Pěkně blbě


Ne, tentokrát už se nevracím k volbě (i když prvních pár hodin vládnutí dua Zeman - Babiš jasně ukázalo, že demokracie dostane parádně na prdel). Na zlepšení nálady doporučuju výbornou komedii Pěkně blbě, která vyhrála na několika festivalech mimo jiné cenu diváků.
Je to i skvělá imigrační sonda do života Pákistánců žijících v Americe (obávám se, že když to takhle napíšu, může to některé diváky spíš vyděsit, protože předvolební xenofobní kampaň zmasakrovala i soudné spoluobčany). Právě z tohoto důvodu film moc doporučuju, střet kultur se tu sice odehrává, ale je to fakt velká a chytrá legrace.
 
 

31 komentářů:

  1. mám ho v seznamu už hodně dlouho, ale co teď potřebuju naléhavě vidět jsou Tři billboardy kousek za Ebbingem

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie promiňte,ale v celem tom hodnoceni nemate pravdu.Ja a moje rodina nejsou ani naznakem xenofobove(mam dokonce pratele v Syrii),me dve dcery uspesne VS a presto jsme volili Zemana.Me se zda,ze,nezlobte se,jste se opravdu nechala zblbnout mainstreamem a ani na okamzik si nepripustite,ze je vse jinak.
    Vam opravdu nevadi ta negativni,lziva kampan proti Zemanovi?Nepresne informovani nasich medii napr.o demonstracich v sousednich statech,kde nase media mlci?
    Ja pochazim z rodiny na kterou jsem pysna.Nikdy z mych predku nebyl v KSC a ani po premlouvani do ni nevstoupil.Tito lide meli sve zasady.Presto po zhodnoceni situace a s ohledem na sve deti a vnuky volili Zemana.Chapu,ze jste mela sveho favorita,ale Lucie,zjistila jste si veskere informace a zvazovala jste,ze vse muze byt jinak,nez to vypada?Preji hezky den.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, určitě jsem se zblbnout nenechala. Volila jsem jednoznačně proti Zemanovi, ale určitě by se mi víc líbil v prezidentském křesle Fischer nebo Hilšer. Žádnou lživou kampaň proti Zemanovi jsem nezaznamenala, ale vidím, kým se obklopuje, koho pouští z vězení, komu uděluje výjimky a taky, jak je na tom zdravotně. Stačily mi první jeho tři věty po znovuzvolení, jeho rozhovor s Klausem, úšklebky Mynáře, kterého z hradu už nesestřelí nikdo, i kdyby rozkradl půlku Hradčan. Co se týče pravdy, koukněte na demagog.cz, kde je jasně zdokumentováno, kdo (ne)lže. Co se týče budoucnosti mých dětí a vnuka, věřím, že mnohem přijatelnější situace pro ně nastane, až se nebude rozhodovat mezi Zemanem a Drahošem, ale nastoupí nová, komunismem nezatížená generace. Srdečně zdravím!

      Vymazat
    2. Milá Lucie, přesně jste vyjádřila to, co mě na tom celém štve nejvíc. Zemana nemám ráda, jeho vyjadřování, aroganci, pohrdání lidmi, ale ti, co jsou kolem něj jsou mnohem horší zlo.

      Vymazat
    3. Dobrý den, jestli sem ještě nakouknete, mohla byste mi prosím odpovědět? Já tomu rozumím, lživá kampaň, házení špíny na vašeho kandidáta, ok.
      Ale když sedíte u obrazovky a koukáte, vlastníma očima, na pana Zemana a slyšíte, vlastníma ušima, co říká, co si pri tom myslíte?
      To by mě hrozně moc zajímalo.
      To už přeci nemůže být "lživá kampaň" co on sám říká. Nebo si snad myslíte, že je za něj někdo převlečen? Nebo že ho dabují?
      Nebo při každé jeho, sebehrubší větě, uznale pokyvujete?
      Nemyslím to výsměšně, jen bych to opravdu moc ráda věděla a v okolí žádného jeho voliče nemám, abych se mohla zeptat. Děkuji, R.K.

