Vánoce, jaké z dětství znám
















Letošní stromek je ve stylu moje dětské Vánoce. Jenom skleněné ozdoby ze 60.-80. let. Některé z nich opravdu visely na stromečku u našich doma v Liberci. Nedala jsem jich moc, aby stromek mohl dýchat. Ivan se ještě dožadoval řetězů a staniolových třásní.

Každý, kdo přijde, vždycky najde aspoň jednu ozdobu, kterou měl doma taky.

Ode dneška už máme Tobiase, kdybyste to nevěděli, tak Ježíšek totiž přijde k nám. U nás se všichni sejdeme, i když v menším počtu, než jsme si mysleli. Epidemiologové by nás pochválili.

Zítra to bude asi pěknej mazec. Dodělávky všeho, co jsme nestihli. A že toho je. Každej den totiž běží na Nova sport mistrovství světa v šipkách. Fandím až do noci. 

12 komentářů:

  1. Tychto fukanych ozdob mame aj my dost, je to tiez moje detstvo. Lucka a nemate na stromceku tie hackovane hviezdicky? Tie su tiez krasne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos ne, letos jedeme ve skle :) Al jsou nádherné, souhlasím.

      Vymazat
  2. ....ano. Ani jsem nepřečetla článek a hned mi naskocilo - moje dětství. Ročník 77. Při pohledu na ozdoby mi okamžitě naskočila vůně mých dětských Vánoc, nepopsatelná, která dnes není... anebo, možná je, ale voní jinak. Děkuji Vám Lucie. Preji šťastné a veselé Vánoce Vám a celé rodině. Kristýna

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne Vánoce cele rodine preji holky Šulcovy.

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, já mám tu berunku na stromku taky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem měla letos stromeček ze starých ozdob. Nazvala jsem ho VZPOMÍNKOVÝ. Měla jsem na něm i světýlka z doby dávné, tedy málo světýlek. Plus lamety a řetězy a špičku.

    OdpovědětVymazat
  6. Ješitná blondýna27 dubna, 2021 11:59

    My jsme měli letos fakt krásné Vánoce. První Vánoce se synem a navíc v novém bytě. :) Byl to sice perný rok, ale ten Štědrý den stál za to. :) Dokonce jsme chvíli zvažovali, že pozveme i manželovi rodiče, abychom si to užili s co nejvíce lidmi. Nakonec jsme se ale rozhodli, že Štědrý den strávíme jen v úzkém rodinném kruhu. A dárečky byly také super! Mě pod stromečkem přistála galvanická žehlička, ze které mám obrovskou radost. Po těhotenství se trochu potýkám s akné, tak věřím, že mi to pomůže přesně tak, jak má. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, to je nádhera! A co bylo pod stromečkem? Já letos pod stromečkem měla od dětí krásný zájezd. Jezdím totiž každoročně na pár dní do lázní s mou dlouholetou přítelkyní a i letos jsem dostala svůj očekávaný dárek. Je to zájezd do lázní s cestovní kanceláří, která prodává zájezdy a pobyty pro seniory. Málem nám to kvůli pandemii propadlo, ale naštěstí nám náš pobyt prodloužili.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojte holky, Vánoce se nám neúnavně blíží a já nevím, co bych pořídila své 16-cti leté dceři k Vánocům. Nemáte nějaké tipy nebo nápady? Jsem celkem v koncích, na to, že ji je teprve 14 :D Jediné co mě napadlo, by byla luxusní dárková sada s peněženkou a páskem. Nedávala jste někdo dětem něco podobného? Co si myslíte, že bude její reakce? Děkuji za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se náhodou Vánoce 2020 moc a moc líbily. Manžel mi dal totiž pod stromeček hodně dárečků a jedním z nich byla dokonce i originální ručně vyráběná svíčka, kterou údajně vyráběl po večerech, když jsem si chodila do Holešovic zahrát golf. Opravdu mě tím překvapil, protože bych do něj neřekla, že dokáže vyrobit ruční dárek.

    OdpovědětVymazat
  11. Vy to máte doma na Vánoce opravdu moc krásné! My většinou Vánoce doma hodně prožíváme a vše pečlivě zdobíme a připravujeme. Letos jsme se ale rozhodli, že vyjedeme do Alp a oslavíme Vánoce někde v penzionu. Dárky si moc dávat nebudeme, koupíme si jen nějaké maličkosti, protože chceme investovat do hezčího ubytování a také si koupíme nové pneumatiky, aby naše auto zvládlo Alpský sníh.

    OdpovědětVymazat