Sbaleno

Poslední dobou se děje tolik věcí, že mám skoro strach se probudit do nového dne.
Dnes, vlastně už včera, jsme podepsali smlouvu na prodej chalupy.
Po půl roce, kdy se k nám jezdili dívat zájemci a my měli spíš pocit, že si prostě jen udělali nedělní výlet a vůbec nic kupovat nechtějí, nám došla trpělivost. Zadali jsme tedy prodej kamarádce z realitky, ovšem s tím, že vlastně pořád nevíme, jestli prodat, nebo zůstat.
 
Ovšem hned první zájemci splnili naše očekávání, spíš ho v mnohém předčili. Vlastně jedinou naší podmínkou (abysme prodeje nelitovali), bylo, že chalupu musí mít noví majitelé rádi aspoň jako my.
A to klaplo!
Naši následovníci jsou naprosto skvělí. Věřím, že pozitivní energii nashromážděnou v každým metru čtverečním ještě znásobí. A mají taky velkýho psa, co spí v posteli. Cherry mu ještě naposledy zahřála místo.
Spřízněný duše.
 
Takže jsme o víkendu balili, domů si převezli jen pár věcí, pytle jdou do kontejneru (třídíme, samozřejmě, že jo).
 
Fotky jsou z našeho posledního kokořínského rána.
Už jen předáme klíče a všichni se těšíme na nový život a zážitky.
 

 Pohled z okna ložnice
 
 Dtto
 
 Dtto
 
 
 S sebou domů
 
 Ložnice čeká na nové majitele, postelím a skříním je skoro sto let.
Zahřálo nás u srdce, že noví majitelé si je chtějí nechat
 
 Karel se stěhuje s námi, to je jasný!
 
 Vytříděno
 


Adieu! 
 

10 komentářů:

  1. Často jsem vzpomínala, jak to s prodejem asi dopadlo. A ono to dopadlo až teď! Z toho, co píšete, to vypadá, že jste na sebe čekali a maličko mi to připomíná okamžik, když jsme chalupu my kdysi kupovali. Podmínkou bylo, že se budeme líbit původní majitelce. Už mezi vrátky bylo ale jasno, že se libime vzájemně. Jsou to okamžiky, které to rozhodnutí trochu ulehčují. Preji příjemné chvíle bez chalupy a mnoho nových zážitku.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přes to co jste museli prožívat ...to dobře dopadlo....Jsem ráda s Vámi. Takové chvíle jsou nejkrásnější, když člověk pozná,že věc které se zbavujeme /rádi či neradi/dostane skvělé majitele.To srdíčko hned povyskočí.....a nyní už zbyly jen krásné vzpomínky.....podle fotek to byla oáza klidu.
    Hezké dny Lucko......H.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie,tohle znám.Od 68r.jsme měli chajdu na Vranovské přehr.Já se k tomu místu dodnes nemůžu jet podívat.Byl to tam celý náš život.Alibabka

    OdpovědětVymazat
  4. To je hezký a smutný zároveň... Obdivuji, že se umíte s chaloupkou rozloučit.
    Mějte se hezky Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivuju Vás, Lucie, že nelpíte na místech a domech. Já ano. Chalupu máme už od 50. let ( bývalá obecní pastouška v Zahrádkách u České Lípy ) a já, i když jsem už třetí generace, co tam jezdí, mám tohle místo spojené se vzpomínkami na moje milované. Vím, že vzpomínky zůstanou i bez chalupy, ale tam to cítím mnohem intenzivněji.

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie, ten pocit znám .... když jsme prodávali chalupu, tak se nám noví majitelé také moc líbili ... pán byl emigrant z Ameriky a paní byla jeho nová přítelkyně a vlastně pro ni chalupu kupoval. Paní se moc těšila až si to tam bude užívat a pracovat tam, myslím, že byla překladatelka. No ale život většinou míní jinak, takže se rozešli a chalupa byla na mnoho let opuštěná a nám to srdce trhalo. Ted má ale nové majitele (naštěstí Američan prodal) a jsou to skvělí mladý lidi s dvouma dětma a pod jejich rukama konečně chaloupka opět žije :) Tak přeji at se daří v novém životě! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak je mi tak nějak smutno za Vás, je to těžké opouštět staré známé věci, místa, lidi.
    Andrea T.

    OdpovědětVymazat
  8. Som vďačná za vymoženosti dnešnej doby /plastové okná/, ale mrzí ma, že moje deti nevideli zmrznuté okná pokreslené rozprávkovými kvetmi pani zimy.

    OdpovědětVymazat
  9. ...udalosti a zmeny u vás nejak prežívam aj ja...súcítim, aj mi je clivo, aj sa radujem... tak do toho!

    OdpovědětVymazat
  10. Lucko, přesně jako my. prodávala jsem chalupu-statek po předcích, hodně moc citové pouto a jediná podmínka jako u Vás. a klaplo to v době, když jsme už ani nedoufali. a teď když vidím, jak noví majitelé si tam krásně žijí.... jsem šťastná. ale v tom období prodeje mi teda nebylo zrovna ejchuchu.
    krásný advent přeji. Majka

    OdpovědětVymazat