14 dní bez

Tak mé Vaio je už ve správném servisu. Trochu mě teda zarazilo, že na celou Prahu je pouze 1 autorizovaný servis a v něm 1 autorizovaný opravář. Co kdyby náhodou dostal chřipku? A co kdyby ho chytil slepák? Radši jsem se na to přebírací slečny ani neptala, abych nevypadala jako potížistka. Odhadovaná doba opravy je 2-3 týdny. Aneb jsem v pořadí. Akorát jsem si teda posteskla, že příště si tenhle jinak pěkný notebook opravdu nekoupím. Co kdyby chtěl jet servismen na dovolenou a já zrovna něco potřebovala? Slečna mi poradila, že existuje Vaio-linka, na kterou když zavolám, tak mi notebook z domova odvezou na opravu do Německa a do týdne přivezou zase zpátky. Ale je to dražší. Jak dražší, mi neprozradila. Možná by se za to dalo pořídit nové Vaio ... co? Ale zase by se můj notebook podíval do Německa. Třeba příště. Až mu na tu dovolenou našetřím.
 
Pak mi taky nemyje moje 3 měsíce stará (nová) myčka. Je velmi drahá (já ji teda koupila v 70% slevě jako poslední kus) a maximálně ekologická. Sice jsem nepochopila, proč ekologické mytí trvá tři hodiny, když u staré myčky obyčejné neekologické trvalo hodinu, ale dobře. Svět je vzhůru nohama. Ale když i po třech hodinách vytahuju nádobí s nalepenými zbytky jídla a skleničky mají zajímavou neprůhlednou kouřovou clonu, myslím, že něco není v pořádku. Nevím co. Takže jsem zavolala do servisu a jsem zvědavá, co se bude dít. Jestli mi budou vnucovat, že takhle je to normální, pak rozhodně chci výměnu za stoprocentně neekologický přístroj, který ovšem dělá to, co má = myje.
 
Celkově musím říct, že nás přicházející podzim nakopnul k opravářské aktivitě.
Můj muž po dvou letech upomínání (cca jednou měsíčně) přilepil dřevěnou lištu v koupelně (trvalo to tři minuty) a BEZ ŘEČÍ vymontoval tři nefunkční světla v chodbě (fakt už tam nebylo vidět na krok, čehož si zjevně všimnul sám) a dal tam nová. Hurá. Dnes vyčistil sám od sebe větrák v koupelně a naplánoval opravu koupelny, neboť ve sprše máme díry v sádrokartonu. Sádrokarton sám o sobě je naše noční můra a příště rozhodně stavíme bez něj. Stačí, aby se do něj někdo v noci opřel rukou a na druhém konci domu se hne stěna.
 
Pokračování katastrof zase příště.
 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Taky mám pocit, že to co je ekologické, nemyje a nečistí :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se přidávám do klubu...mýdlové ořechy a podobné věci na praní prádla taky nevyperou a nevoní, ale když se tak nad tím zamyslím ...tak ekooblečení z různých lnů a bavln jsou povětšinou ač nové tak už jako zaprané, takže asi vlastně není potřeba je vyprat do čista/běla, protože tak nevypadají ani při koupi .-) takže možná jen stačí vymyslet i ekonádobí a pak bude ekomyčka, co moc nemyje, král .-)) A sádrokarton už samo to slovo nás tehdy mělo odradit.....to je no comment, už nikdy víc ...akorát to nikdy už asi nebude nikdy, protože nový dům kvůli němu stavět nehodláme.-)) Hodně zdaru s opravami, zdravím Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, podařilo se ti vyjmenovat mé noční můry-14 dnů nefungující počítač by byla moje vstupenka do Bohnic. Myčka co nemyje není taková tragédie jako nefunkční pračka, ale spotřebiče prostě musí fungovat, jinak nefunguju já! A sádrokarton, to je opravdu dílo, také ho máme a už nikdy více! Krásný den:-)
    Pozn.: ta drahá ekomyčka nemá jiný než dlouhý ekologický program???

    OdpovědětVymazat
  4. Tak děkuju za solidaritu, potěšila mě.
    Myčka má i jiný program - ještě delší nebo pak jen samé oplachy a program na sklo, který umí z průhledných skleniček udělat kouřové ... :-)

    OdpovědětVymazat