Divnorok

/foceno dnes v Jizerkách/

Občas si říkám, že brzy budeme se Soňou Malinovou poslední dvě blogerky na světě. Nikdo už nás nebude číst, jen my samy sebe vzájemně, ale neodlepíme se z blogovýho světa a neodlepíme. Pravda je krutá. Blogy umírají, jejich autoři se chytili jiných sociálních sítí a řádí vesele tam. Můj problém je, že mi instagramová zkratka příliš nesedí a FB mě nebaví vůbec. 

Sama jsem zvědavá, co se mnou bude.

V předvečer Štědrýho dne jsem šla se Cherry na procházku po vesnici a prohlížela jsem si vánoční výzdobu v oknech a na domech. Bylo mi krásně a lehce, a uvědomila jsem si, že ať se děje cokoli zlýho, každej máme v sobě svoji vnitřní svobodu. A to je obrovskej dar. Je potřeba o ni pečovat a chránit si ji, protože je křehká jako vánoční ozdoba. A že o tom něco vím. Máme ji všichni a je jen na nás, jestli si ji necháme proudit žilami nebo se nám scvrkne někam k patě.

MOJI MILÍ ČTENÁŘI A VIRTUÁLNÍ PŘÁTELÉ. DĚKUJU VÁM ZE SRDCE ZA PŘÍZEŇ A PŘEJU VŠEM VŠECHNO DOBRÉ. NA SHLEDANOU V KRÁSNÉM NOVÉM ROCE 2021.


36 komentářů:

  1. Milá Lucie, také vám přejí do nového roku jen to dobré. Moc děkuji za Váš blog, který mám moc ráda a který mě hodně baví. A nejen baví a občas i nutí k zamyšlení nad barevností a různorodostí života. Prosiiiim rozhodně v tom pokračujte....take mě fb neba... Vaše čtenářka Gabina.

    OdpovědětVymazat
  2. Chodím k vám na virtuální návštěvy moc ráda. Přeji nadějnější nový rok.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, Tebe budu cidt stále a stale. Krasny novy rok!!! Moc diky za originální prani, do sbirky.
    Papa Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Lucie, přeji vám krásný, zdravý a kreativní příští rok. Věřím, že zůstanete na svém blogu, čtu vás moc ráda, našla jsem vás právě díky Soni, která je moje dlouholetá kamarádka. Obě jste moje záchytné body na sociálních sítích, tak prosím vydržte.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Lucie, blog tedy stále sledují-ač "anonymní" a ráda si v něm počtu... Přeji krásné dny v roce novém - všední i sváteční, se vším co přináší, ať jsou opravdu jedničkové. z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Lucie, Váš i Sonin blog čtu moc ráda, každý den koukám, zda se u Vás neobjevil nový příspěvek. Vaše články jsou prostě super. Doufám, že se psaním blogu vytrvat. Přeji Vám do nového roku hodně zdraví a pohody. Monika

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lucie, moc ráda čtu Váš blog, přeji Vám i Vaší rodině mnoho zdraví a radosti, Martina Vítová

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Lucie, čtu Vás i Soňu Malinovou, a prosím, pište pořád. Četla jsem více blogů, které jeden po druhém tak nějak skončily buď cíleně nebo prostě vyhasly (anebo, což je z mého pohledu nejstrašnější, přeměnily se v "nabídky různého zboží"). Nevím, co budu po ránu u kafe číst, jestli to i vy dvě zabalíte. Přeji, aby nový rok byl lepší toho letošního a moc zdravím. Marie

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Lucie, vašemu blogu říkám beletrie. Jste zázrak v online světě. Děkuji moc za krásné čtení a přeji jen to dobré. Vaší rodině závidím, že vás má��.Lucie Č.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Lucie, děkuji za krásný blog, za krásné čtení. Sleduji Vás pravidelně. Prosím, vytrvejte. Facebooková "sláva" trvá vždy jeden den než se nakupí nové příspěvky. Instagram je zkratkovitý a rychlý a nedává tak příležitost se zastavit, zamyslet.... Do nového roku hlavně to zdraví, zdraví, zdraví.... a hrstku štěstí k tomu. Zdraví Lidka M.

