Hlídám, den 1




Mladí odjeli na týden pryč, takže se ze mě stala hlídačka na plný úvazek. Občas se prostřídáme s druhou babičkou (stejně starou jako já), ale základna je u nás.
Fandím tomu, když rodiče občas někam vyrazí bez dítěte, je to ohromně potřeba. Minimálně proto, aby zjistili, jestli ještě umí být spolu sami, což je po všech čertech důležité! Rodičovství může vztah nejen naplnit a doplnit, ale taky zničit. Nikdo dopředu neví, co ho doopravdy čeká. Je to obrovskej zápřah. Fyzickej i psychickej, a těch změn, co se uděje! Ne každej to ustojí.
Takže ráda pohlídám, moje mami nám taky vždycky hlídala.
A jak se to pěkně zúročilo.

Jdu trochu pracovat, Tobi usnul až v devět, kéž by spal celou noc! To se zatím moc nedaří.


5 komentářů:

  1. Ochotně hlídacích babiček si musíme vážit. Obzvlášť, když máme děti tři :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu tvrdit: hlídání vnoučat obahacuje i babičky!
    Tak směle do toho, doporučuje: Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Je to moc pěkný, dneska jsou babičky moderní a chtějí si užívat, znám plno rodičů, kteří hlídání od babiček nikdy neměli a nebo úplně výjimečně. Já babička ještě nejsem, ale už se na to docela těším, že si užiju jinak než s mýma dětma. Přeju pěkný dny. Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem babička rok a měsíc a je to úžasný - nechápala jsem dříve ty praštěný ženský, jak jsou bez sebe z vnoučat. A teď? Mám pocit, že pluju stále na obláčku a nemůžu se vnučky nabažit. Naopak, jsem hotová čím dál víc. Zatím hlídám tak nějak přes den, jak je potřeba, přes noc ještě nebylo třeba. Ale už se těším.
    Moje děti hlídala ponejvíc má láskyplná babička (pevně doufám, že budu mít s mými vnoučata podobný vztah), a také moje hodná tchyně.
    Ano, je to třeba a tak si to užívejme ;).

    OdpovědětVymazat
  5. To jste dobrá, že to říkáte i z pozice babičky. Když jsem před 20 lety žila v německu, byla jsem okouzlena důchodcovským životním stylem, kafíčka, výlety, procházky, kafíčka....žádné hlídání dětí. Nyní mi přijde, že je ten styl u nás....no a zrovna když se mě to týká a nejmín to potřebuji, takže 6 let jsme s mužem nikde nebyli, ani divadlo, kafe natož týden...rodina tvrdí, že je to normální a jestli se nám to nelíbí, neměli jsme si ji pořizovat. Tak to dejte do filmu, at se tam vidi:-)

    OdpovědětVymazat