Byt a ne byt

Rozhodli jsme se, že peníze z chalupy neprocestujeme, ale že když něco přidáme, tak za ně můžeme koupit nějaký minibyt, se kterým budeme čarovat. Buď nám poskytne pražský azyl - to, když se nám po koncertech, kinu, divadle apod. nechce harcovat domů, nebo ho můžeme pronajmout, nebo to můžeme spojit ...
 
Víc jak půl roku jsem sledovala inzeráty, viděla několik desítek bytů, které patřily často Rusům, jednou Italovi (o ten jsme hodně stáli, ale chtěl hned peníze, protože neměl na dárky k Vánocům a to jsme tři dny před Štědrým dnem fakt nestíhali), často se s byty kupčilo a přihazovalo se. Někdy byly prázdné, jindy v nich bydlelo několik (mnoho) lidí v pronájmu, bordel a smrad jako v tanku, takže z toho šla až hrůza. Zlatý Kulový blesk! Lokačně jsme chtěli Žižkov/ Holešovice/ Karlín.
Máme Holešovice.
Do Národní galerie bych snad i kamenem dohodila.
Po svých černých zkušenostech jsem se na prohlídku objednala jako první a rovnou jsem řekla, že byt chci. Aniž by ho viděl můj muž, aniž bych znala technickou stránku (dokud nezaplatíte, vždycky se dá cuknout). Líbilo se mi místo a atmosféra bytu. Po několikaměsíčních peripetiích je 38 m2 konečně našich! Původně jsem chtěla ponechat kuchyň a jen ji refreshovat, ale znáte to: když ji majitel vyklidil a odvezl si pěkné spotřebiče, ukázala se v celý svý (ne)kráse. A linoleum taky. A dvě vestavěný patra, který tu byly. Atd., atd.
Takže jsme začali lehce bourat.
Máme docela alergii na hnědou barvu a tady jí bylo mnoho ve všech odstínech, které si lze jen představit. Včetně dřeva, jeho imitace a imitace jiné imitace. U dveří do koupelny jsem svého muže už zadržela, není to sice krasavice, ale drží. Nastínila jsem mu fantastický plán, jak s pomocí barev, samolepících háčků, nového zrcadla a ručníků docílím útulnosti. A ušetřím nám poslední peníze, které nám zbyly. Takže tu bourací palici zase odložil.


Pohled z předsíně do kuchyně PŘEDTÍM
 
... a POTOM
 
Linku a obklady jsem původně chtěla natřít tabulovou černí a linoleum nechat
 
... ale dopadlo to takhle
 
 
 
Pokoj s dřevěnou podlahou se akorát vymaloval (teda sám ne). Ten je prostě nádherný a byl jedním z rozhodujících faktorů koupi
 
Pokračování příště!
 
 
 

17 komentářů:

  1. WOW! Tak to je to překvapení slibované před cestou do Austrálie! Bomba! Ať vám slouží ke spokojenosti. Hanulen

    OdpovědětVymazat
  2. To bude nádhera a ten pokoj jéééééééé ten tedy ale JE!!!!!Těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, boží! a lokace ještě víc! Doporučuji i v koupelně natřít obklady, funguje na ně Eternal, měla jsem to takv minulém bytě a pokud jsem to neodřela při stěhování, drželo to i v tak vlhkém prostoru! Ať se hezky žije! A.

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera. Krásné fošny na zemi.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokoj s dřevěnou podlahou je fakt krásný.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezky byt, fakt. Ta dřevěná podlaha je parádní!!!!!👍

    OdpovědětVymazat
  7. Super, gratulace k úspěšnému závěru.... pokoj je nádherný a ta zelená venku... kuchyni s Tvým vkusem jistě vymazlíte... těším se na pokračování.... posílám pozdrav Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Paráda a izba s drevenou dlážkou krása!
    Byt mi trochu pripomína byt Zuzky Vršanskej, to okienko do chodby, palanda...

    OdpovědětVymazat
  9. Dle mého názoru jste dobře koupili - líbí se mi u "vás" už teď. Zeleň za okny, okna i dveře do pokoje a o dřevěné podlaze ani nemluvě, ta chytne určo každého, škoda, že takové dveře nejsou i do kuchyně. Ale neva, vy tomu dáte svůj originální rukopis a byteček bude jako lusk. Tak hlavně, ať můžeme zkouknout další pokračování. Ať se vám daří - ve všem.Zdraví Lu z Moravy.

    OdpovědětVymazat
  10. Nepronajímat, nepůjčovat! Vymazlit, zabydlit a vracet se jako do oázy klidu a míru. Nádhera! Lada

    OdpovědětVymazat
  11. Byt je parádní. Hlavně mě dostaly ty prkna v pokoji... Přeju příjemnou rekonstrukci!

    OdpovědětVymazat
  12. Velká gratulace, výhled do dvora je nádherný! Já jsem náš napůl nebytový prostor s bytem kupovala podobně. Hned, když jsem tam přijela a prošla si ulici (my máme Žižkov) tak jsem se zamilovala (do Žižkova, který jsem předtím moc neznala) a hned po prohlídce jsem řekla, že ho chci. A to hlavně kvůli oknu do dvora, ze kterého tam můžeme rovnou skočit a máme kus dvora k dispozici jenom my sami. Brzy dám fotky i na blog ....už se snad s rekonstrukcí blížíme ke konci ...a také s financemi ....:))

    OdpovědětVymazat
  13. Překrásně přenádherný byt! Gratuluju ke koupi, už se těším jak ho vyšperkujete! Ter.

    OdpovědětVymazat
  14. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli - Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkný byt, v tom se musí bydlet jedna radost, viď? A co třeba další úspory které máte s manželem? Nechcete je někam investovat? Ptám se proto, jelikož mě teď v poslední době hodně vzaly investice do půjček a chtěla bych se o tuto zkušenost podělit s ostatními.

    OdpovědětVymazat