Podívaná

Před pár dny našel I. na Netflixu sérii portrétů kuchařů z celého světa. Já sice zdrhám od tv kdykoli se tam vaří, ale tohle ohromilo i mě. Ve všech volných chvílích hltáme další a další díly. Je to skvěle hygge natočené a neuvěřitelný výpovědi lidí z celýho světa. Jsou to umělci, filosofové, samotáři, blázni ... tihle kuchaři. Úžasný úvahy o životě. Zapamatovala jsem si tohle:

"Jen když máš svobodu, poznáš, kdo jsi doopravdy."

Hned jsem si to aplikovala na sebe i různý jiný lidi, který třeba dlouhodobě nechápu. A pod dojmem týhle definice se mi rozsvítilo. Mít svobodu a stejně bejt zhrzenej, vyplácat si svůj život na kraviny, žloutnout závistí, nevydržet sám se sebou, s nikým ... ježíš, to jsem fakt potřebovala slyšet.



3 komentáře:

  1. Seriál Chefs table si dávám za odměnu a strašně se děsím chvíle, kdy se dostanu k poslednímu dílu... asi se pak začnu koukat zae od začátku. Je to neskutečně krásně natočený a ty příběhy jsou opravdu skvělé. Je krásný vidět, že vaření může být umění, sebe vyjádření a posedlost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taky umění. I když mně vzdálené. Ale baví mě ta filmařina. My teda toho máme k zhlédnutí ještě hafo. Třeba budou točit dál ...

      Vymazat
  2. Chefs Table je super. Narazila jsem na něj úplně náhodou, když jsem převlékala dětské povlečení a tak mě to zaujalo, že ještě ten večer jsem dala tři díly. Hlavně ty příběhy jsou geniální. Jinak kdyby vás zajímaly i příběhy, tak koukněte i na Final Table, je to spíš jako Masterchef, ale hodně se tam tlačí jednotlivé přístupy a životní příběhy kuchařů. :)

    OdpovědětVymazat