Hlavně výhodně!



Když se občas kouknu na fotky na sociálních sítích, připadá mi, že letos všichni zamířili na dovolenou na sever a ještě víc na sever. I ti, jejichž každoroční metou bylo Chorvatsko.
Ty fotky jsou krásné a lidi překvapení, jak je to na severu jiné.
Snad taky někdy vyjedu.

Ačkoli jsem svoji domácí dovolenou chtěla strávit psaním a čtením, tak nakonec řeším vopruzy.
Jako je rozbitá myčka (teď, když čekáme největší nápor návštěv), Stely školu, zatoulanej balíček poslanej přes Českou poštu nebo nehoráznej účet od O2.
Aby bylo jasno: nenadávám na poštu = lidi, kteří tam pracují, protože ti mě dojímají. Minulý týden přijela pošťačka - brigádnice s balíkem NA KOLE, to mi bylo úplně trapně. U nás ve vsi totiž pošta není, takže jela ověšená balíky po nebezpečné silnici, kde na 2 kilometrech je několik pomníčků. A to jsem si nedávno přečetla, že ČP hodlá propustit polovinu lidí. Koho jako? Tu paní na kole? Nebo pošťáka, co nám chtěl spravit bránu?

Ad O2: 
Před pár týdny jsem šla k nim na přepážku, aby mi sloučili všechny naše účty v jeden. Dozvěděla jsem se, jak máme všechno nevýhodný a co by se dalo vylepšit. Tak jsme to vylepšili. Šla jsem tam po týdnu podruhý, protože jsem vracela starý router. Pán na přepážce se divil, proč máme všechno tak nevýhodný, když to jde výhodněji? Kdybych si přidala ještě jednu službu, kterou absolutně nepotřebuju, ze všeho budu mít slevu 30%. Nevyměkla  jsem. Nechci. Pochopila jsem, že u přepážek se běží závod, kdo víc odrbe zákazníka, protože ten slyší na slevy a mobily za korunu jako divej. 
Dnes přišel účet. 
Byl tak strašně moc výhodnej, že jsem zalapala po dechu. Zaplatila jsem mnohem víc, než když jsme služby měli nespojené (máme jich 6). Takže jsem volala do O2 a narazila jsem na příjemnýho, obyčejnýho kluka, kterej mi vysvětlil všechny pojmy, pojištění bůhví jakejch služeb a trubek s internetem (od wifi směrem k nám domů a od wifi směrem ven), překopal ten výhodnej sloučenej účet a nakonec z toho vyšla částka menší o 1300 Kč měsíčně. 
Snad ho za to díky monitorovanýmu hovoru nevyhoděj.

Moje alergie na slovo "výhodně" už asi bude trvalá.


7 komentářů:

  1. Tak už je mi jasné, proč v Chorvatsku letos nikdo není. Navštěvnost poklesla dle místních na 70%.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucie , vydržte,bude lip.Nam se myčka rozbila bylo jí 15, teď v květnu, když jsem si zrovna zlomila nadvakrát zápěstí.Nechteli jsme kupovat myčku teď, když brzy chceme delat novou kuchyň,ale museli jsme,protoze chlapi museli 6 týdnů mýt nádobí. Když se daří,tak se dari.Hezke leto !

    OdpovědětVymazat
  3. Já zase "hledala" balíček u České pošty, který nemohl být doručen, protože je poškozený.... Nakonec se objevil, celý od medu :-) A u mobilu mi naúčtovali cestovní pojištění za 6 měsíců.... Snažím se být slušná, říkám si, že každý se potřebujeme "uživit", ale jde mi to čím dál hůř :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Jet v létě na sever byla moje touha už několik let - nemám ráda vedro a miluju moře, ale nemusím se v něm zrovna koupat. V tomhle jsem vyloženě severský typ. Nakonec rozhodla loňská nově se objevivší sluneční alergie u dcery a jelo se při plánování na mapě nahoru. Ta letošní severská vlna je možná trochu zvláštní, ale jako nějakou invazi bych to neviděla. My jsme za čtrnáct dní v Dánsku nepotkali jediné Čechy - ale z instagramu jsem věděla, že na stejném ostrově jako my se zrovna pohybuje i rodina Moniky z Kopečku. :-) Možná ten dojem dělají jen ty sociální sítě a naše sociální bubliny. ;-) A jinak teda sever jednoznačně doporučuju! Kl.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsme letos zavítali k Baltu a Mazurským jezerům. A moc se nám tam líbilo. Poláci jsou milí, ochotní a většinou jsme narazili na usměvavé lidi. I v restauracích!! A ta jejich jídla :) Nešlo odolat.

    OdpovědětVymazat
  6. ... a my byli u Baltu loni. Vlakem. Památky (Malbork!), jídlo, i na koupání došlo a člověk se celkem polsky domluví (mladí samozřejmě umí anglicky).
    Na rozdíl od Dánska teda Čechů fůra ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Zbývající část Čechů je v Budapešti:)

    OdpovědětVymazat