Právě teď/ Lítost


Občas chytnu v televizi úplnou náhodou dobrý film. Zapnu telku a on si tam běží ... tohle je Filmový klub, francouzský film Lítost. Milostné drama. Láska a vášeň, která všechno ničí, ale nelze jí odolat. Zažili jste?
Ti dva se potkají po patnácti letech. Tenkrát se on s ní rozešel. Ona dodnes neví proč. Neřekl jí to. Chce to vědět aspoň teď. Neřekl jí to, vypadá, že to neumí pojmenovat, ale ještě není konec filmu. Myslím si, že tohle je dost časté. Muži prostě mizí a pak se zase někde vynoří. Když už nečekáte. Když už nechcete.
Úžasná kamera, režie, herci, francouzské exteriéry i interiéry ... přitom všechno jednoduché. Ta pravdivost leze i skrz sklo obrazovky. I můj muž přestal psát stavební nabídku a sleduje to. Zrovna tam je paní nahá. Je hezká. Ta žena na fotce je ale manželka. Taky hezká. Jak si potom má vybrat, že jo.

5 komentářů:

  1. Dobrý den,
    plně souhlasím.Je to pro mě nostalgické neboť Francouzi uměli vždy dělat takové filmy.Líbilo se mě moc.Na klub se dívám rád.Před časem např.Kurz negativního myšlení - také výborné.Takové věci jsou"pravá filmařina".To osvěží.Akčním filmům se vyhýbám.Jara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke své lítosti jsem Lítost teď neviděla:-) Ale znám a je to dobrý film:-)

      Vymazat
  2. Ty francouzský filmy jsou opravdu jistota. Nebojím se je koupit na dvd ani naslepo. Ještě jsem se nezklamala.

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně jak říkáš - jejich pocity lezly skrz sklo obrazovky. Chtěla jsem si pustit film na uspání a místo toho jsem měla oči jak žárovky :) Prostě se jen díváš a chápeš je.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, muži opustí ženu bez slova rozloučení, ženy se pak trápí... Raději nebudu myslet, protože bych se pak jen trápila.

    OdpovědětVymazat