Dokument

ČT avizuje na letošní podzim spoustu zajímavých dokumentů.
Včera běžel film ze Severní Koreji V paprscích slunce, zmanipulovaný dokument o jedné pchjongjangské rodině, která "poslušně vykonává rituály režírované státní ideologií".
Normálně nám lezl mráz po zádech.
Určitě stojí za vidění, už jenom pro připomenutí naší vlastní totality, na kterou spousta lidí tak ráda zapomíná. Život Korejců, kteří jsou doslova odříznuti od civilizovaného světa, nahání strach a hrůzu. Stela si myslela, že je to několik desítek let starý film, připomnělo jí to černobílé filmové týdeníky. Jenže tohle je něčí současnost a realita.
 
Máme se dobře.
Moc dobře.
 
 
 

3 komentáře:

  1. Škoda, že mi to ako v ,,cudzine,, nejde prehrať.
    Už je to aj s Primou tak a hrozím sa, že všetky seriály, kt. chystajú české TV dopadnú tak isto a to sa tak teším na Trapné padesátky!
    Ja mám pojazdné koľajnice s hrdzavou úpravou, heč:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem to a bylo to děsivé. Nejhorší byl ten konec, když se ta malá rozbrečela a nemohla si vzpomenout na nic hezkého a jak se jí pak při zmínce o básničce změnil výraz ve tváři a začala recitovat... A taky ta hodina ve škole......jednu příhodu projely pětkrát shora zdola a pak - a pojďme si to zopakovat, dokonalé vymývání mozku. Je dobré to vidět, člověk se pak (aspoň chvíli) dívá na mnohé "problémy" jinak.

    OdpovědětVymazat
  3. je to šílené, emoce musí ty děti v sobě dusit už odmala, tolik neúsměvných tváří jsem ještě neviděla..

    OdpovědětVymazat