Den změn

Poslední fotka stromku ze včerejšího večera.
Houbičky už klesaly k zemi, tak jsme ho dnes odstrojili.

Dnes jsme tak netrpělivě čekali na výsledky ze školy, že Stela zapomněla jít na odpolední angličtinu. Do školy se dostala, takže uf, jeden balvan mi spadl ze srdce a můžu se věnovat těm dalším.
Stela nadšená, skákala a výskala radostí. To už jsem dlouho nezažila. Jde na Michael, obor filmová tvorba. Škoda, že za mého mládí nic podobného neexistovalo. Chtěla bych tam taky.
I teď bych tam chtěla!
 
Dalším v pořadí je porod Moniky, termín má za 14 dní. Je hrozně zvláštní, že jsme ji nezažili s břichem a uvidíme až několikaměsíčního vnuka. Na Nový rok jsem si přála jediné - aby to dobře dopadlo. Nic víc nepotřebuju. A ať konečně dostanou ty zatracený víza! Moc je chtějí a obětovali tomu hodně.
Je hrozně zvláštní, jak v určité etapě života pro vás začnou být důležitější události vašich dětí, než ty vaše. Tak nějak přirozeně, aniž byste ale rezignovali na vlastní život a rozvoj. 
Mylně si matky myslí, že až odkojí děti, až je odvodí do všech kroužků světa, a přežijou jejich pubertu, že pak se budou věnovat samy sobě. Pak nastane ten jejich čas. Ono je to celé úplně jinak, ale těžko se to vysvětluje někomu, kdo nemá ještě dostatečně nažito. Všechno je jiné, než jsem si ve dvaceti nebo třiceti představovala. Nepřestává mě to překvapovat.
 
/vsuvka/
Denně sním až 5 svazků ředkviček. Kdybych se nemírnila, klidně i deset. Začíná to všechny děsit. Jen o tom píšu, už zase mám chuť. Zbývá mi v ledničce jediný svazek. Včera jsem jich kupovala deset - což je plná igelitka. Na svou omluvu jsem ukázala svému muži pána, který si kupoval rovnou celou přepravku. Pak jsme ale zjistili, že nakupuje zboží pro restauraci :)
Můj nápad přejíst se ředkvičkami jednou provždy, mi pořád nevychází!
 
 

17 komentářů:

  1. Milá Lucie, veliká gratulce!!! To je úeva, co? Moc dobře si pamatuju ty nervy, když dělala talentovky Dorka. A s ňoučetem držím palce, ať těch 14 dní rychle uteče a vše jde jak po másle. A co se týká ředkviček, buď ráda, že nebarví. Já to měla před pár lety s mrkví. Sáček jsem rvala už před obchodem, domů jsem nevydržela. Když jsem zjistila, že už došla, měla jsem absťák. Ve stáji jsem jí kradla koním a podkoní mi radil ať už si jí rovnou píchám. Když jsem potkala kamaráda doktora, hnal mne na testy na žloutenku.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je úžasné.Stela je borka. Já jednu dobu jedla po kilech mrkev( ale byla jsem těhotná:)
    Po narození Davida si všichni mysleli, že má žloutenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, Soňo, děkujeme! Směju se, jak jste se shodly na tý mrkvi. Ta mě teda neláká :) Soňa se závislosti asi zbavila porodem, ale ty, Andreo? Jak to přešlo? Třeba až "porodíme" vnuka, tak to zmizí!

      Vymazat
  3. Gratulujiiiii Steleeee;) a držím palce k porodu

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda! Moc gratuluju! A ředkvičky chápu. Mám to podobně s kedlubem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jooooo super!!!! Gratulace velikeee!!! At si uzije tu radost a teseni ze ji ceka kus zivota na super skole!