      Vymazat
  3. Pravda je tichá a zjevná. Nemusí nikoho přesvědčovat, prostě je. To jen voličům Zemana nestačí, že zvítězili ještě u toho musí křičet o lžích... smutné

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, díky za vaši statečnost a otevřenost. Popsala jste to skvěle a díky za tip na film. U nás doma je po volbách jak po vymření. Potřebujeme nějakou vzpruhu, takže film si určitě pustím. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie,nechci se příliš rozepisovat,ale jen tolik,že Demagog není nezávislé medium.Je financován Americkou ambasádou a ve vedení jsou příznivci Drahoše.Možná pokud by bylo nezávislé.výsledky by byly jiné.Víte,komunismus je jistě pasé,ale ani teď není situace ideální.Mě,osobně se nelíbí poslušnost EU,různé vyhrůžky které jsou adresovány nám i našim sousedům.Toho si je třeba všímat.Potřebujeme prezidenta,který je schopen vyjednávat(i když pravomoci takové nemá,ale stále důležitý je)a to pan Drahoš rozhodně nebyl.Pro své děti,do budoucna, bych chtěla prezidenta,který bude mít na mysli blaho národa a naší republiky.Který se nebude chránit jen zájmy muslimů (OIC),ale především svého lidu.Rozhodně nejsem velká fanynka Zemana,ale pan Drahoš byl z těchto důvodů pro mě opravdu nepřijatelný.Hezký den Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Jano, zajímalo by mě, jestli jste si alespoň některá z těch "faktů" které šíříte, zkusila ověřit, prostě zkusit najít, odkud takové informace pocházejí a kdo je napsal. Říci, že je něco financované americkou ambasádou nebo ruskou ambasádou nebo čínskou ambasádou, může každý, ale v dnešní době dezinformační je prostě potřeba si informace ověřovat, zvlášť, když je chcete použít jako argument! (za demagog.cz stojí hlavně studenti a je to dosti průhledná organizace: https://cs.wikipedia.org/wiki/Demagog.cz)

      Trochu to na mě působí, že jste četla takové ty dopisy, které se šířili po e-mailech, takové ty "O čem naše média mlčí" nebo "Jak je to doopravdy"...je lehké jim uvěřit, když Vám je třeba posílá někdo, koho znáte a komu věříte, ale odkud je ten dotyčný má? (viz reportáž 168hodin: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/218452801100128/obsah/596632-posli-to-dal)
      Jasně, ČT a Wikipedie může být také konspirační a šiřit lži, ale pak tedy, jak si můžete být jistá, že i ta Vaše pravda je ta pravá pravda?

      Česká společnost se prostě bude muset začít vzdělávat v aktuálních věcech, přála bych si, abychom měli prezidenta, který bude dnešní, bude nás svými myšlenkami posouvat dopředu a půjde s dobou, která se strašně rychle mění a spousta z nás se jí nestíhá přizpůsobovat. Ani jeden z kandidátů nebyl z mého pohledu ideální, nejblíž jim pro mě byl pan Hilšer. Ale pan Zeman, to je pro mě krok zpět do minulosti.

