Moje volná noha

 
V úterý ráno mám vždycky angličtinu. Co se týče mých schopností - stojím na místě. Možná bych si tak maximálně řekla někde o chleba. Co je ale pro mě mnohem přínosnější, jsou otázky mojí lektorky (v angličtině) nad kterými já česky přemýšlím a často dokážu říct odpověď až doma, protože nejen, že ji nevím anglicky, ale nejsem schopna ji domyslet ani mentálně.
Dnes jsme probíraly, jestli svůj volný čas můžu trávit svobodně. Než mi došly všechny souvislosti, byla jsem už dvě hodiny doma. Celé to vyvstalo z toho, že moje učitelka má syna psychiatra, snachu stomatochiruržku a ti (podle ní) svůj soukromý život netráví svobodně, protože pořád (v hlavě) pracují. Já jsem argumentovala tím, že ale i to je jejich svobodný výběr, ona tvrdila opak.
 
Zvláštní je, že já si připadám pořád (nebo aspoň hodně často) svobodná. V práci, ve vztahu, ve svém volném čase ... ale možná to tak není a je to jenom můj pocit. Což je podle mě úplně nejvíc, protože objektivně to nijak změřit nejde.
 
Dnes jsem si to užila. Svobodně jsem se rozhodla, že když mám to svobodné povolání, tak klidně půl dne můžu zírat do zasněžené zahrady a přemýšlet o blbostech. A že mi to jde!
 
 

15 komentářů:

  1. Jak já Vám, Lucie, rozumím !

    Také jsem na volné noze....no, úplně volná není, potřebuju občas i něco vydělat, ale jsem "pánem" svého času......a to je táááák príma !

    Pro mě je ta svoboda důležitější i než vyšší výdělek někde jinde, ale se šéfem za zády a spoustou pravidel, o kterých se nesmí přemýšlet, ale která se musí plnit - bez řečí - stejně jako na vojně.

    Tak dobrovolně podstupuji všechna rizika OSVČ, což většina mých přátel nechápe (vždyť nemáš placenou nemocenskou, dovolenou....důchod budeš mít minimální) ...přijde jim divné, že nemám žádné jistoty.

    Ale kdo je dnes má, že ???

    A já žiju teď, čert ví, co bude zítra......

    Moje jistota je teď třeba ta, že si v pondělí "máknu" a v úterý jdu s kamarádkou na 2 hodiny do fitka a pak do bazénu a do páry........ještě mám mokré vlasy a je mi báááááječně !

    Teď udělám nějakou dobrotu k snědku a budu si hrát na maminku.....úúúplně svobodně !

    A přemýšlet o blbostech, to mi jde asi ze všeho nejlépe...hned po spánku.... :-))))

    Krásný zasněžený den přeji ! Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, já bych si tedy neřekla ani o ten chleba ...umím ale odpovědět na otázku, jestli piju bílé nebo červené :o)) Volnou nohu vám my všichni co máme pevnou pracovní rachotu tak trošku závidíme ale protože, i my jsme kdysi na volné nožce žili, moc dobře víme, že to jen tak lehce vypadá z povzdálí. Já tedy byla sama sobě ten nejhorší šéf :o) No a na blbosti sem myslela a myslím, v tom mi asi nikdo nezabrání. Mějte se krásně a užívejte zasněžené zahrady :o)

    OdpovědětVymazat
  3. To zírání a přemýšlení o blbostech schvaluji i závidím:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani nevíte, jak Vám rozumím. V rámci svého svobodného povolání jsem dnes svobodně celé odpoledně prohlížela cizí blogy, plánovala program na cestu do Paříže, upekla koláč a klábosila po telefonu s kamarádkami - a teď sedám k počítači, protože ráno musím odevzdat práci, kterou jsem si myslela, že už teď budu mít hotovou - a nemám. Ale jsem tak spokojená, že nemám šéfa a nikam nemusím!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, holky, co mi rozumíte. Taky vám rozumím! Dneska je krásně a zejtra taky nějak bude. Přeju nám všem hodně svobody!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky volám "svobodááááá", protože všechno už napsaly anonymní Michaela a Hana. Proč to ale píšu až takhle po půlnoci?
    Anonymní Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím všechny svobodné nohy :-))
    Souhlas se vším, včetně čumění do blba :-)) Nicméně roky mi trvalo, než jsem se naučila být sama na sebe přísným šéfem :-)
    A taky jsem na sebe hodným šéfem, co si povoluje polední šlofíček, když si tělo žádá :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie,
    jsem dnes již úplně svobodná domovnice zjišťující, že v jiných jazycích jsou pro toto povolání mnohem vznešenější výrazy. Momentálně se nacházím ve stavu středně hluboké deprese, neboť nemohu sehnat zedníky, kteří by uvedli byt ve čtvrtém patře bez výtahu do mnou naplánovaného stavu.
    Že oni si nedovedou představit, jaké to bude krásné a jak by je to tuze bavilo?
    A přísahám, že před pár minutami jsem si vzpomněla na Moniku B., kterou osobně vůbec neznám. Nechávám jí tu pozdrav pro případ, že by šla po svých stopách.
    Anonymní Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím zodpovědnou správkyni nemovitosti :-)) Evi, mějte se krásně a držím palce, aby se nějaký šikovný zedník(ci) našel....

      Vymazat
    2. Z jakého jste města, Anonymní Evo? :o)

      Vymazat
    3. Já věděla, že dorazíte, Moniko B. Některé věci prostě fungují, mám radost :)

      Mončo, jsem z Hradce Králové a zítra v 9 ráno budu udolávat dalšího nešťastníka. Snad chodí do posilovny.
      Což mi připomíná, že při přestavbě protějšího bytu ve 4. patře jsem oběma zedníkům pod stromeček věnovala poukaz na masáž. Ti koukali! Ale tady fakt traverzy nebudou...
      Anonymní Eva

      Vymazat
    4. Holky, vy si tady tak hezky korespondujete, vy mě bavíte!

      Vymazat
    5. Anonymní Evo, tam bohužel mé jemné prstíky nedosáhnou, tak mi nezbývá než držet palce a přát svalovce :o) Ti z minulé šichty raději změnili telefonní čísla, co?

      Lucie, chtěla sem pomoct, ale nevyšlo to. Ale jinak si tu svobodomyslně čistím hlavu :o)

      Vymazat
    6. Nějak se nám to rozjelo, díky za snahu i za prostor.
      Anonymní Eva

      Vymazat