Hrátky se psem






Užíváme si sněhu, který už brzo nebude. Zahradu máme pořád jako pohádku. Škoda, že to do Vánoc nevydrží. 

Gia se domestikuje, už nám snad trochu víc věří. Můžeme ji k sobě přitisknout, aniž by vrčela. Ovšem vrčení je průvodní znak těchto vlčích psů, neznamená to, že vás chtějí pokousat. A taky ještě vyjí. To bych od psa z Bosny nečekala. Je to neustálé dobrodružství.

Poslední víkendy jsou lehce šílené, už se skoro bojím pátku večer. 

Tentokrát nás v půl druhé ráno vzbudila Stela, volala z Budapešti, že se nemůže dostat do bytu, který měla pronajatý přes airbnb. Nefungoval číselný kód. Protože účet je zřízen na mě, psala jsem majiteli, který se (pochopitelně) neozýval. Hlavní problém je v tom, že kvůli GDPR nyní člověk nemá kontakt přímo na pronajímatele, ale píše mu prostřednictvím airbnb. Opruz. Takže jsme volali na podporu, ukázalo se, že ta sídlí v San Francisku, pro Evropu žádná není, jen centrála. Vypadalo to dost beznadějně, ale nakonec Stele otevřel nějaký jiný nájemník, který zrovna šel z hospody domů. Majitel se ozval až v půl desátý ráno, a protože jsme omylem odklikli, že rušíme rezervaci bytu, pronajal ho hbitě někomu jinému a chtěl, aby se Stela vystěhovala. To jsem odmítla. Tak nám poslal novou rezervaci, kde jsme měli znovu zaplatit celou částku. To už jsme odmítli definitivně. Takže Stela si sehnala jiné bydlení a pána jsme poslali do hajzlu. Stejně měl v kuchyni plesnivou stěnu.

Nicméně musím uznat, že airbnb se postavilo na naši stranu, psali jsme si, volali nám zpátky a nakonec vrátili celou částku zpět. Ale ty nervy! 

Včera divadlo. Herecký výkony chlapů úžasný, ale hra je teda totální srágora. I když divadlo bylo narvaný a lidi se smáli ostošest. Humor je úlevný. 


Žádné komentáře:

Okomentovat