Háčkované ozdoby



Původně jsem chtěla stromek ozdobit něžnými háčkovanými a paličkovanými ozdobami, ale nakonec to bude jinak. Ukážu později, ještě není hotovo, i když strom už stojí a zdobí sám o sobě jenom se světýlky.

Tyto ozdoby jsem koupila za 6 Kč/kus, nepřeberné množství jich je na Marketplace na FB, stačí jen do vyhledávače zadat "háčkované vánoční ozdoby" apod. Smekám před dámami, já bych to za ty peníze nedělala a hlavně to vůbec neumím. 

Na víkend jsem si naplánovala dost práce, jsem zvědavá, co z toho stihnu. Dnes a zítra máme Tobíse, ale nemáme Stelu. I. jde zítra s partou do hospody, mají absťák. Já budu psát. Mám pro změnu absťák samoty. Krásně se doplňujeme :)



5 komentářů:

  1. Krásné jsou. Z dětství si pamatuju, že se tyhle háčkované vločky ještě škrobily a natahovaly pomocí špendlíků. Tereza

    OdpovědětVymazat
  2. Maminka má stromeček z těchto ozdob obsypaný už asi 15 let, každý rok stejně, u nás se nehraje na módní barvu vánoc. Je to pracné, jedna ji trvá i hodinu, podle složitosti. 6 Kč za kus považuji za hanebnost, mají hodnotu min. 50 Kč a to ještě ty jednodušší. Ohledně tvaru - maminka je vždy vyškrobí, nechá trochu vyschnout a ještě polosuché dotvaruje horkou žehličkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím s nehorázností. Dokonce jsem to paní psala, ale ona to prý má raz dva hotové a když to dala za víc, neprodala. Takhle z toho má radost. Co už. A do dvacky za kus jsou už skoro veledíla od jiných háčkovaček. Smekám.

      Vymazat
  3. Ozdoby jsou to krásné a sama vím, jak jsou pracné, za 6,- Kč za babku. Lucie, u vás jsou na správném místě.
    Tobísek už pořádně vyrostl. Vždy si na něho vzpomenu, když tu vidím plyšového klokana.
    Mějte se fajn. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat