Čtenářský nezážitek


Původně jsem myslela, že se tu dnes rozepíšu o nějakém svém čtenářském zážitku, protože tohle téma už jsem nenakousla dlouho a chybí mi. Bohužel ze všech knih, které se mi v posledních týdnech dostaly do ruky, se mi ani jedna nedostala do hlavy. Už si připadám úplně vadná. Zakázala jsem si tu psát o špatném čtenářském zážitku, protože nechci odradit vás ostatní od (zejména) nových knih. A určitě by se zase stalo, že zrovna to, co se mi vůbec nelíbilo, je nominováno na Magnesii Literu nebo tak na něco. Ale připadá mi, že někteří spisovatelé opravdu žijí jen ze svého věhlasu a dostředivosti, protože o čtenářském zážitku mě a mých kamarádek vůbec nemůže být řeč. Ale pak si mezi sebou přepošleme recenzi kritika, a až z ní zjistíme, jak jsme zase nechápavé. Nestává se to vždy, ale často.

Jednu knížku ale přece jen v nominaci mám, tu si doslova šetřím a užívám si z ní každé slovo.
Dám vědět.

8 komentářů:

  1. Neboj, nejsi sama. Já tento týden dočítám druhou a pro tento semestr poslední knížku, myšleno beletrii. Roztáčí se mi totiž koloč testů a zkoušek. Fuj! Tak se utrhni a užij si nějaký ten čtenářský zážitek ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den přeji,
    čtu hodně, pokud nejsem začtená, necítím se dobře, asi trošku utíkám od reality, ale to je můj problém. Mám dva tipy na knihy, které mě v poslední době hodně zaujaly, i když to samozřejmě neznamená, že zaujmou i Vás. Myslím si však, že za zkoušku stojí.
    Eva Tvrdá - Třešňovou alejí
    Vladimíra Klimecká - Druhý život Marýny G.
    Mějte se hezky, mám ráda Váš blog.
    Hana P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, určitě vyzkouším, taky mám nějaké tipy, ale chci je nejdřív prověřit, pak teprve pošlu do světa. A děkuju, že mě máte ráda!

      Vymazat
  3. Lucie, i já vás mám ráda a ráda vás čtu - jste moje večerní rozptýlení před spaním...a nejlepší je, když nemám pár večerů čas a pak můžu číst více vašich příspěvků najednou...z toho mi jasně vyplývá, že VY byste měla napsat knihu...z té bych určitě měla čtenářský zážitek.
    Já čtu hodně a taky se mi poslední dobou nedaří začíst se tak, že bych se nemohla odtrhnout...nicméně poslední kniha, kterou nemůžu vyhnat z hlavy (není to novinka a i já jsem ji četla už před pár měsíci) -Pátá loď Moniky Kompaníkové.
    Mějte se hezky. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů

    OdpovědětVymazat
  5. Taky přidám svůj tip, knížku Stín banyánu od Vaddey Ratner jsem dočetla před pár dny a pro mě na dlouhou dobu jednička, jak obsahově, tak tím, jak je napsaná. LenkaK

    OdpovědětVymazat