Už aby

Minulý týden jsem byla se Stelou ve školní střižně. Ukazovala mi materiál, který byl špatně natočený, špatně ozvučený a měla z něj sestříhat rozhovor. Poradila jsem jí, ať se z toho vylže a sestříhá jakousi parodii na rozhovor. Byla to sranda, líbilo se mi to. Ale nevyšlo to. Paní profesorka jí dnes volala, slyšela jsem jejich rozhovor. Dostala z milosti čtyřku. 
Někdy holt není dobrý poslechnout matku :)
S. taky válčí s matikou, protože, světe div se, ta je na umělecký škole nejdůležitějším předmětem. Proto polovina třídy bude mít reparát.
Život je plný překvapení a u nás doma o ně není nouze.
Těším se na prázdniny.


 




10 komentářů:

  1. Milá Lucie,
    kdysi jsme si psaly. Já byla ostrá, vy jste byla ostrá. Nedovolila jsem dceři jít na uměleckou školu. Šla na průmku. A tak moc se jí tam nelíbilo, že dělala letos čtyři výběrová řízení na studium v zahraničí. Nakonec si ji vybrala škola v Africe a moje malé koťátko si jede dodělat střední školu do Tanzánie. Kdybych jí dovolila umění, zůstane mi v Čechách. Takhle si jede dělat umění tisíce kilometrů od domova. Co to má společného se Stelou. Moje dítě, které mělo samé jedničky na základce a účastnilo se i matematických soutěží má dnes z matematiky krásnou čtyřčičku. A není samo. No nevím, jestli není tak trochu chyba i v těch učitelích. Tak snad na té střední škole jen neodučí, ale i něco naučí. Teď jsem jen zvědavá, jak to bude probíhat v Africe. Doufám, že budu překvapena a jedinými "křováky" zůstaneme my Češi.
    Hlavu vzhůru a slovy mé kamarádky matikářky, kdo se bude ptát na vysvědčení ze druháku, se loučím a přeji hezké prázdniny.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělý. Je fajn vidět, že životem nevede jen jedna cesta, ale když člověk chce, dostane se ke svýmu třeba přes Tanzánii. To je paráda! Taky přeju hezký léto.

      Vymazat
  2. U nás to letos vypadá, že proleze do čtvrťáku. Ale ještě před dvěma týdny to nebylo jisté. ( taky matematika) Na to, že opakoval třeťák, čtyřek na můj vkus víc než dost, ale co už. Hlavně, že jsou zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořád nevím, jak to dopadne. Ale vypadá to, že jsme ve škole rozpoutali malou revoluci.

      Vymazat
  3. Myslím, že především na umělecké škole by měli podpořit originální verzi, nápad atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle to vidím taky :-) Ale pravda je, že nejdřív by se měl člověk dobře naučit ten základ a pak experimentovat. Což Stela trochu obchází ...

      Vymazat
  4. Taky občas zkouším radit dceři na umělecké škole, ale o můj přílišný nadhled škola nestojí. Magda

    OdpovědětVymazat
  5. Možná budu mít trochu "blbý" dotaz, nevím, jak umělecké školy fungují, je škola zakončena normálně klasickou maturitou ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mají klasickou maturitu, stejné hlavní předměty, ale ty volitelné budou asi trochu jiné.

      Vymazat