Kdybyste náhodou nevěděli

koho dnes nebo zítra volit, my dáváme hlas Petru Fischerovi.

Kromě toho, že je to náš kamarád, chodil se mnou v Liberci na gympl a s mým mužem hrál basket, je to člověk, kterej má neuvěřitelnej přehled o všem, je čestnej, neúplatnej, rozumí politice, ekonomice, kultuře ... Michal Horáček o něm řekl, že je to jeden z nejchytřejších lidí, se kterým se setkal. A jeho žena o něm kdysi napsala, že je to básník v kabátu novináře.
Živil se a živí (střídavě) jako filosof, novinář, redaktor, naposledy byl ředitelem ČRo Vltava a byl odejit, protože populisti z něj mají strach. Jeho vášní je hudba Richarda Wagnera, oblíbeným filosofem Nietzsche. Když něco potřebuju vysvětlit, ptám se jeho. Co ještě ... se svojí ženou je od prváku na gymplu doteď. 

Vždycky mě fascinoval tím, že stejně zaujatě mluví s instalatérem o vodovodních trubkách (kterým teda nerozumí vůbec) a s kolegou filosofem o Patočkovi. Jestli někdo nedělá rozdíly mezi lidmi, spojuje je a ctí, je to právě on.

Je to jeden z mála lidí v mým životě, za kterýho bych dala ruku do ohně.

 Náš maturiťák
Zprava: PF, já, Klára - žena PF, za ní náš kamarád Mach (kterej nám ještě stihl jít na svatbu za svědka a pak umřel na rakovinu), za námi se tyčí můj muž

Evropa společně
číslo 3


Fotka uživatele Petr Fischer.

12 komentářů:

  1. Veliký dík za nápovědu. Pořád jsem nebyla rozhodnutá, takto je to jednoduché, protože vám věřím. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Každé volby jsou jen konkurz na dobře placené místo, bez povinné docházky.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, je to ♥ taková nostalgická prča ♥, že už jsem skoro zapoměla.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,p.Lucie nikdy nevolím nikoho koho mi někdo doporučuje-mám přece svúj názor-v tomto případě jsem odvolila velmi rychle-do tříděného odpadu na papír-může jakýkoliv kandidát slibovat před volbami hory doly,stejně potom maže vlastní kapsu,ať jsem v minulosti volila toho či onoho nikdy nesplnili předvolební sliby-jak se říká sliby,chyby.Je mi líto,že ze svého blogu děláte politickou agitaci a doufám,že mě zase za odlišný názor Vaše fanynky pomalu ukamenují,ale není na světě ten,aby se i s odlišnými názory zalíbil lidem všem.Přeji hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že vás nikdo neukamenuje, vy jste asi taky moje fanynka, proč byste jinak četla můj blog? Napsala jste svůj názor, to je ok, nevidím v tom nic špatnýho. Ale na svůj blog si i nadále budu psát, co chci já. Je to moje soukromé psaní a do toho patří třeba i politika. Hezkou neděli též přeju.

      Vymazat
    2. Ano máte pravdu,ikdyž mám odlišné názory na určité věci než vy,ráda na Váš blog chodím...a je jasné,že psát si múžete cokoliv,člověk by měl vyjadřovat své pocity,někdy to velmi pomůže.Přeji hezký i když u nás upršený den Alča

      Vymazat
  5. Já to tam panu Fischerovi hodila. Tak snad....

    OdpovědětVymazat
  6. Hodila jsem 26. A jsem ráda. Protože ještě minulé volby do Evropského parlamentu jsem řešila podobně, jako paní výše ... tříděným odpadem. Protože mě "Evropská unie" nezajímala ... jenže on ten nezájem nic neřeší, takže i když mě politika obchází obloukem, přesto využívám své možnosti volit. S čistým srdcem i svědomím, že nemám jen hubu plnou řečí, ale že pro to taky něco udělám. A že to snad bude k dobru.

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem ještě nikdy žádné volby nevynechala a vždy při tom myslím na ženy, které bojovaly za volební právo.... Jak lehkomyslně se vším nyní nakládáme.

    OdpovědětVymazat
  8. I ten kdo nevolí, tak volí, ale tím nejhloupěším způsobem - nechá za sebe rozhodovat ostatní.
    Vendula

    OdpovědětVymazat