Papírové ozdoby

Další úlovek do sbírky. Papír v kombinaci s textilem.  Na 120 let vypadají dámy dobře, ne?

Mám z nich velkou radost.

Včera jsem si četla zápisky jednoho zahraničního sběratele, který má na svou sbírku speciální místnost. Je v ní tma, předepsaná teplota a vlhkost. Ozdoby má uložené ve speciálních krabicích. To by mě nebavilo. Já se na ně potřebuju dívat a prohlížet si je. Letos se snažím ozdoby selektovat, ale protože na ně nemám samostatné skříně, natož místnost, tak se mi to dělá špatně. Navíc nejsem systematik ani Marie Kondo. Ovšem Marie Kondo určitě nemá žádný ozdoby. Tak to bych nechtěla být Marií Kondo.

Zítra Brno. Schůzka v ČT. Snad bude nadějeplná. 



3 komentáře:

  1. Jak tady čtu o těch ozdobách, tak strašně moc chci u nás najít nějakou starou a poslat vám ji a udělat radost. Bohužel si myslím, že se všechny rozbily. Vzpomínám na jednu, která mě fascinovala jako dítě: byla to hlava čerta. Údajně byla původně v kostele, ale byla vyřazena, že se tam (z pochopitelných důvodů:-)) nehodí. Děda byl tenkrát kostelník, tak ji donesl. A pak se nějak ztratila. Ale třeba se někdy dostanu ke zdobení našich kostelních stromků a nějaké staré ozdoby tam najdu. Současní kostelníci stejně nemají ty staré ozdoby rádi a velebí plastovou Ikeu, která se nerozbije při pádu na zem. No, zas jako když něco spadne z toho pětimetrového smrku, musí to být rachot:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda hlava čerta, tu bych chtěla aspoň vidět :) Budu ráda za cokoli, už nějaké ozdoby mám třeba od hasičů nebo obecního úřadu. Přesně ze stejných důvodů výměny za nerozbitné. Ale z kostela by mi bylo ctí :)

      Vymazat
  2. prosím, nemáte na ozdoby nějakou skřínku malou,spíš jako obraz otevírací, chtěla bych udělat mamince přítele radost a její ozodby po předcích do takové skrínky pověsit, ty její nejmilovanější,které se bojí dávat na stromeček , že by každé Vánoce si tu skřínku postavila na komodu a viděla je:) děkuju Katka

    OdpovědětVymazat