Designblok

Včera se Soňou Designblok, užily jsme si ho.
Střední věk má své výhody, nekřečujete, nespěcháte domů k malým dětem, spoustu věcí vidíte s nadhledem. Těšte se! Jít na design s designérkou a galeristkou v jedné osobě má navíc další výhody. Můžete pohovořit s mladými vystavovateli a lovit jejich vizitky, jsou to neskutečně zajímaví lidé, téhle generaci já prostě věřím! Soňa má navíc talent hned první větou přivést mladého hocha do rozpaků. Jak říkám, užily jsme si to.

Ale od vystavovatelů k designu. Ze spousty věcí jsme byly nadšené, krásné instalace velkých firem vedle neméně působivých jednoduchých expozic těch, co teprve začínají. Chlapec, co vystavoval dřevěné obroučky brýlí, seděl 14 dní a nocí zavřený v dílně, aby sem mohl přinést aspoň pár ukázek. A jaký byl o ně(j) zájem! http://zew.cz/
Další začínající nábytkářská firma, které zatím nejedou ani její webové stránky, je tato: https://www.facebook.com/events/198999973764748/ . Vyrábí úžasný jednoduchý dřevěný nábytek (škoda, že jsem si nevyfotila jejich noční stolek s toaletkou, který stál neuvěřitelné 4 tisíce korun ... my to odhadovaly na třikrát tolik). 
Hodně jsem taky obdivovala paní, která dováží severský design a pokouší se na trhu uplatnit vedle již zavedených značek. Má odvahu, a hlavně u ní najdete jiné (kvalitnější) věci, než zdobí většinu našich domácností (poslední dvě fotky dole). http://www.get-inspired.eu/cs/

Jenom chci připomenout, že za tuto reklamu mě nikdo neplatí, ani nijak nezvýhodňuje, pokud by to tak bylo, na férovku se to dozvíte. Začínají mě opravdu štvát blogerské oslavné články na věci, které vypadají jako vlastní doporučení a přitom jsou nějakým způsobem předplacené.
Ale pokud byste chtěli telefon na mladé vystavovatele, tak ten je za příplatek :)







 





















9 komentářů:

  1. Milá Lucie, k letošnímu ročníku jsem slyšela jen jednu reakci, ale bohužel negativní, tak uvidíme, s čím přijdou ostatní kamarádi. Já jsem byla vloni na Design week v Domě U Minuty a byla jsem nadšena :) A je zábavné, že jsem se zrovna vrátila od svého dvorního optika a vybrala si tam dřevěné brýle!! Velké, černé dřevo a jsem nadšená, jak jsou lehounké! Měj hezký den, A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla loni taky v Domě U Minuty, taky se mi to líbilo. letos je to pojaté jinak ... ale proč ne. Negativní reakci už jsem taky zachytila :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, Lucie, chtěla jsem se zeptat, jak se jmenuje ta začínající nábytkářský firma? Ten odkaz na facebook nefunguje.... Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmenují se AMAN a mně ten proklik na FB funguje ... :) Zdravím!

      Vymazat
  3. Lucko, díky moc za zprostředkování návštěvy Designbloku takhle přes fotky! Každý rok mne mrzí, že tam nemůžu být.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. Ten stul s bylinkama je super napad!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten stul s bylinkama je super napad!

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem zvědavá na roky, kdy nebudu muset spěchat za dětma a kdy se třeba se mnou rády a dobrovolně vydají na výstavu. Teď si užívám ulpívání mezi nimi co to jde, za chvíli to totiž bude pryč... a designblok snad bude fungovat i za pár let.

    OdpovědětVymazat