Místo lázní



Moc vám všem děkuju za tipy na ozdravnej víkend.
Schovám si je na jindy.
Nakonec jsem se rozhodla, že se za ty peníze spíš půjdu dovzdělat na kurz, který nutně potřebuju. Moje hlava ho potřebuje.
Chci zjistit, co všechno mi můžou nabídnout sociální sítě. Připadám si hrozně zaostalá. V hlavě mám projekt, který se snažím krůček po krůčku dávat dohromady, jenže mi chybí právě lepší orientace a možnosti, jak se pohybovat na sítích. 

Vlastně se to týká i mého blogu, který píšu 9 let a chci se někam posunout (a vzít vás s sebou, pokud budete chtít). Už na začátku jsem odmítla dávat si na blog reklamy, stejně by mi nezaplatily tu spoustu hodin, který psaní věnuju. Blog beru jako rodinnou kroniku a nechci ji prošpikovat aviváží, slevou na svíčky nebo pojištěním.

Druhá věc je, že všichni psavci a kreativci se snaží zpeněžit každý slovo, který napíšou, a někteří z nich občas čórnou téma na mým blogu, kde jim ho pěkně zadarmo naservíruju. 
To už mě moc netěší.
Jenže inspirace je zadarmo, na tu nikdo nemáme autorský právo.

Takže se s tím vším teď v hlavě dost potýkám a chci slyšet hlas těch, které považuju za špičku v oboru a ještě jsou mi velmi sympatické.
Tyhle dvě dámy spolu napsaly moji momentální bibli Jak na sítě. Pustila jsem si několik jejich rozhovorů na podcastech a přihlásila se na kurz.
Pokud zjistíte, že ho taky velmi potřebujete, budu ráda, když se připojíte. Ale nebojím se jít ani sama :)
Volná místa hrozně rychle mizí, info zde: https://www.jaknasite.cz/skoleni/

Chřipka je na pomalém ústupu, hlasivky to asi odnesly nejvíc.
Pořád skřehotám.

10 komentářů:

  1. Môj osobný názor je, že ste tie peniaze mohli radšej venovať tomu, čomu ste pôvodne chceli. Ohľadne sociálnych sietí stačí trošku použiť Google. Podľa mňa, zbytočne vyhodené peniaze. Ešte raz zdôrazňujem, že je to iba môj názor, možno budem s takým názorom sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle názor jsem dlouho měla taky. Jenže nejde o technickou stránku. Na to samozřejmě samostudium stačí. Ale já nutně potřebuju vlízt do jinýho rybníku, než ve kterým už pár let šlapu vodu. A k tomu je dobrý mít kolem sebe lidi, který v týhle vodě umí plavat, na rozdíl ode mě. To bych tak metaforicky shrnula :-)

      Vymazat
    2. Veď určite dáte potom vedieť, či ten kurz splnil vaše očakávania a či na základe vedomostí z neho budete aj zárobková. Všetko, z čoho idú peniaze, je spojené s reklamou. Ja som raz reagovala na výzvu jedného webu o Bratislave, ktorý hľadal ľudí, čo by pre nich písali články. No z tých finančných podmienok som sa iba zasmiala a radšej ten čas, čo by som vymýšľala témy, fotila a písala, venujem niečomu inému. To, že mnohí témy a nápady kradnú a využívajú ich na svojich platených stránkach, je naozaj tak. Mám tiež skúsenosti. Najviac ma vie naštvať, keď ukradnú ešte aj fotky, orežú moju vodotlač a potom ich zverejnia ako vlastné.

      Vymazat
    3. Souhlasím s Lucií. U těch sociálních sítí to není jen to tom, házet tam příspěvky. Chce to tomu rozumět. Ne že bych rozuměla, ale už jen přečtení knížky Jak na sítě otevře nové netušené obzory. Jestli pak Lucie dáte vědět, jaký byl kurz oproti knížce, budu ráda. Jsem zvědavá. Fandím vám. romana

      Vymazat
  2. Lucie, váš blog by mi chyběl ;-) romana

    OdpovědětVymazat
  3. Paní Lucie, Vaše psaní mám moc ráda a obdivuju Vaši nebojácnost i jasné vyjadřování politických postojů. Jenom mě zarazilo, že blog považujete p o u z e za rodinnou kroniku. Vždyť pro Vás musí být i skvělou reklamou po pracovní stránce, tak pro to nepřiznáte? Nebo to není tak jednoznačné?
    Milena z Prahy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mileno, je to přesně naopak. Pokud se někdo začne odvolávat na můj blog, chce po mně většinou práci zadarmo. Až na výjimky už to nedělám. Scenárista dostane zaplaceno jen za práci, která se realizuje. Takže 8/10 mé práce čeká někde v pc. Nechci se tím nechat otrávit, tak hledám jiné kreativní psací cesty, které by mě bavily, a aspoň trochu živily. Díky za přízeň!

      Vymazat
  4. Myslím, že je to dobrý nápad, porozumět. Mladý už mají úplně jiný pohled i nadhled a ten virtuální svět už mladý je a neplatí to, co třeba před deseti lety.

    OdpovědětVymazat