      Vymazat
  6. Naprosto souhlasím s Janou a přijde mi směšná ta hysterie okolo znovuzvolení Zemana prezidentem. Ano, je obklopen lidmi nevalné pověsti, ale kde máte záruku, že na Drahoše by se nepověsili ještě horší zmetci. Protože on je naprosto nezkušený a mimo, co se politiky týče. Prostě jsou to svobodné volby a vy, milí odpůrci Zemana byste to měli přijmout jako fakt. Je to váš prezident a s tím nic nenaděláte. Prostě to respektujte. Nějaké nářky jsou tu zbytečné. Měli jste se těch 5 let, co byl Zeman prezidentem špatně? Jak moc vám kritikům osobně škodil Zeman jako prezident? Buďte rádi, že je u nás ještě relativně klid. To Němci začínají přijímat početné rodiny stávajících migrantů, povolují jim bigamii, která doposud byla v Německu trestná a pouští k nim jejich další manželky. Tomu říkám velký problém. A to nemluvím o zločinech, kterých se dopouštějí na obyvatelstvu a o kterých média nepíší, protože to není korektní.Takže buďte v klidu, užívejte si života v relativně bezpečné zemi a neřešte Zemana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní bezejmenná,
      2.věta: “JE obklopen” (MZ) a “že BY se nepověsili” (na JD).
      To by mi pro začátek celkem stačilo.
      Pavla

      Vymazat
    2. 1.To, že se máme dobře je díky tomu, že se daří firmám, víc se investuje do inovací a vzrostl export.Na moji životní úroveň nemá žádný vliv, kdo je prezident, tudíž by to nemělo védt k závěru- volím Zemana , protože se teď mám dobře.
      2. Nerozumím logice - volím Zemana, i když má kolem sebe zmetky , protože kdo ví , jací zmetci by přišli s Drahošem. Tím pádem ani nemusí být žádná volba prezidenta, protože každý nový nese potenciálně s sebou horší zmetky. Kam jsme to došli...

      Vymazat
    3. Zeman NENÍ můj prezident.

      Vymazat
    4. Souhlasím se Soňou. Eva

      Vymazat
    5. Nedá mi to a ještě se k tomuhle vláknu připojím. Nemyslím si, že by byl pan Drahoš nezkušený, co se politiky týče - vedení Akademie věd je zcela jistě funkce srovnatelná s vysokou politickou funkcí a vyžaduje schopnost vyjednávat, dělat rozhodnutí, ale taky přijímat kompromisy a zabývat se tématy, jež mu nejsou blízká.
      Markéta

      Vymazat
  7. Na film jsme koukali nedávno.Ten pohled do pákistánské rodiny je urcite zajímavý. A ještě víc pro mě bylo zajímavé sledovat argumenty voličů. Skvělá sonda do života Čechů.

    OdpovědětVymazat
  8. Lenka Hruba-hezky den,samozrejme ze jsem si Demagog proverila.Nepisi zde nejake neoverene veci.Za 1.ze jsou podporovane americkou ambasadou maji primo na jejich strankach.
    2.spolupracujici firmy maji predstavitele na faceboku,kde vsichni maji(meli)svorne placku Drahose:)
    Nezavisle medium si opravdu predstavuji jinak.Jinak hezky den i Lucii.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Jano, asi se špatně dívám, ale info o am. ambasádě na demagog.cz ne a ne najít..."Demagog.cz je neziskovým a dobrovolnickým sdružením lidí, není spjat s žádným politickým subjektem a ve svých aktivitách postupuje podle jasně veřejně dostupné metodologie s důrazem na standardy žurnalistické práce (viz Etický kodex)" více na
      https://demagog.cz/diskuze/o-nas
      Možná umíte číst mezi řádky nebo po Vašem příspěvku tuto informaci hned smazali.
      Asi nemá cenu se tady dohadovat, nechci Vás nijak přesvědčovat o tom co je a není pravda, jen prostě chci poukázat na to, že je potřeba si informace ověřovat, zvlášť pokud je chcete šířit dál a používat je jako argumenty...
      Hezký den!

