Je to tam hezký

Moc teď do restaurací nechodíme, protože to leze do peněz.
Ale když mi vyšla kniha, šli jsme v Holešovicích do Mama Shelter, což je bývalej socíkovskej Park hotel. Moc se mi líbilo, jak je hotel předělanej, klidně bych se tam mohla ubytovat i psát. Mají i nádhernou terasu, určitě je prima si tam zajít v létě na dobrý kafe nebo nějakej drink.
Na léto nic neplánuju, jen psací pobyt v Bratislavě, už mám vyhlídnutej byt, samozřejmě přes airbnb.
Chci si tam v klidu rozpracovat svoji druhou knížku.
Doma píšu po kouskách a to je mi málo.
Potřebuju se propadnout do děje, abych si to užila.



 











8 komentářů:

  1. K tomu "socíkovskému" Park Hotelu. Hotel sice vznikl za socialismu, ale jeho interiéry byly realizovány podle tehdejších evropských standartů a měly vysokou úroveň, stejně jako další stavby z tohoto období, které si bohužel nesou stigma státního zřízení v němž vznikly, ačkoliv samotný režim byl pouze zadavatelem. Podobný problém se týká například teď velmi diskutovaného Transgasu nebo jen samotných uměleckých realizací (soch, mozaik) ve veřejném prostoru, souhrně mapovaných projektem Vetřelci a volavky.
    Hotel je teď sice zajímavý a trendy, to ano, ale takové věci mohly vzniknout kdekoliv jinde a nemusel kvůli tomu přijít vniveč jedinečný a umělecky hodnotný interiér.
    Neberte si to jako osobní útuk, jen bych od kulturního člověka jako jste vy čekala jiný pohled na věc, tedy ochranu kulturního dědictví ač nedávného ;-)
    A k vydání knihy, Lucie, gratuluji.

    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, děkuju, jistě nejsem odborník a můj laický pocit vždy byl, že ten hotel je strašnej. Po revoluci už vyloženě prázdnej, nevyužitej. Jinak jsem pro zachovávání kulturního dědictví, sochy a mozaiky z doby nedávno minulé miluju, a když nám v Liberci bourali obchoďák od Karla Hubáčka (navíc náš soused), tak jsem brečela. To mi přišlo zrůdný. Ale Park Hotel ve mně nic nezanechával. Jen osobní pocit. Na Vetřelce a volavky se podívám, díky.

      Vymazat
    2. Dobrý den Lucie,
      jestli máte nějaký vztah k architektuře tohoto období a zvláště k Ještědu (obchoďáku), mohly by se Vám líbit obrazy Lukáše Havrdy. OD Ještěd maloval několikrát, na velká plátna. Do neděle má výstavu ve Vnitroblocku v Holešovicích a jinak ho najdete třeba i galerii Knupp Gallery. https://www.artmap.cz/lukas-havrda-ztraceny-druh-2/
      Hezký večer. Bára

      Vymazat
  2. Lucka,mozem vyuzit ten zlavovy kupon,ak som zo SR?chystam sa do Ba a tak by sa mi to hodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by to mělo fungovat! Hezký cestování přeju.

      Vymazat
  3. Za mě dost šílená směsice nábytku . Asi bych se tam propadla do deprese:) Ale v tom je to skvělé, že každý má to svoje místo, které ho inspiruje. Zdravím Stelu!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty gauče a křesla by mě nenalákaly. Je dobrý, že je to zdokumentováno - kdoví, jak to bude vypadat zas příště.
    Vzpomněla jsem si na píseň
    "V Parkhotelu rozjížděl se fet,
    my museli jsme na letiště jet,
    dneska už nám nikde nenalejou."

    OdpovědětVymazat