Nanovo






Děkuji všem za milé pozdravy a přání. Hřeje mě to a těší 💚

Dnes poprvé trocha samoty a klidu. Dopoledne postupně odjel Tobias, babička, Stela a Ivan taky (ten se ale večer vrátí). Budeme společně koukat na finále MS v šipkách. Nedostal se tam sice můj favorit, ale Gerwyn Price je taky dobrej.

V poledne jsem dala na stůl čistej ubrus (čistej ubrus má ozdravný účinky jako čistý svědomí) a uvařila si k obědu chlebíčky. K nim novou Soukupovou. Zatím si k ní hledám vztah, ale ono se to rozjede. Tentokrát totiž popisuje situaci mladých rodičů se dvěma malými dětmi. Tak důkladně to rozebírá (je to přece Soukupová), že mám mateřský dejavu. Přestože jsem neměla dvě děti najednou a vždycky jsem začala brzy pracovat (se Stelou dokonce v jejích dvou měsících), vrací se mi ten pocit mentální nesvobody, kterej mě vždycky zalehnul. Rostl ve mně strach, že já přestávám být já, a stal se ze mě někdo, koho nemám ráda. Moje děti, ani Soukupová za to ale nemůžou. Je to v hlavě. S dětmi člověk vpluje do jinýho světa. Někdo se v něm cítí jako ryba ve vodě, někdo naopak (jako voda v rybě?). Pokud bych těm opakům měla dát nějakou radu, pak určitě tuto: postupně si přetahujte ze starýho života co jen jde. Určitě práci (profesi), pokud ji máte rádi. A taky kamarády. Knížky, ať neustrnete u leporel. Partnera, pokud je. Jděte samy do kavárny. Nebo aspoň jeďte samy busem.

To jsou fakt rady k nezaplacení. Asi napíšu nějakou příručku.

Pořád ještě ladíme web, ráda už bych se tam komplet přestěhovala. Potřebuju s ním umět pracovat, zatím se jím prokousávám. 

Doufám, že zítra nebude ledovka, jedu totiž dělat další rozhovor pro Marianne bydlení. A pojedu hustými lesy až ke Kostelci nad Černými Lesy (dneska jsem nějaká hravá). Neb tam žije jedna zajímavá žena. 

Dobré časy přeju ☺


10 komentářů:

  1. Tak mám pocit, že kdo teď zkraje roku 2021 nečte tuhle knihu od Soukupové jako by nebyl. Stačí kouknout na oblíbené blogy nebo IG účty a všude ty maxi puntíky s růžovou vykukují. Doufám, že se k nim také brzy dostanu.

    Krásný nový rok!

    OdpovědětVymazat
  2. Neztrácejte s knížkou čas. Je primitivní.

    OdpovědětVymazat
  3. S tím mateřstvím a návratem sama k sobě mi mluvíte z duše. Prožívala/prožívám to úplně stejně. Někdo si zvykne hned, mně to trvalo a pořád trvá. Ale už se v tom cítím komfortně. S tou starší (7) už se dá mluvit úplně normálně, dospěle. Nejdůležitější fakt je soustředit se i sama na sebe, na svůj rozvoj a věci, který dělají radost jen mě a mít na sebe alespoň trochu času.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobre jste to vystihla. Me se k tomu par povrchnich kil navic a najednou jsem mela pocit zr jsem zestarla snad o 25 let. Nevim kym se stavam a nelibi se mi to.

    No neni to nevratny proces!

    Uz jsem zpatky v praci, delam co me bavi a jo, zase si pripadam jak pritazliva petadvacitka! Euforie!

    Iva


    OdpovědětVymazat
  5. Teď jsem dočetla. Téměř jedním dechem. Není to lehké bytí, ale jsem ráda, že jsme to ustáli.

    OdpovědětVymazat
  6. Mluvíte mne z duše, to stejné s dětmi právě prožívám. Je povzbuzující číst, že je to "normální"😊

    OdpovědětVymazat
  7. Překrásná výzdoba. Hlavně ty kukačky, ty se mi líbí. Mně nedávno přišla třeba fair trade hadrová panenka přátelství, kterou jsem si zamilovala na první pohled. Samozřejmě jako všechny fair trade výrobky, tak i zde jde část na dobrou věc, z čehož mám asi největší radost. :) To mě vždycky zahřeje u srdíčka. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vždy se mi velmi líbily dámské peněženky. Pokaždý co vidím nějakou ženu platit, obdivuji jejich peněženky. Mají opravdu něco do sebe. Nedávno jsem takovou jednu peněženku potřebovala. Maminka měla totiž narozeniny. Rozhodla jsem se ji koupit novou peněženku. Vybrala jsem si stránku a vůbec toho nelituji. Maminka je nadšená.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty vado! To jsou naprosto nádherné hodiny. To jste je vyrobila, nebo jste je někdo koupila? Popřípadě kde prosím! Zajímala by mě jedna věc. Já se tomu ještě dnes směju. Před pár dny jsme měli doma maršmelouny a děti dostali strašnou chuť si je opéct. No, jenže v zimě nebudu dělat oheň venku přeci. Tak jsme využili náš krb. Máme takový menší, spíše něco jako designové krby, takže to bylo celkem malé, ale vyšlo to! Fungovalo to naprosto skvěle. Zkoušeli jste to někdy?

    OdpovědětVymazat