    OdpovědětVymazat
  11. I do dalšího roku si přeji moci číst zde Vaše příspěvky a Vám zdraví a výdrž!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Blogy pořád jsou, a některé skvělé. Byť třeba nemajít takovou frekvenci jako ty vaše. Třeba bez Kláry Pondělí a nebo Lu.cie by mi bylo na světě smutno. Bez jejich krásných fotek a poetiky... A ani já to nehodlám jen tak vzdát... Tak hlavně ať nás to pořád baví a baví to lidi "stejně naložené", kteří k nám chodí číst... Hezké dny přeju! A těším se na články v roce 2021. P.

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Lucie, přeji vám i vaši nejbližším pohodový příští rok prožitý ve zdraví. Zároveň děkuji za váš skvělý blog, který je pro mě i velmi inspirativní (...knihy, filmy aj). Moc zdravím. Alena V.

    OdpovědětVymazat
  15. He he, já mám tak příšernou paměť, že co si na blog nezapíšu, to nevím. Takže čistě z praktických důvodů nepřestanu, i kdyby to nikdo nečetl:) Přeju, ať v příštím roce se otevřou nové příležitosti ke psaní, výuce studentů .

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Lucie! Už som Vám raz písala, aby ste neprestávali písať blogy a verím, že to tak bude aj naďalej. Čítam, každý jeden a je mi vtedy dobre. Pri každej staršej vianočnej ozdobe si spomeniem na Vás....Mám rada Váš život, ale aj môj:) Všetko dobré v novom roku 2021, Renáta

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Lucie, pište prosím dál, čtení Vašeho blogu (stejně jako Sonina) patří k mým denním rituálům...v roce 2021 přeju hodně lásky, zdraví a práce která baví...
    jarka

    OdpovědětVymazat
  18. Nashledanou a děkuji. Jsou to lázně pro duši, potrava pro hlavu, ty dobré blogy.

    OdpovědětVymazat
  19. Vy,Soňa Malinova,Pondeli, pište ! Ráda vás čtu. Všechno dobré přeji. En.

    OdpovědětVymazat
  20. Lucie, doufám, že vy ani Soňa nikdy, ale opravdu nikdy neskončíte :-). Jste pořád svá, některé blogy se změnily na reklamu předraženého zboží, bohužel. Přeji vám klidný a pohodový nový rok, mějte se krásně. Iveta od Olomouce

    OdpovědětVymazat
  21. Neodlepujte,neodlepujte.Prosím,prosím.Děkuji pěkně.Jitka

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Lucie, vydržte a pište dál, vaše příspěvky o knihách a filmech jsou mou velkou inspirací...přeji celé vaší rodině hodně zdraví a naděje do příštího roku... A.l

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Lucie, přeji zdraví..a pokud by vás přepadla v příštím roce horečka, tak jen a jen ta cestovní... A všechny cesty, ať vás zase zavedou domů a k počítači a k psaní blogu...je fajn... ten můj popravdě skomírá...ale já sobě a jemu dám ještě šanci...žijte a užívejte...:o)Inka

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den, Lucie, mám ráda Váš blog. Přeji vše nejlepší do roku 2021. Jana

    OdpovědětVymazat
  25. Já vás nikdy nepřestanu číst, Váš blog mě uklidňuje, nemám po něm pocit zpráskaného psa, jakože jsem nanic (jako u ostatních blogů, kde je vše perfektní a dokonalé)..nedokážu to vysvětlit. Vždyť Vy ani nevíte, že máte terapeutistický blog..kde chodí jedna duše, které pomáháte...mám blog i Vás ráda, prosím pište dál..Přeji hlavně hodně zdraví Hanka H.

