Kominík


Dnes k nám přišel na pravidelnou kontrolu neskutečnej kominík. Mladej. Jednak opravdu komín vyčistil a prohlídnul, trvalo mu to víc jak půl hodiny, a pak napsal revizní zprávu dlouhou jak slohový cvičení. Ten minulej akorát kouknul do krbu, dal razítko, řekl si o litr, a šel. 

Navíc je to vůbec poprvý, kdy k nám někdo přišel a řekl, že TAKY SBÍRÁ VÁNOČNÍ OZDOBY!!!
Hned si prohlídnul moje vystavený sbírky, pohovořili jsme se o ozdobách, poradil mi, na jaký burzy jezdit, a díky spřízněnosti duší jsem ho zatáhla až do ložnice, kde jsem mu ukázala sbírku svých stromečků. Byl nadšen. Kdybych zároveň nehlídala Tobíse, určitě bych mu vyndala ze skříně i papírový postavičky, barevný koule, muchomůrky, zvonečky a další svý poklady. Jenže Tobís měl oči navrch hlavy a na všechno si chtěl šáhnout. Vyloženě mi narušil sběratelský rande.

Asi to byl první a poslední kominík v mojí ložnici.


9 komentářů:

  1. ja tak dufam, ze raz napisete knihu (lebo toto je ako z knihy)! budem medzi prvymi, co si ju kupia.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejsem sice kominík, ale taky bych si ráda tu Vaši sbírku i s výkladem prohlédla. Jsem totiž TAKY SBĚRATELKA starých vánočních ozdob :)
    Úžasná příhoda, pobavila jste mě.
    Krásný večer, Lucie, a těším se na ukázku Vašich dalších "ozdobových" přírůstků.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj! Krásně vyšíváte, tak někdy taky vyfoťte ozdoby, to se moc ráda podívám!

      Vymazat
  3. ...já se na tu knihu vyloženě těším...krásné dny Lucie
    Jitka Olomouc

    OdpovědětVymazat
  4. Kam se hrabe sbírka motýlů :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Náš kominík nejen že čistil řádně komín , ještě mi vybíral dvířka do komína a kontroloval jak máme vyčištěný kotel. Napsal do listu takové litanie a chtěl 600kč . Když jsem mu řekla, že minulý rok jsem platila 500kč. Usmál se a řekl...no tak mi dejte těch 500kč. Byla jsem v rozpacích -ale on tedy dostal co chtěl...... Mějte se pěkně .H.

    OdpovědětVymazat
  6. Super historka... ta by se hodila do nějakého příběhu nebo scénáře. :)

    OdpovědětVymazat
  7. A nosí štěstí nebo ne? :) Vy jste evidentně štěstí měla. :) Já vám totiž nevím, ale sám taky občas vymetám komín. :-D Ale třeba je mezi kominíky hodně sběratelů, tak občas navštivte kominické potřeby. Kde jinde totiž hledat štěstí než tam? Každopádně super storka. Když jste pana kominíka tahala do ložnice a chtěla mu ukázat stromečky a koule, tak jsem měl trochu strach, koho tam schováváte. :-D

    OdpovědětVymazat