Ladím se


Zjistila jsem, že čím jsou ředkvičky hezčí, tím horší je jejich chuť.
Kolikrát koupím chudinky - a chutnají náramně, v Budapešti jsem koupila červené koule, které vypadaly jak z Elle, ale chutnaly jak z Blesku.
Není to úplně pravidlo, ale stává se mi to poměrně často.
 
Poslední dny se ladím na psaní, na nový příběh.
Nakonec dramatickou věc o lásce přece jen předběhla v mé hlavě komedie. Prostě se mi cpou před oči scény a dialogy z tý komedie. A to ještě vůbec nevím, jestli to komedie bude. Myslím si to. Neumím si naplánovat, co a jak napíšu, záleží, kudy mě příběh povede. Je to jako když na startu nasadíte figurky Člověče, nezlob se - a netušíte, která doběhne do domečku nejdřív a jestli vyhrajete.
Nevím, jestli takhle píšou všichni.
Spíš ne.
 
Těším se.
Tyhle pocity jsou vzrušující, možná jako před závodem.
Jsem ráda, že si ale nemusím nasazovat běžky.
 
 

8 komentářů:

  1. A nechtěla byste napsat knihu? Jen tak o životě..to Vám jde úplně bezvadně.Teda já bych si ji určitě koupila:-) Hanka H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono právě psát jen tak o životě je nejtěžší. Musíte mít téma, příběh ... hlavně bych nechtěla psát o sobě. Na to stačí blog až až :) Ale děkuju za přízeň!

      Vymazat
  2. Vidím Vas jako somelierku ředkviček. Přičichnete, povalíte na jazyku, zhodnotite jiskru a řekněte třeba: Písčitá půda, Holandsko,jižní záhony a ten co to sklizel, neměl umytý ruce... Knihu byste mohla napsat, to je pravda. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Věta:" Vypadaly jak z Elle a chutnaly jak z Blesku," mě rozsekala!!!
    Já letos ujíždím na mandarinkách...ale fakt ve velkém!
    Přeju vám kreativní rok, Lucie...a knihu od vás bych si taky přečetla ráda...věřím, že ji jednou napíšete!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty Vaše ředkvičky mě baví:-) A o te chuti a vzhledu...to platí o veškeré zelenině. Malá, křivá mrkev ze zahrádky vždycky líp chutná než ta ,,vystajlovaná" ze supermarketu:-).
    H.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, kdykoliv jdu v obchodě kolem ředkviček, vzpomenu si na Vás. A poslední dobou mám nějak víc tendence si je kupovat. Asi je jím do zásoby i za Vás, tak snad to Vaše tělo pocítí :)) Tereza

    OdpovědětVymazat
  6. ty ředkvičky- tolik chemie do těla,proč to?

    OdpovědětVymazat