Večerní hovory v kuchyni

Včera jsme měly s kamarádkou výtvarnicí skoro hodinový telefonní rozhovor. Stihla jsem během něj uklidit na chalupě celou kuchyň. Můj muž sice úžasně a rád a pořád vaří, ale NIKDY po sobě neuklidí. Na to už prý talent nemá. Já taky ne, ale někdo to dělat musí, že jo.
Ale k tomu rozhovoru: výjimečně  jsem měla výborný signál, takže jsem se mohla po kuchyni téměř svobodně pohybovat. Někdy je to bída a stojím na jedné noze nakloněná u okna a bojím se pohnout, aby hovor nekleknul.

O čem spolu dvě umělkyně obvykle pohovoří?
Nejdřív o tom, jestli zrovna máme práci a když máme, jestli nám za ni někdo platí nebo jako vždycky. Co tedy děláme pro to, abysme nechcíply hlady a co pro to, abysme nechcíply duševně? To je často velmi nespojitelné. Já jsem tentokrát vítězka, protože Ententýky mě nejen živily, ale i uspokojovaly. To se fakt stane málokdy.
Zato zítra asi nastane prozření, protože jsme s kolegyní, režisérem a producenty pozvaní k panu generálnímu. Mám takové divné tušení (a signály), že pro pochvalu si nejdeme. Vypadá to, že nikdo v ČT nečetl mé scénáře a teď nastalo zděšení, co že jsme to natočili. Pana ředitele jsem nikdy úplně zblízka neviděla a pokud to nedopadne dobře, tak si ho aspoň na památku vyfotím. Takže zítra uvidíte. Jakmile  bude u nového příspěvku jeho fotka, je to v jeteli.
Ale abych dokončila, o čem se my dvě umělkyně bavíme. Samozřejmě probereme děti, chlapy většinou ne, protože z pohledu mých kamarádek je můj muž dokonalým manželem pro všechny umělecky nadané a neuchopitelné ženy, což je asi pravda. A na závěr si ještě vyměníme několik knižních tipů. 
Tak zítra!







6 komentářů:

  1. Vařící manžel by se hodil..i bych po něm ráda uklidila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vařící muž je fajn, ale po pár letech si začnete připadat jako paní na uklízení.
      P.S. Po mém vaření samozřejmě nikdo neuklidí.
      :-)

      Vymazat
    2. Můj muž vaří (skvěle) i uklízí ( po sobě v kuchyni)!!! Jsem taky neuchopitelná a mám kreativní povolání! Navíc je můj muž je úspěšný, krásný, zábavný....a nesmím to nikde říkat, protože si to nepřeje (muži, kteří vaří a uklízí mají pověst "ňoumů pod pantoflem " - bohužel)a když to stejně někde říkám, tak mi nikdo nevěří - jen moje nejbližší kamarádky, které ho znají.

      Vymazat
    3. To se krásně čte! Tak můj muž zdaleka takových superlativ nedosahuje, ale pak by třeba chtěl víc dokonalosti i po mně a to bych mu ale opravdu nemohla splnit! :-)

      Vymazat
  2. Ale klimatická kuchyň, tolik dřeva, krásně :) Doporučila bych ještě nějaké krásné obrazy na zeď :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ale klimatická kuchyň, tolik dřeva, krásně :) Doporučila bych ještě nějaké krásné obrazy na zeď :)

    OdpovědětVymazat