko. Na většině seriálových projektů herec netuší, jak vypadá člověk, který ho píše. My se snažíme o maximální propojení, stejně tak nás herci můžou kontaktovat, pobavit se o roli nebo si dát kafe.

Poslední linkování jsme přemístili do krásné kavárny, abychom si na závěr užili trochu luxusu. Tenhle griliášový větrník se téměř nedal sníst! Ale s proseccem byl výtečný. 

Občas totiž linkujeme v bizarním prostředí, např. v části ateliéru, kde se netopí, aby se ušetřilo, a kde se málo svítí, aby se ušetřilo ještě víc. Nebo v místnosti hlídače na prosezeném gauči a křeslech, která vypadají jako ze sedmdesátek. Ale to všechno k naší práci patří. 











Náš seriál se jmenuje JEDNA RODINA a uvidíte ho na konci prosince na Voyu a pak od ledna v televizi Nova.


2 komentáře:

  1. Notybrďo! To je velká práce. A ještě ke všemu týmová nebo dokonce "multitýmová."

    OdpovědětVymazat
  2. I přes to že nemáme skoro ani peníze na to abychom za tisícovku kdesi na výletě natankovali, tak mně dává vždy velký smysl si dělat bio vajíčka. Proto jsem i manželovi říkala že budeme potřebovat koupit další kurníky pro slepice. protože víte jak to je, s jídlem roste chuť.

    OdpovědětVymazat