Zeleno

Konečně zapršelo.
Zahrada už byla vyprahlá a všechny cesty, kterými chodíme se Cherry, taky.




Takhle krásný to máme pár metrů za domem.
Miluju Prahu, ale doopravdy šťastná jsem doma, ve svým zeleným klidu. Jdeme se Cherry ven a často nepotkáme vůbec nikoho. 
Máme sousedy s ohromným domem, které jsme za celých 15 let nikdy neviděli na procházce.
Máme sousedy, kteří bydleli v paneláku, teď mají zahradu jako hrom a malé děti, ale na zahradě taky nikdy nejsou. Věčně jen doma za záclonou. Jako v paneláku, akorát větším.
To bych nevydržela, když mám daleko lepší možnosti.

Děkuju za maily a komentáře, jsem hrozná na odpovídání, to už znáte. Ale každá reakce mě těší.

Ještě chci odpovědět vám, kteří jste se mě ptali na airbnb.
Já jsem na něm skoro závislá. Skýtá spoustu možností, i když nemáte zrovna peníze na to vyjet do zahraničí. Můžete se sebrat a odjet s mužem třeba na dva dny do Třeboně. Nebo do Slavonic. Nebo do Brd. Kam chcete. Nebo sami. S dospělou dcerou. S kamarádkou. A ještě si vybíráte. V hotelovým pokoji vás čeká akorát pohodlná postel (někdy) a telka. O to nestojím, chci zažít jiný bydlení. Který někdo uklidil a připravil přímo pro mě.

Mimochodem když jsem hledala byt v Praze, narazila jsem na nádherný mini bydlení pár metrů od Kampy. A bylo levnější než můj karlínskej byt! Jenomže jsem neměla odvahu si ho pronajmout, protože mi bylo jasný, že pod okny proudí davy turistů a já bych nic nenapsala.
Takže netrpte předsudky a jeďte.
Je to osvěžující.

Pokud byste se rozhodli airbnb využít, můžete přes můj odkaz www.airbnb.cz/c/luciek544, získáte kredit 28 euro na cestování a já 15. Kdyby něco nebylo jasný, směle se ptejte!
Šťastné cesty!



10 komentářů:

  1. Rada planuji a Vam moc dekuji.Mam motivaci.Mejte se sedmikrasne.JP

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, Lucie, bydlím na konci dědiny, za zahradou řeka, les...není nic krásnějšího než si ráno v županu dát kafe na terase a jen tak čumět a poslouchat. Bydlela jsem 12 let na bytě a nikdy bych nevěřila, jak moc se mi změní život k lepšímu bydlením v baráku se zahradou. Taky máme sousedy a říkáme jim "tajní" :-)). Mějte se fajn. Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, já bych to i jako dcera předsedy tur.oddílu, členka tur.spolku Žlutá limonáda a vandrák pochopila, že raději chodíte venku než odepisujete na komentáře...ale zcela bez servítek Vám napíšu, jak umíte ranit.
    Bo já si připadám jak s klukem při chození:"Zase neodepsal..."
    A jak mi dají ženy za pravdu, to sakra bolí... To těšení, že napíše...a prd.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  4. Dvanáct let zavřená v domě a teď se raduju z každého keře, který s D. vysadíme na zahradě. Občas je zakopaný pes úplně v něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
  5. lucie, jak ti závidím neviditelné sousedy...nemáme zrovna mrňavou zahradu, dost se podobá džungli, ale sousedy ze všech tří stran slýcháme a vídáme téměř denně. jsou sice moc fajn, ale občas si beru do houpacího lehátka sluchátka na uši, protože poslouchat vřeštící děti nebo rozbor posledního dílu "ordinace" (promiň - já vím :o) mě fakt nebaví. takže tak.ema

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, Lucko, kdyby ses chystala do Říma, tak doporučuji tohle:
    https://www.airbnb.cz/rooms/8727711#neighborhood
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,i bydlení v panelovém domě je bydlení,je to domov jako každý jiný.Nezáleží na tom kde,jak kdo bydlí,ale jaký je člověk.Bydlím v panelovém domě a jsem šťastná,vychovali jsme zde s manželem 2 úžasné děti,máme výborné sousedy,blízko krásnou přírodu,kterou vidím z okna a dostatek času na své zájmy,mám ráda lidi kolem sebe a ticho a klid by jsem dlouho nesnesnla.Ještě jsem se nikde nesetkala s tím,aby se lidé z "paneláku" naváželi do "baráčkářů".Lucinko vy máte zahradu a přece Vám ji musí přijít vyplet maminka,takže dívat se na krásnou zahradu a ničím se nepřipojit je postavené na hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní anonymní :-) špatně jste četla, Lucie se navážela do lidí co bydlí v domě a ani nevylezou ven :-) stačí pořádně číst a né se hned cítit dotčená :-)
      ....a taky miluju klid a zpěv ptáků, spíše než řev houkaček, klaksonů a smrádek z výfuků :-)
      Pěkný den všem Mirka

      Vymazat
    2. Jaj, to by mě opravdu nenapadlo navážet se do někoho, kdo bydlí v paneláku a navíc je tam šťastný! Já jsem venkovní až venkovský typ, i když tu zahradu mi pleje mamka a co hůř - někdy i zahradník. A co nejhůř - někdy musím i já. Ale kdo má zahradu, tak ví, že práce je tam bambilion, i když člověk zrovna nemiluje pletí :) Ať se daří nám všem!

      Vymazat