První adventní


 
Dnes jsem odevzdala 8. díl seriálu, posledních 10 dní jsem psala snad v kuse. Aspoň mám ten pocit. Těžko s tím jde skloubit cokoli jiného. Adventní věnec jsem jen narychlo spíchla, ještě ho nějak doplním, obměním ... možná.
Zítra pracovní schůzka v Praze, ve středu realizační porada. Během té doby už budu mít připomínky od drtg a odborných poradců, takže budu psát další verzi a připravovat se na nový díl. Aspoň zítra plánuju, že pojedu do Prahy dřív a pokochám se atmosférou a výzdobou. Letos jsme odbourali dárky, dostanou jen děti. Takže u nás pouze Stela. Musím říct, že je to neskutečná úleva, vědět, že nemusím nic shánět a zvažovat, kolik toho pro koho mám. Sejdeme se, Ivan uvaří, pomějeme se ... ale bez dárků. Jsme už hodně velká rodina a rozbalování darů pod stromečkem připomínalo kolikrát spíš cirkus u Berousků. Je to dost zajímavý pocit, vědět, že letos nic nedostanu. Vyloženě si ho užívám.
 
 

5 komentářů:

  1. Adventní věnec jsem obdivovala již vloni! Má něco do sebe, jednoduchý, ale je.Krásný večer a dobré "psaní" v nadcházejících dnech. Zdravím všechny Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pište a užívejte...pohodový čas adventní přeju !

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, ano, u nás to taky připomíná cirkus, rozvětvená rodina rozbaluje, děti trhají obaly a nad dárkem, který jsme vymýšleli a sháněli několik hodin, řeknou jéé, zahodí ho a trhají dál... už několikrát jsme se snažili tohle nesmyslné dáváná dárků odbourat, ale zbytek rodiny zatím nechápe... A.

    OdpovědětVymazat
  4. Supr nápad, my si s manželem taky dárky nedáváme, ale máme ratolesti 4, takže nijak zvlášť ulehčenou práci nemám :) Když člověk ví, že nic nedostane, musí si tu radost na Vánocích najít jinde než v dárcích....a v tom je to kouzelné..

    OdpovědětVymazat
  5. Dárek dostává jen vnučka a to jen jeden.Neprojevovala radost z množství dárků,ani to nechtěla rozbalovat.A dospělí si koupí co potřebují během roku.Ty vánoce si jen tak užíváme,všichni pospolu.Mluvíme,jíme radujem se,že jsme pospolu.

    OdpovědětVymazat