Za pár minut Štědrý den


Dnes ráno budíček v šest třicet, abysme si popovídali přes skype s Kryštofem, kde bylo o devět hodin míň. Stýská se mu po našich bláznivých vánocích, ale my je letos máme komorní, aby mu to nebylo líto. Příští rok jsem mu slíbila už ty naše šílené, se všemi malými ječícími dětmi, všetečnými seniory, rozbroji mezi námi všemi, usmiřujícím alkoholem a menším počtem postelí než je hostů. Ale to až za rok.
Dnes jsem se pokusila zlikvidovat všechny psací resty, což se mi v 19.30 hod opravdu povedlo.
Stela: "Mami, ty už nebudeš psát? Ne?! A co teda budeš dělat?"
Odpoledne jsme s babičkou zapomněly na brambory na salát, resp. zapomněly jsme je na sporáku, vařily se přes dvě hodiny. A když jsem měla dlouhý telefon s kamarádem, chytil adventní věnec na stole a šlehaly z něj plameny. Naštěstí máme duchapřítomnou babičku, která ho UTĚRKOU uhasila. Spoustu jsem toho stihla kromě psaní. Hlavně Havla, Havla, Havla. V televizi pozdě večer moje milované Křehké vztahy s Vladimírem Kratinou, které dávají každý rok den před Štědrým večerem a já je mám jako rituál. Takže všechno, jak má být. Kéž nám to vydrží.

4 komentáře:

  1. Dvě hodiny vařené brambory na salát jsme měli předloni, požár nás ještě čeká - takže děkuji za tip na osvědčenou hasicí metodu. :-)

    Přeju krásné Vánoce a ať vám to vydrží.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, díky, doufám, že další katastrofy už se nám vyhnou!

    OdpovědětVymazat
  3. U nás včera zahynula jedna sklenička na víno (plná)a začalo dýmat naaranžované jmelí od svíčky. Prý by měli být vánoce každý den a pokud teda až za rok, tak si musíme nechat stromeček do příštích vánoc, a´t se nám nestýská. Krásné svátky, jsem ráda, že vaše vánoce se vyvedli.

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že všude je to nějak hořlavě veselé! Moc Vás zdravím!

    OdpovědětVymazat