V Brně

Ještě jsem se nezmínila, že skoro před měsícem jsme s kamarádkou z Bratislavy uskutečnily výlet do Brna, kde jsme zrovna chytly galerijní noc, takže jsme si pěkně večer zadarmo prošly několik výstav.
Moc se nám to líbilo. Výstavy komentovali jejich kurátoři, takže jsme se dozvěděly třeba i to, proč Květa Pacovská začínala s dětskými ilustracemi, díky nimž se teprve propracovala k tomu, co chtěla dělat vždycky. S dětskou kresbou začala kvůli svým synům, protože je potřebovala uživit, když byli malí a nesehnala jinou práci. Nyní pracuje zejména pro zahraničí, kde navrhuje i plakáty, výtvarná díla, ilustruje světovou beletrii, atd. Mám od ní doma pár dětských knížek, které mě vždycky fascinovaly. Pravda je, že mnohem víc se líbily mně, než mým dětem, kterým jsem je kupovala.

Neopominuly jsme ani výstavu plakátů Husák trávu nekouřil  a pak navštívily i zahraniční tvorbu, které jsme teda moc nerozuměly, ale bylo fajn si rozšířit obzory.

Tímto děkuji za vaše skvělé tipy na ubytování, kavárničky a tak. Ve většině hotýlků ovšem měli obsazeno, takže jsme se nakonec ubytovaly v hotelu Kozák a byla to docela sranda. Dříve socialistická stavba se rekonstrukcí proměnila v jakoby kapitalistickou, ale z medvěda labuť neuděláš. Stejně jsme ale prokecaly noc, tak nám to bylo celkem jedno.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 komentáře:

  1. Jů, tak obrázky Květy Pacovské mě jako dítě přímo děsily, a teď to není o moc lepší : ). A trail po uměnách závidím!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, u Kozáků to znám, bydleli jsme blízko, tak jsem tam nikdy nespala, Ale hotel tam musel být dávno před jeho papundeklovou přestavbou, protože ho v 90. letech provozovala rodina stejného jmény, tak byl původně jejich.
    Marca

    OdpovědětVymazat
  3. moc pěkná fotoreportáž :)
    Takový výlet by se mi taky líbil :)

    OdpovědětVymazat