Konečně!

Konečně jsem se dostala na výstavu vánočních ozdob do galerie v Roztokách u Prahy. Část své sbírky zde vystavuje sběratelka Věra Dvořáčková.
Tolik krásy!
Rozbušilo se mi srdce jako už dlouho ne, a zůstala jsem nejdýl ze všech, rodina už na mě čekala venku. Nemohla jsem se vůbec nabažit! S každou ozdobou jsem se musela pomazlit aspoň pohledem. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací a skoro všechno si vyfotila. To focení je tedy v Čechách rarita, protože skoro nikde ve světě fotit nesmíte. A už vůbec ne soukromé sbírky. Obávám se, že to brzo dorazí i k nám.
Byla tam několik návštěvníků, všichni nostalgicky vzpomínali: "Jé, to jsme doma měli taky ..."
A my jsme chodili kolem vitrín a říkali: "Jé, tohle MÁME doma, a tohle taky ..."
Jenom mi to potvrdilo, že moje sbírání má smysl.
A hlavně je to vášeň.
Tu stěží zakopete na zahradě.
 
Je zde i výstava tvorby Marie Fischerové - Květové, ilustrátorky a malířky, můžete ji znát zejména z dětských knížek, papírových betlémů, navrhovala i vánoční balicí papír apod.
Ale tuhle instalaci jsem jen rychle prošla, navíc mi ji pěkně otrávil jeden starší pán.
Mně fakt nevadí, že si sedne ke stolku, kde si děti mají kreslit, vyndá si svačinu a kafe v termosce. Chápu, že pro někoho je dvacka za kafe ve zdejší kavárně moc a vážím si toho, že i takový člověk navštěvuje výstavy a nesedí doma u bedny. Ale co fakt neodpouštím, je, že smrdí tak, že zamoří celý prostor a tím zkazí prohlídku všem ostatním. Vždycky přemýšlím, jestli to mám těm lidem říct, ale ještě nikdy jsem to neudělala. Tentokrát hlavně proto, že měl s sebou manželku, která už od pohledu vypadala též velmi použitě a nevypraně.
Možná ti lidé vážně netuší, že i bunda se dá vyprat, a na ohavně mastné vlasy existuje šampon.
 




















 
 
 

6 komentářů:

  1. dobrý večer Luci, ta výstava vypadá suprově, možná bych tam byla celý den:-) Z těch Vašich obrázků jsem si vzpomněla, že jsme doma měli také takovou ozdobu - citron s těmi červenými konečky a lístečkem a pak takovou velkou rybu, zelenou, omotanou taky v tom drátku, ale obojí mi přišlo moc jeté a tak jsem to vyhodila, ale bylo mi asi 24, dva roky vdaná a chtěla jsem na stromeček něco krásného, no husa, dnes už bych to neudělala:-) A k tomu manželskému páru, mám podezření, že to byli ti samí, co mi tak zpříjemnili návštěvu hradu v létě, nebyla jsem schopná po pěti minutách vnímat průvodcova slova a nejen já, byl to doslova teror. Šaty neprané, vlasy mastné a koupali asi naposledy o vánocích, ale hlavně že jeden vše kameroval a druhý fotil na docela drahé přístroje, na mýdlo a prášek na praní už asi nezbylo. Děkuji za krásné fotečky, mějte se moc krásně. Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůůů to je krásy....úplně Tě vidím, jak jsi to "hltala" očima.... !!!To je pohádka....

    OdpovědětVymazat
  3. Bože to je nádhera....hodně si jich pamatuji ...Ty nechuťáci...co nato říct.Je škoda ,že člověk nesebere odvahu jim to říct.

    OdpovědětVymazat
  4. Jó, korálkovou hvězdu taky máme, ta je krásná, a papírové hrušky, šišky, zvonky.
    Předvčírem jsem to všechno složila ze stromku do krabice.
    Pěkné je to.

    OdpovědětVymazat