Na schovávanou



Moji mamku dnes čeká akutní operace páteře. Ve dvě ráno jsme si o tom ještě psaly se Stelou, do čtyř jsem poslouchala Cimrmany, v osm vstávala. 

Všichni covidní v naší rodině naštěstí/zatím mají snesitelný průběh nebo žádné příznaky. Rozhodně to nikdo ale nezlehčuje a jsme velmi pokorní. I my, kteří hru na schovávanou zatím vyhráváme, ale netušíme, kdy nás někdo zapiká (objev: do dneška jsem si myslela, že se píše vždy y, ale v případě hry na pikolu - no jo, jasně!, je to i).

Snažíme se. Zprávy jen jednou denně, ačkoli jsem jinak na ČT24 závislá. Nesledujeme žebříčky top covid, sledujeme pohádky. Nová sedačka, na kterou si lehnou čtyři lidi a pes, byla nejlepší investicí. Večer  šipkové turnaje, fandíme.

Ministr kultury se mylně domnívá, že kultura jsou jen herci, muzikanti a zpěváci. Audiovizi zasklil, ačkoli ta se taky zastavila. My, pěšáci tvorby nemáme nárok na nic. Pokud půjdou nějaké peníze do Fondu kinematografie, možná se podpoří pár vyvolených projektů, ale nikdy ne lidi. 

Nestěžuju si. Jen dnes. Výjimečně. Vydržte to.

Hlavně aby se mamka probudila z narkózy a neměla už ty šílený bolesti. To bych si moc přála.



8 komentářů:

  1. Vidím to podobně a přeju mamince brzké uzdravení!!!

    OdpovědětVymazat
  2. My dnes odřekli účast na svatbě Danovy sestry. Rodiče jsou z toho v šoku. My naopak nechápeme, jak to zlehčují. Příbuzných nad 60 - 85 let tam bude poměrně dost. Nicméně budeme rádi, když nedojde na naše obavy a raději budeme za ty idioty, co na svatbu nešli.

    OdpovědětVymazat
  3. Drzim palce a prajem skore uzdravenie.
    Tatiana.

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Lucie, mamince držím palce! Mějte se hezky. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji všem, mamce se ulevilo a snad to bude jen a jen lepší.

    OdpovědětVymazat
  6. Máte moc pěknou kuchyň. :) To jste si nechávali dělat na míru? Vypadá to, že ano. My zrovna teď rekonstruujeme kuchyň, tak je na to člověk takový citlivější, když to někde vidí. Jak jsem na návštěvě, tak hned koukám a hodnotím, kdo co má. :) Ale už se těším, až to budeme mít za sebou a hezky v sobotu si dáme čerstvé pečivo a čerstvě namletou kávu. :)

    OdpovědětVymazat