      Vymazat
    2. Lenka Hruba-zrejme neumite hledat,to je pak spatny pristup k informacim.Jste zrejme typicka volicka toho,koho si media vyberou za Mirka Dušína:)
      Jen pro info-spolupracujici firma Little Greta,jeji jednatel Jan Blazek-celkem vulgarni podporovatel Drahose.A dalsi,dalsi hosi...
      Jelikoz to zrejme nenajdete,posilam fotku,kde je logo ambasady:
      http://jyxo.info/uploads/30/307f95d5bdc7e67336598a5d8bbc626d98088814.png
      Hezky a slunickovy den:)Jana

      Vymazat
    3. Dámy, nemám už tu konverzaci zazdít? :-)

      Vymazat
    4. Lucie, jsem ráda, že u Vás v komenářích mohu nahlédnout do jiné bubliny než v které se normálně nacházím, okolo sebe nemám žádného voliče MZ a snažím se to nahlédnout z jiného úhlu a pochopit to... konečně jsem četla opačné názory napsané normálně a česky, narozdíl od diskusí kdekoliv jinde! Zatím jsem měla tu zkušenost, že na jakoukoliv mojí snahu o dialog následovali urážky a ponižování, a to hned v první odpovědi, tak mě těší, že u Vás mám rekord a paní Jana to vydržela až do druhé odpovědi. Mě to stačilo, zdravím Vás!

      Vymazat
    5. Lenko, já se těmi komentáři taky učím. Jiné názory mě rozhodně zajímají, i když občas žasnu :) Srdečně zdravím!

      Vymazat
    6. Lucie, díky za tip na film, určitě se na něho mrknem.
      A taky jak už tady bylo napsáno - díky za náhled do jiné sociání bubliny.
      Pro pí. Janu - a co třeba tohle http://jyxo.info/uploads/1A/1af243588f28b6bac026c4420cd849031d10ab0a.png ? Tento obrázek má naprosto stejnou (dez)informační hodnotu jako ten Váš.... :-D

      Vymazat
  9. Dekuji Lucie,za zverejneni i opacnych nazoru nez mate Vy.
    Lenka Hruba-moje odpoved byla presne v duchu Vaseho prispevku.Odkaz jsem poslala,tak me nikdo nemuze podezirat z fabulace.Souhlasim s Lucii ze tuhle debatu bychom mohly ukoncit.Hezky vecer.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Jano, už jsem psala v komentáři výše, vámi zveřejněný "odkaz" má stejnou (dez)informační hodnotu jako tento můj http://jyxo.info/uploads/1A/1af243588f28b6bac026c4420cd849031d10ab0a.png :-)

      Vymazat
  10. Hezky den Lucie,jiz jsem nechtela odpovidat,ale mam dotaz jeste pro pani Aneris-proc by odkaz na jejich strankach mel dezinformacni hodnotu?Mohla by jste mi to prosim,ve vsi slusnosti vysvetlit?Dekuji.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto jednoduše. Na jyxo.info si může kdokoliv nahrát jakýkoliv obrázek. Jakýkoliv znamená i jakkoli upravený - není to žádný oficiální zdroj. I já jsem tam vložila obrázek (viz můj odkaz výše), který jsem si upravila z toho "vašeho". Jeho informační hodnota je nulová stejně jako u toho z vašeho odkazu. Je to prostě fake, nic jiného.

      Vymazat
    2. Aneris-ja Vas opravdu nechapu!Proc mi davate odkaz na nejake blbosti?
      Pani Lenka to nemohla najit tak jsem ji to zkopirovala.Melo to byt voditko,aby to nasla.
      Jejich stranky rozhodne nejsou fake!Nejjednodussi asi bude,aby jste se na jejich stranky osobne podivala a pak muzete psat neco o informacni nulove hodnote.Dost dobre mi neni jasne,proc se vyjadrujete k necemu co jste asi ani nevidela..Jana

      Vymazat
    3. Dámy, já už se ztratila úplně. Omlouvám se, ale další komentáře už nebudu publikovat :)

      Vymazat
  11. Lucie, taky mi tato diskuze tady pomáhá trochu pochopit voliče MZ a smířit se líp s nastalou situací, dík za tu možnost.

    OdpovědětVymazat