Kaviár nebo pohorky?

Cestou z Itálie jsme se ještě zastavili na tři dny u sestřenice ve Švýcarsku.
To je naše častý mezipřistání.
Hodně zábavy, hodně dobrýho jídla, kultura, sport (já ne) a další příjemný věci.

Tentokrát jsem se Zuzou byla v curyšské opeře na Věci Makropulos.
Byla jsem nadšená, pěvci totiž zpívali česky a fakt výborně. Janáček nelehký. Výprava hodně zajímavá i překvapivá, nezpíval jediný Čech, ale dirigoval Jakub Hrůša.
Byly ovace i bravo.
Zážitek!!!






Na skok taky v obchoďáku.
Ale koupila jsem si jen časáky a ředkvičky.
Uvnitř už měli kus vánoční výzdoby.
Něco příšernýho.
Jestli se tímhle směrem ubírá trend vánočních ozdob, tak ach jo.
Kus za pět stovek.






 






5 komentářů:

  1. No fujky! Myslím ty ozdoby samozřejmě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jako nechápu, proč bych si na vánoční stromek měla pověsit grilovaný kuře, pixlu kaviáru nebo štanglu salámu? Pro koho to dělají? Ještě, že je to tak drahý!
    Divadlo závidím, už jsem dlouho nebyla a toto muselo být pěkné i když náročné.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucie, co se týče trendů a vánočních ozdob, mohu Vás ujistit, že nebude tak zle. Když jsem před dvaceti lety malovala baňky (tak se říká vánočním koulím u nás), v jedné továrně na tradiční foukané vánoční ozdoby, už tenkrát to byla spousta ovoce, zeleniny a dalších šíleností. Často jsme se s kolegyněmi dost nasmály. Většina těchto úletů mířila na zahraniční trh. Občas jsem si tenkrát při malování představovala kdo a kam si takové ozdoby pořizuje. Takže buďte v klidu. Myslím, že tradiční "baňky" stále vedou. I když bohužel stále častěji v plastovém provedení. Přeji hezké dny Hel. z Ol.

    OdpovědětVymazat
  4. k okurkam:

    USA – okurka na stromeček
    Mezi ozdobičkami v amerických domácnostech vždycky najdete jednu, která má tvar kyselé okurky. Tradičně se každý rok schovává na vánoční stromek, a kdo ji najde jako první, čeká ho veliké štěstí. Pokud okurku první spatří jedno z dětí, dostane za odměnu dáreček navíc.
    Proč to dělají?
    Neznamená to, že by Američané byli extra odvázaní z okurek. Nikdo vlastně přesně neví, kde se tato tradice vzala. Někdo říká, že ji v 19. století zavedli obchodníci, kteří ozdobičky importovali z Německa. Jiní zas tvrdí, že je to pocta vojínovi z Americké občanské války, kterého drželi v zajetí a nechali hladovět. Na pokraji smrti hladem si od dozorce vyprosil okurku, která mu zachránila život.

    ahoj s

    vsechno ma svoje historky

    OdpovědětVymazat