Nemilovaní

U nás dnes jenom pětiminutovej slabej déšť. Jestli pořádně nezaprší ani v noci, musím ráno zalejvat.
To už je fakt nenormální.
Na déšť se dívám akorát v televizi.


Ruský film Nemilovaní.
Psychologická sonda.
Rodiče se rozvádějí, dohadují se, kdo u sebe bude mít syna, kterýmu je 12. Ani jednomu se to nehodí. Oba jsou plní problémů, mají už nové partnery. Pak se kluk ztratí. 
Hledají ho, ale jejich vlastní problémy je tak požírají, že nejsou schopní soustředit se aspoň teď jenom na syna. Vlastně nikdo z jejich okruhu neprojeví opravdový zájem, každý má starost jen sám o sebe. Chvílema až neuvěřitelný, i když jejich frustraci taky rozumíte. Nikdo není šťastnej, ani když změní svůj život a partnera. Vlastně všechno zůstane při starým. Štěstí buď je nebo není v nás. Nelítá nikde okolo.
Jak to dopadne se synem, neřeknu.
Hodně zajímavej film. Trochu na mašli.



5 komentářů:

  1. Súcit s utrpením tohto dieťaťa...poznávam a prežívam a sprevádzam roky zranenia zo zavrhnutia a nelásky uštedrenej deťom z Detského domova-ústavu...tiež zvieratká v útulku sú mojou nočnou morou, ktorú ,,vypnem,,až keď sa upriamujem na tieto deti...
    Alena V.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to hodně silnej film, nedávno jsem ho taky viděla a nemůžu ho dostat z hlavy...

    OdpovědětVymazat
  3. Severní čechy...zalito dokonale,prší s přestavkami celý den,hlásím nadurodu jahod a třešní,a ruže kvetou jako zběsilé,hmyzí domek plně obsazen,další ve výrobě,suchem netrpíme,daša

    OdpovědětVymazat
  4. Severní plzeňsko, pršelo minulý pátek a včera, v sobotu, dnes taky trošku. Stačilo by to, nebýt vodního deficitu, takže déletrvající déšť by se hodil. Ale furt to jde.
    Tip na film jsem si uložila, děkuju.
    L.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, často nemám filmovou slinu, a pak nakouknu k Vám, a naprosto přesně vím, na co se budu dívat. Vy ani nevíte, kolik skvělých věcí, nejen filmů, jste mi už za ta léta doporučila!

    OdpovědětVymazat