Zase zklamání!


Miluju knížky spisovatelů o tom, jak píší.
V knihkupectví je lehce prolistuji a většinou ihned kupuji.
S Harukim jsem sázela téměř na jistotu.
To bude počtení!

Po padesáti stránkách jsem se už nemohla prokousat nudou. Těch  pár odstavců, které mě zaujaly při koupi, nedokázal už žádný jiný překonat. Vlastně nechápu, komu je kniha určena. Jestli něco objevného řekne čtenářům, kteří sami nepíšou ... protože těm, co píšou toho moc nenabízí. Ani si nejsem jistá, jestli to je esej nebo co to vlastně je ... ale učíst 230 stran se mi nepodařilo.
Pokud se vám tahle kniha líbila, napište mi, prosím, v čem tkví její kouzlo.
Moc ráda bych si o tom aspoň přečetla!
 

9 komentářů:

  1. Harukiho som nedokázala dočítať už pred rokmi...naposledy aj Annu B. Do tmy...tak, poviem to tu na seba...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejný, Bolavá je katastrofa, nechápu kdo jí mohl dát ty ceny, někdo zhulenej možná. NO a po Haruki jsem taky koukala ráda čtu o spisovatelích, ale pár knih mě již zklamalo a zrovna Haruki je takový složitější, tak jsem ráda že jsem do toho nešla, protože jsem to přesně tušila.

      Vymazat
    2. Asi věc názoru. Bolavou jeden den koupím a druhý den s nadšením odkládám, protože je přečtena.

      Vymazat
    3. Omarko - mám to úplně stejně :)

      Vymazat
    4. Annu Bolavou jsem přečetla na jeden nádech výdech. Za mě skvělý. Murakamiho Kafka na pobřeží mě kdysi nadchnul, další jeho knížky už míň... Jinak si ale myslím, že je naprosto v pořádku, že se každému líbí něco jiného, vždyť by to jinak byla předvídatelná nuda. ;-)

      Vymazat
  2. Milá Lucie, je pravda, že tuhle knihu mám rozečtenou už asi půl roku, což se mi u žádného jeho knihy zatím nestalo...ale beru ji do ruky často a vždycky si pomyslím, že jedna dobrá kniha pak dovoluje autorovi aby si psal jen tak...způsob terapie?
    jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto sdílím Váš názor. 5O stran s přemáháním a víc ani ťuk. Kdyby mi někdo dřív řekl, že nedočtu Murakamiho, tak se mu vysměju.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě tedy, žádná jeho kniha nepřevědčila abych se k ní vrátila - mnohé jsem ani nedočetla....prostě už netoužím po žádné knize od něj.

    OdpovědětVymazat
  5. Túto knihu som nečítala...iba "O čem mluvím, když mluvím o běhaní"...a bolo to veľmi podobné...s tým rozdielom, že som sa prekonala a dočítala som ju...ale tiež netúžim po žiadnej jeho ďalšej knihe...myslela som, že som exot...tak možno nie....:-)

    OdpovědětVymazat