    OdpovědětVymazat
  26. No ja pevne dufam, ze tento blog tu bude este hodne dlho.
    Jaho totiz k svojmu zivotu velmi potrebujem.
    PF 2021 mila Lucia
    Objimam spod Tatier

    OdpovědětVymazat
  27. Hlásí se třetí poslední bloger. :-D . Je fakt, že Instagram blogy úspěšně válcuje a vytlačuje už i FB, stejně svoje příspěvky práskám pořád i na blog. Děkuji za vaše psaní a fotky, váš blog miluju, nepřestávejte, prosím. Je to pro mě oáza. Zbožňuju váš bohémský životní styl a rodinnou pospolitost. Mimochodem, Stelin vánoční dopis je boží a ona nesmírně šmrncovní slečna. Mějte se krásně, vše nejlepší v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  28. Pište, pište... Baví mne vaše blogové příspěvky a pohled na svět.. .máte o čem psát :)

    OdpovědětVymazat
  29. Lucie, krasnej novej... a tak vsechno, vzdyt to znate ;) hlavne, proboha, neprestavejte s blogem! na IG hltam obrazky (malokdy ctu, co je pod nimi), ale na pismenka chodim uz nekolik let jen za vami!

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Luci, ať vám je pořád dobře tam, kde vám je dobře ♥ Renata

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Lucie, já váš blog miluju a navštěvuji ho pravidelně, je to pro mě inspirativní a moc mě baví. Tak Vám přeji, abyste měla spoustu důvodů k tomu, aby vznikaly další podnětné články:) zdravím z Přerova...Krumlenka

    OdpovědětVymazat
  32. Jejda, co je to za myšlenky, Lucie?
    Váš blog a Sonin znám asi 10 let ( musela bych se podívat ) a neumím si to představit, že byste emigrovala jinam! Já sama píšu blog ( v dubnu to bude celých sedm let ) docela dlouho a konečně mám okolo sebe lidičky, se kterými souzním a bez blogu bych je neznala. Pravda - spousta blogů zanikla nebo odešli jinam, ale já jsem věrná jen blogům. Ty ostatní Fb a ost. nenavštěvuji.
    Přeji pevné zdraví celé rodině a hodně inspirace pro další práci, trpělivost to vysedět a velkou dávku nových starých ozdob do sbírky. Vaše Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  33. Já myslím, že jste to popsala naprosto přesně. Divnorok. Ale nerada vidím všechno jen černě, takže i tady musím vyzdvihnout jedno pozitivum. Díky tomu, že jsme byli hodně doma, tak jsme udělali moc práce na zahradě, manžel třeba zařídil bazén, který jsem si už velmi dlouho přála. :) Jupí! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tento rok byl opravdu divný. Myslela jsem si, jak bude 2021 změna, ale zatím to vypadá, že až do třetice všeho dobrého nastane to celosvětové napravení. Vůbec nemám chuť utrácet. A to jsem si přitom pořídila takové pěkné peněženky na karty. Měla jsem úplně radost v krámě před rokem a pak se všechno zavřelo a já ani na ples nešla.

    OdpovědětVymazat
  35. Ten rok 2020 byl hotové peklo. Kdo by to byl čekal, že takovou dobu strávím v domácnosti a na zahradě, že? Já jsem si říkala, že ta nemoc tady bude několik let, ale že se v tom budeme plácat do mých 37 let? No děs, hrůza, co vám budu vyprávět. Na druhou stranu jsme si s manželem našli čas a provedli kompletní rekonstrukci zahrady, postavili pergolu. Přidali jsme neviditelné obrubníky a máme vystaráno.

    OdpovědětVymazat
  36. Byl to opravdu zvláštní rok. Na začátku jsem si nemyslela, že ten sajrajt nás všechny zničí a my budeme po dvou letech naprosto jinak přemýšlet. To si podle mě nemyslel nikdo jiný. Ale zase pro manžela to bylo úspěšné období. Začal totiž pro https://www.jis.cz/hlinikove-dvere/ vyrábět hliníkové dveře a dělá to co ho baví.

    OdpovědětVymazat