Učím se učit


 

Existuje spousta příruček, knih, manuálů a zaručených postupů, jak napsat scénář. Je to obrovská džungle. Hlavně pro ty, kteří jsou jsou ještě venku a teprve se chystají vstoupit. 

Během svého studia jsem přečetla jen málo teorie. Zdála se mi tak vzdálená, že jsem podle ní nebyla schopná nic napsat. Prostě jsem většinu z ní neuměla aplikovat do svýho psaní.

Řídím se tím i teď, kdy připravuju základy scenáristiky a tvůrčí dílny na VŠKK. Od října tam budu pár hodin vyučovat. Nechci studenty zahltit, ani unudit, chci v nich probudit vášeň ke psaní. Jako mám já. Hrozně se na ně těším. 

Konzultace, kurzy a mentoring připravuju i soukromě. Můj web už je v rukou profesionála.


5 komentářů:

  1. jsem napjatá, jestli z toho bude i nějaký kurz psaní. Láká mě to.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Scénáristice nerozumím vůbec,Vaše scénáře mám ráda,Kinga miluju.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, opravdu Vám moc fandím, aby se Vám v učení dařilo. Já už se sice učit nemusím, ale ráda si jen tak pro zábavu a svůj klid přečtu nějakou poučnou knihu. Knížky si často kupuji na tomto webu: eshop second hand, který funguje hlavně jako tržiště s oblečením, ale mají i veliký výběr knížek.

    OdpovědětVymazat
  5. No, abych pravdu řekla, tak já s učením měla vždy tak trochu problémy. Když jsem ještě chodila do školy, tak to bylo kvůli tomu, že mě v té době prostě zajímaly jiné věci. Dál jsem se pak už studiu ani nevěnovala. Nicméně teď, když už jsem starší, tak si říkám, jestli není na čase se ke vzdělávání zase vrátít. Osobně mě hodně láká třeba MBA studium. To je prý tak nějak pro každého. Je to ale docela drahé.

    OdpovědětVymazat