Spolu



Chodíme se spolu dívat na vlaky. Hrajeme si na písku. Vaříme spolu. Jsme spolu.
Když můžu, nikdy neodmítnu hlídání.
Stává se z něj velkej pohodář. Přála bych mu, aby mu to vydrželo. Je to dar. Pro něj i pro všechny kolem.

Minulý týden jsem zkolabovala z vedra, místo žaludku jsem v břiše měla rozžhavenej šutr. Nešlo to ničím zchladit, pomohly mi až injekce. Nečekala bych, že mě to někdy potká v našem mírném pásmu. Jednou se mi to stalo v AU, pak v Thajsku. Tentokrát jsem byla šťastná, že jsem doma a českou nemocnici mám za rohem. Nejsem na ty vedra stavěná. Už jako malá jsem se před sluncem schovávala a ze všech dovolených přijížděla bílá jako sněhulák. To mi zůstalo. Je to zkrátka daná věc a já se podle ní musím řídit. Už mě lákají jen dovolené směrem na sever.

Buď hlídám, nebo píšu.
Pokud budu psát to, co opravdu strašně psát chci, pak nebudu moct napsat, co píšu. Protože smlouva. 
Ale možná budu psát i jiný věci, o kterých něco napsat budu moct.
Takhle to vypadá, že jen ležím doma na gauči a kupuju si vánoční ozdoby.
Přitom hlava jede na plný obrátky.



6 komentářů:

  1. Ten už je veliký, Váš maličký pohodář! To je mi Tě líto, že jsi měla z tepla takové problémy. Mně to taky nedělalo na dovolené moc dobře, přece jen jsem tu zvyklá na jiné podmínky. Tak se drž a moc zdravím k vám domů! M.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je prima partak na procházky, cau Luci.

    OdpovědětVymazat
  3. To je dobrá, roztomilá společnost!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky hlídám, když je potřeba a užívám si to...…. Jinak mohu doporučit prodejnu s ozdobami všeho druhu a stáří - Smržovka-prodejna přímo na náměstí.....nikdy nevynechám návštěvu a vždy něco odvezu... Přeji krásné hlídací i nehlídaci dny. z Jizerek zdraví babí Olina

    OdpovědětVymazat
  5. Smržovka - viz - www.glassunicum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ako vám len rozumiem Lucie. Moje nohy sú cmarovo biele, na prudkom slnku mi je na blinkanie. Nepamätám si, kedy som bola naposledy sexy opálená. :-) Ale tá okatá spoločnosť, pánko v najlepšom veku, vám vynahrádza všetky príkoria vesmíru!

    OdpovědětVymazat