Na čem teď ujíždím

Miluju dívat se na příběh, který bych nikdy nevymyslela, poslouchat dialogy, které mě plní závistí a obdivovat režisérův rukopis. Hned po první minutě jsem věděla, že tenhle způsob vyprávění a zobrazení už jsem někdy viděla. Po úvodních titulcích mi to došlo (to brzo). Autorem scénáře a režisérem je Paolo Sorrentino. Určitě znáte film MLÁDÍ, který uhranul snad každého, kdo ho viděl.
Tohle je jeho první seriál. Ten zázrak se jmenuje Mladý papež.
 
Ať ve vás název vyvolá jakékoli představy o příběhu, zaručeně se mýlíte.
Hned v prvních obrazech vidíte nahého papeže, kterého hraje Jude Law (ale jen zezadu :-)).
Pokud máte v katolické církvi nejasno stejně jako já, trochu se přiučíte, ovšem zábavnou metodou. Nikdy totiž nevíte, kdy si papež dělá legraci, a co myslí doopravdy vážně. To, že sám nevěří v boha? Nebo že bůh bydlí vedle Velkého vozu v dvojdomku se soukromým bazénem?
Chvíli se bavíte, chvíli vás mrazí.
A ta hudba!
A Diana Keaton v roli jeptišky.
Ta kamera!
 
Jsem z toho úplně vedle.
Vysílá HBO.
Snědla jsem šest svazků ředkviček a jedny rumové pralinky.
Holt ženy v mém věku už musí kromě duševní potravy dbát i na pestrost stravy!
 

6 komentářů:

  1. No jistěééé, pestrost stravy! Já jedu mandarinky.
    K večeři jsem si šlehla toasty, abych byla pestrá.

    A kdo hraje nahého papeže zepředu? :-)
    A kdo z boku?

    OdpovědětVymazat
  2. Áno ten seriál je absolútne fascinujúci,hudba akoby kontrastuje s prostredím ale zároveň úplne vystihuje situáciu, nikto tam nie je čiernobiely a ten čo sa zdal ako najväčší dobrák je nakoniec poriadny ,,zhýralec,,...a ten nápis na tričku, čo má sestra Mary alias Diana Keaton ,,I am virgin, but this is old T-shirt,,:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Taky sledujeme a jsme naprosto okouzleni nádhernými obrazy kamery a hudbou, lehce zmatení a napjatí, čím nás překvapí další díl (už jsme myslím skoukli 8 :). Sorrentino mě ještě víc než Mládím dostal filmem Velká nádhera - La Grande Bellezza, asi znáte, ale pokud ne...mrkněte :)Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Lucia a Sorrentinovho Božského ste videli? http://www.csfd.cz/film/241947-bozsky/prehled/ Perfektný, ale tuším nahý zadok, zvlášť ten Andreottiho tam tuším nebol. Našťastie. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem už Papeže shlídla a byla jsem z něj taky úplně vedle. Pouštím si ho znovu, protože herecké výkony a hlavně dialogy jsou tak krásné, že si je chci znovu poslechnout. A díky tomuto seriálu jsem shlídla všechny filmy od Sorrentina. Jo a prý bude druhá řada papeže .... tak jsem zvědavá kam to dospěje :)) Hezký večer Lucie!

    OdpovědětVymazat