Kdybych bydlela sama

 







 zdroj: archdaily.com


Zvolila bych si tenhle styl.
Klidně bych se sem mohla rovnou nastěhovat.
Byt má nějakých 35 m2 a je naprosto skvělý.
Vypadá sice jako před rekonstrukcí, ale je po.

Poměrně dost teď studuju psycho materiály, které potřebuju ke svojí práci. Abych rozuměla postavám, o nichž píšu. Překvapily mě závěry několika výzkumů, z nichž vyplývá, jak málo lidí si připadá, že jsou sami sebou. A v mnohem větší míře ženy, než muži.
Hlavním důvodem je zaměstnání, které vykonávají.
 
Dá se říct, že čím větší firma (nedej bože korporace!), tím menší prostor pro osobitost, skutečnou kreativitu, vlastní pohled, vlastní názor, pro jedinečnost každého z nás. Tohle vyhovuje jen lidem manažerského střihu, materialisticky založeným, emočně středně až málo použitelným.
Proto spousta z nás volí vlastní cestu, radši navléká korále, šije kabelky, stará se o koně, uklízí cizí domácnosti ... protože svoboda podnikání a hlavně svoboda v hlavě se zaměstnaneckými bonusy vyvážit nedá.
Stále víc lidí, které znám, se začalo ubírat svobodomyslnou cestou a já se o tom s nimi hrozně ráda bavím.
Jaká asi je slečna, co si pořídila tohle úžasný bydlení?

 

11 komentářů:

  1. Ta slečna určitě moc nevaří. To nemyslím nikterak zle, ale bylo to první, co mne napadlo při pohledu na postel v kuchyni. Vím jak vypadá má kuchyňská linka (navzdory výkonné digestoři) v horních patrech, když tam "čas od času" zavítám.
    A ještě chci napsat - ano jsem šťastná, že mám tzv. "svobodné povolení" , ač bez "pozitiv" a "životních jistot", i když se nám to stát snaží všemožně zpříjemnit, až se někdy bojím (když čtu v novinách filipiky proti živnostníkům),aby mi tu mojí venkovskou filiálku nepřišli znárodnit, ta rétorika je fakt někdy jak z dob kolektivizace...

    OdpovědětVymazat
  2. Aj ja!
    Takto je to inšpirácia pre dostavbu bývania mladým, asi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále pozerám, čistá krása, milujem surovosť až na podstatu!
      Už viem, že som šialená, aspoň si dodám odvahu na tie svoje šialenosti doma, muž stále kričí nie, syn mi daroval akúsi hrdzu a oceľ z auta, vraj na stenu!

      Vymazat
  3. Jaka je? Sialena :))) a rozhodne je sama sebou :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Mně by ty rozdrbané zdi hrozně zneklidňovaly.
    Vendula

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie byt je nádherný, dýchá z něj svoboda, osobitost a nespoutanost. Taky nemám ráda interiéry, které jsou bez nápadu, všechny stejné, vypadají jako z katalogu nábytku a o majiteli neřeknou vůbec nic. Myslím si, že majitelka tohohle bytu se bude stravovat spíše zdravě (nevidím to na smažení řízků), takže nebude mít problém v kuchyni s postelí vařit. I já se poslední dobou setkávám s čím dál více lidmi kteří tvoří, uskromní se ve svých potřebách a dávají přednost svobodě před zaměstnaneckými bonusy. A o víkendu jsem objevila na youtube skvělou Evu Kavkovou https://www.youtube.com/watch?v=EPIf3160-r4. Přeji krásný den a těším se na další inspiraci, moc ráda Vás čtu :-) Eva

    OdpovědětVymazat
  6. to Tivoli Audio pod nádhernou kuchyňskou deskou, aach :) zdravím A.l

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se to teda fakt líbí! Kdybych byla single, brala bych to z fleku.

    OdpovědětVymazat
  8. Navlekat koralky,starat se o kone.. ti svobodomyslni si ale take jdou nekam koupit chleba, nekdo jim ho musi upect, dovezt,prodat. Bez chleba se zit neda, bez koralku ano. Nemuzou vsichni jenom navlekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svobodomyslní si často pečou chleba sami a mouku nakupují u nejbližšího mlynáře, nebo nakupují chleba u pekaře, který si u nich nakupuje korálky, tak to často funguje. Sama na jarmarcích potkávám lidi, kteří si u mě nakoupí, když já nakoupím u nich. Nebo někdo chleba ani nejí, sama mám vyzkoušeno a mému zdraví to jenom prospělo, takže bez chleba se žít dá, těch možností je spousta. A pro chleba si dojedou na kole, nebo pěšky, zároveň udělají něco pro své zdraví. Je toho hodně, jak se dá ušetřit, když se člověk vymaní z toho, že vše, co se mu nabízí nutně musí mít. Ale třeba zrovna ty korálky, které někdo vyrobil s láskou udělají někomu radost, tak si je koupí a jízda na koni je zase prospěšná zdraví, tak si ji někdo rád zaplatí, nebo si udělá jen tak radost. Každý si svoji cestu volí sám a to, že je někdo svobodný neznamená, že musí jen navlékat korálky, je to o tom, že člověk dělá to, co ho naplňuje, sám si o sobě rozhoduje i za cenu menšího zisku finančního, ale zisk nemusí být jen peníze. Přeji krásný večer :-) Eva

      Vymazat
    2. A ešte, keď sa vymaní z komformnej zóny kvôli trebárs autizmu detí, nezávisle od peňazí, zdravia, záľub, si nájde cestu s deťmi z autizmu von na svetlo:-)
      Presne takéto bývanie ma vystihuje: na dreň, na surovo, krása v prostote materiálov a jednoduchosti zariadení, slúžiť veciam tak, že očarujúco poslúžia vám, aj praktické môže byť pekné:-)

      Vymazat