Levanto, má láska


Pátý den v Levantu a pořád se nemůžeme nabažit. Máme na to ještě týden. Když jsme vešli do domu, ve kterém máme pronajatý byt, tak jsme byli doslova v šoku. Příjemném. Dům je dvě stě let starý, zrekonstruovaný, samá starožitnost. Za tím obrazem s knihami a kočkami je taky byt. Ze zvědavosti jsme jednou nakoukli, protože jsme mysleli, že je to nějaká místnost na úklidové prostředky. Jenže  za obrazem jsou schody dolů a tam rovnou cizí kuchyň. Podobnou blamáž máme i vedle našeho bytu, tam za dveřmi, které jsou spíš skříní, taky někdo bydlí. Stela říká, že je to strašidelný dům.

 Příjemný šok nás čekal i v našem  bytě. Je nádherný. S malou terasou a letní koupelnou, která má vchod právě z terasy. Italové dokážou nápaditě využít každý kousek místa. Terasa a kuchyň  jsou do dvora, zbytek pokojů do úzké ulice, kde je několik kaváren, bister, obchodů … jsme v samém centru. Ať si kdo chce co chce říká, ale samostatná povídací  kuchyň (bez obýváku), ale zato s gaučíkem, aby se člověk po dobrém obědě mohl trochu natáhnout … má hodně do sebe.  Ráno seběhneme dolů pro čerstvé pečivo, uvaříme kafe v džezvě a dlouho snídáme. Na to doma není čas. A bydlíme mezi místními! Dokonce mám i své šňůry na prádlo a jako pravá Italka věším všechno před zábradlí. Pořád peru, aby bylo co věšet (pračka je součástí bytu). Jsme nadšení.

Opět se nám vyplatilo nehledat ubytování přes booking.com, ale přes místní realitky. Nakonec je to i levnější a pěknější.

Den a půl jsem tu musela psát (jakmile člověk odjede na dovolenou, vždycky ho dohoní nějaký úkol, který prostě nepočká –  všichni na volné noze to jistě znají), ale psalo se mi tu u šminkovacího stolku báječně.

Projeli jsme i jiná městečka, ale Levanto má prostě úžasnou atmosféru. Pro Čechy asi není tenhle kout Itálie dost cool, protože češtinu jsme tu zaslechli letos jen jednou a loni vůbec. I tohle nám ale vyhovuje.

Jo! Počasí je krásné.

 
 

9 komentářů:

  1. Lucie je to nádhera!Ty dveře s tím obrazem s kočkama je jak skutečný.Kamarádka má tři kočky a všechny spí v regálech různých komod nejraději.Moc se mi líbí kuchyně i patina nábytku v ložnici.Dobře jste si vybrali!Krásný zbytek dovolené přeji!

    OdpovědětVymazat
  2. Lu, to je úžasný!!! Úplně se tam vidím..Foť, ať mi připadá, že tam jsem taky:-) Užívejte si a pozdravuj I+S!A.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, všechno je krásný! My jsme takhle byli v malém italském městečku předloni a měli jsme celou několikapatrovou starou vilu pro sebe...byl to ráj a vůbec to nebylo drahé, což bylo úplně šokující. Užívejte si !!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Áách, moje gusto!!! Budu se pak prosit o nějaké rady na ubytování, tohle se mi taky líbí mnohem víc než hotely, ale partner, kvůli tomu, že je přes rok až moc vytížen a až moc v kontaktu s lidmi, o dovolené vyžaduje "separé" - což, jak se zdá přes realitky jde a nevím, jak se přes realitky hledá... krásné! Viděli jste tam nějaké paneláky :)? A jak chodí ženské oblíkané? A co jídlo :)? Všechno mě zajímá! Mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, panelák ani jeden, Italky jdou neskutečně s módou, neumím to ani pojmenovat, ale prostě jsou k nakousnutí, i psa venčí v botách s vysokánským podpatkem. Kdybyste měla nějaký konkrétní dotaz, jak sehnat ubytování, klidně pište na mail (nebudete první): lucie.smich@seznam.cz
      :-)

      Vymazat
  5. Kuchyně mi připadá přívětivá, ta mi sedne.
    Krááásně se mějte.

    Jinak to Stela docela odhadla, je to asi strašidelný dům, zvlášť když má tajné kočičí dveře s kouzelnými knihami...

    OdpovědětVymazat
  6. To celé vypadá jako báječná dovolená! Mám ráda dovolené out of the hotel a navíc takhle uplně integrovaná mezi místními!

    OdpovědětVymazat
  7. Tady ve Francie se tomu rika "chambres d'hotes".
    .... krasna dovolena v beznem italskem zivote .

    OdpovědětVymazat