Trochu řeckého slunce



Včera jsme měly s Magdalénou schůzku s řeckým režisérem. Když mi dával vizitku, uvědomila jsem si, že už si asi pět let říkám, že bych si měla taky nechat nějaké vytisknout. Opět jsem tedy napsala své jméno a telefon na rub té Magdaléniny. Pan režisér mě ale uklidnil, že nepoužívá mail, nepíše sms, jen umí vzít hovor, když mu někdo zavolá. Hned mi byl ještě sympatičtější. Podle mě je režie dost náročná technická disciplína, ale zjevně její ovládnutí nesouvisí s mačkáním nějakých tlačítek.
 
Pan režisér se nám snažil přiblížit mentalitu Řeků, kterou by rád promítnul do svého nového filmu. Ten by se měl napůl odehrávat tady a na Krétě. A my jsme dostaly nabídku ho napsat. Všechno, co jsme si doma připravily, jsme rovnou mohly zahodit. Musíme začít úplně odjinud. Součástí přípravy budou i obhlídky přímo na Krétě, abysme nasály atmosféru. Pan režisér chce, abysme naprosto zapomněly na turistický pohled, vtlačí nás do rodin svých přátel. Rád by zachytil srdečnost a velké srdce Řeků, tvrdí, že jejich život je takový díky slunci, které mají nad hlavou a rodí se s ním i v srdci. (Vůbec jsem si netroufla říct, že mám na slunce alergii.)
V Čechách mu nevyhovuje studenost, která prostupuje díky počasí i do nás. Tvrdí, že je na nás vidět i přísný německý a rakouský vliv. My nežijeme tím, co chceme, my žijeme kalkulem. A prolínání těchto dvou světů by rád natočil v lehké komedii, která bude mít pěkný příběh. Za rok touhle dobou by se už mělo začít natáčet.
 
Zatím teda opravdu nevím, kudy do toho.
 
 
 
 

8 komentářů:

  1. Luci, mozna by Vam pomohlo zkontaktovat Ostrovanku (holcina z Cech, zije tusim na Krete, pise blog... http://www.ostrovanka.cz/ )
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji velice, včera jsem na ni dostala kontakt, je to kamarádka pana režiséra, ale že má blog, jsem netušila. Díky!

      Vymazat
  2. Kdysi jsem podobný dokument viděla, natočený z pohledu obyčejných lidí, rodin. Ženy společně chystali několikachodovou večeři pro zbytek rodiny, večer zasedli ke stolu ...mě by se takový pobyt velice líbil ale jak se znám, odjížděla bych v teplákách :oD A jestli tam panuje opravdu pozitivní a pohodová nálada, tak proč se nejet nakazit :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakazím se ráda, ale chtějí hraný snímek, to je horší. Dokument by byl jednodušší a lepší! :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Lucko, Krétu si užij, my jsme ji s holkama taky v loni pojaly neturisticky... a bylo to fantastický... kdyby se ti hodilo, tak tady je moje malá reportáž http://www.brydova.cz/blocek/6-blog/673-kreta-2011
    Zdravím a těším se na film, protože Kréta je úžasná :-)) a spojení úžasné scénáristky a úžasné země... to musí být... mmch. taky už několik let říkám, že si musím nechat udělat vizitky (poslední jsem rozdala někdy před pěti lety)... :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Moniko!!! Přečetla jsem, úžasný! Na Krétě jsem byla párkrát jako turistka, ale to prý mám zapomenout. Tak jsem zvědavá na tu PRAVDU.

      Vymazat
  4. Nejenže má Ostrovanka blog,ale podle posledních zápisů je patrně nyní v Praze. Tudíž kujte železo dokud je žhavé:-) A přeji krásné zážitky, řekla bych, že to bude moc příjemná práce,která Vás čeká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dorazila do Prahy, tak čtu její knihy, abych se měla na co zeptat!

      Vymazat