    OdpovědětVymazat
  6. Stele veliká gratulace !!! já to věděla :o)) A ředkvičky bych neřešila, jsou horší závislosti ?! S prvním vnoučkem prožíváme podobnou situaci v příbuzenstvu...mimi se narodí v NY, maminka z Mexika a tatínek do nedávna domácí povaleč u PC... už to vypadalo, že se maminčiny lednice bude pevně držet po zbytek života...nejlépe v teplákách!.. a teď toto :o))

    OdpovědětVymazat
  7. Stele velká gratulace, ať dosáhne svých cílů a Vám radost z prvního vnoučete ( máme 4 vnučky ). Ředkvičky také milujeme, ale to Vaše množství si neumím představit. Těším se na Vaše scénáře a postřehy ze života lidí, obdivuji Váš dům a fantazii s jakou ho zdobíte a užíváte. Jiřina P.

    OdpovědětVymazat
  8. ředkvička prý obsahuje víc vitamínz C ,než citron-Zdánlivě nenápadná ředkvička obsahuje velké množství užitečných látek. Z vitamínů je to vitamín E, D, C, pyridoxin (B6), thiamin (B1), riboflavin(B3), niacin, ale také beta karoten neboli pro-vitamin A. Z minerálních prvků obsahuje sodík, mangan, železo, měď, fosfor, hořčík, vápník, síru a draslík. Takže Ti asi chybí tyto vitamíny ,ale asi je možnost se i těma vitamínama předávkovat. Každopádně Tě to drží dost dlouho... Stele MOC gratuluji a mimískovi držím pěsti a mamince také, aby vše bylo ok a dostali i ta víza... prostě aby vše dobré bylo! Jen vím, jaké to je mít to vnouče tak daleko, je to prostě jiné...vidět to dítě jednou dvakrát do roka. A máš pravdu, že vše je jiné než jsme si kdy představovaly, ale stejně je super že jsme....

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie, ty reklamo na ředkvičky:o)))...když jsem šla od doktorky, tak jsem se zastavila v obchodě a viděla ředkvičky. Určitě bych je nekoupila, kdybych o nich u Tebe pořád nečetla:o)))))..Ty nejen že umíš psát pěkné scénáře, ty by ses měla dát na reklamu. Na ředkvičkách jsem si vážně pochutnala, takže dík! :o)))Jinak Stele gratulace a s těmi dětmi to mám podobně...a co teprve když už jsou i ta vnoučata, to je teprve starostí..:o)..však uvidíš sama...měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
  10. Stele gratulujem:-)Veľmi prajem, aby sa v živote tešila:-)
    Moja Dorka našla šťastie v Londýne a tieto dni tam odchádza.
    S veľkými deťmi je život ešte väčší záber, ja nemám vôbec nejaký čas trebárs na koníčky, koníčkom mi je stále budovania v rodine, alebo budovanie rodiny...
    Ja to mám tak s mandľami, nesmie sa mi stať, že nemáme...teraz som sa dočítala, že sú antidepresívom a ich tuky napomáhajú k odbúravaniu telesných tukov a treba zjesť denne viac ako dvadsať, aby človek chudol, tak takto:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Také se přidávám. Ke gratulantům!! Super 👍 petra

    OdpovědětVymazat
  12. Já ředkvičky téměř nejedla, dokud jsme tady o nich pořád nečetla a teď je také mám pořád v lednici a pořád je s dětmi jíme a může za to LUCIE :)
    Stele moc gratuluji, já také chodila na umělecky zaměřenou střední školu a bylo to nádherné, jedno z nej období. Je to paráda dělat něco co člověka baví v době kdy ještě o moc nejde.
    A s těmi dětmi... nestrašte ... .já mám dvě malé a právě se těším, až budu mít zase trochu volnější ruce a hlavu..... Alena

    OdpovědětVymazat
  13. To je skvělý, gratuluju! A držím palce pro všechny další balvany...

    OdpovědětVymazat
  14. ...Lucíí,Stelle velká gratulace..a mě zase strašně baví číst i těch pár řádků blogu.Když vidím ředkvičky hned si na Vás vzpomenu...krásné dny Jitka Olomouc

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Lucie! Dobrých zpráv není nikdy dost! Takže i já mám radost a Stele to moc přeju, tu vysněnou školu!I miminko je obrovská radost pro všechny - pro rodiče,babičky i prababičky i pro nás - čtenářky vašeho blogu.
    Krásný začátek roku....
    MíšaZ.

    OdpovědětVymazat