Ozdoby

 Před týdnem v divadle za námi seděla paní, která pořád kašlala. Zřejmě jí bylo líto nechat propadnout lístky. Bohužel si nevzala ani roušku. Nakazila nás. Nejdřív padl Ivan, včera já. Na Štědrý den to není ideální. Takže jsme poslední týden dost improvizovali a přišli o spoustu zábav, abychom dostáli aspoň povinnostem. Nákupy  pak na poslední chvíli a v nervech. Odvolaný úklid, okna skoro neprůhledná. Velké přípravy, hromady nádobí všude a pořád. Velký poučení pro příští rok. Chtěli bychom radši někam odjet.

Kdybych nesbírala staré ozdoby, určitě budu sbírat ty nové.

Viděla jsem spoustu nádherných současných ozdob, ať už z českých výroben nebo doma dělané - například paličkované. Bohužel je často zastíní hromady čínských plastů a jiných kýčů, ale vyplatí se hledat. Určitě dám tipy příští rok, letos už asi nikdo ozdobičky kupovat nebude. :)

Já jsem se celý prosinec těšila ze starých socíkovských, letos jsme pověsili ty. Připomíná nám to dětství.

Od zítra budeme sami, museli jsme zrušit několik návštěv, to mě mrzí. Ale klid a samota mě neskutečně dobíjejí, takže se nakonec i trochu těším.



















3 komentáře:

  1. Lucie, je to o lidech a zodpovědnosti. I my oba lehli a tím pádem odpískali Vánoce-pro změnu neskutečně kašlala p.prodavačka v drogerii-nebylo bacilům úniku. Přeji brzké uzdravení a nabrání sil. Z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu říct, že takto sem se bála kašlající paní na konci září ve Venuši ve Švehlovce, evidentně byla nemocná a maskovala to a já něměla koule na to domluvit jí. Ale asi jsem měla štěstí, seděla vedle mě a nechytla jsem nic. Tak vše nejlepší do dalšího roku, M.T.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, máte pravdu, je to o osobní zodpovědnosti. Proto se vždycky zavřu doma, abych někomu neublížila.

    OdpovědětVymazat