Sváteční den

Původně jsme o dnešním dni měli jinou představu. Chtěli jsme na zahradě hrabat listí, uklidit kolem domu a strašně moc prát. Protože když máte dva psy, kteří vás navštěvují i v posteli, pak se holt peřiny převlíkají i několikrát týdně.
Jenže nakonec zvítězil pocit, že když je ten svátek, tak ho přece nepromarníme tím, že budeme likvidovat přízemní resty. Tak jsme jeli do Prahy na sváteční oběd a dvě výstavy.
 
Obědvali jsme v Art Restaurant Mánes, kam by mě normálně nenapadlo zajít, protože bych si představovala obr ceny. Hned u vchodu vám manažer restaurace vezme kabát (a zase ho po obědě vrátí), číšník v bílých rukavicích přináší skleničky. Nádherné výhledy z oken, hosté - žádná snobárna. A když otevřete jídelní lístek a v něm týdenní nabídku, jídla se pohybují kolem stovky! Takže se vůbec nemusíte bát si po umění zajít na kávu nebo jídlo.
V druhé půlce restaurace obědvali významní představitelé, kteří se účastnili 17. listopadu 1989, což dodalo na atmosféře. Různorodá skvadra lidí v oblecích i maskáčích, a tak to má být. Miluju různorodost. Nemůžeme být všichni stejní, i když o stejnou věc by nám jít mělo.
Svobodu!
 
Pak výstava Libido Martina Krajce a naproti v Tančícím domě retrospektivní výstava Jana Kaplického. Pak už jen drobný nákup v Papelote, procházka centrem a zpátky domů.
 
Před 19ti lety umřela moje milovaná babička Bóža, takže jsme po celém domě zapálili svíčky a vzpomínáme na Tebe, babi!
 


























 

8 komentářů:

  1. Ta fotka s portr;éty dívek a portrétem Stely je perfektní! Ta žlutá tam. Skvost!! To bych si dal na zeď, být člen vaší rodiny.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně strávený den. Kaplického si dopisuji na seznam a v prosinci jedu! Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně Vám dcera splývá s obrazem. :-) Jolana

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně strávený den, my si užili Retro výstavu a Noemovu Archu, snad seženu na Kaplického volňásky. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím a taky jsem úplně unešená z fotky Stely před obrazem - neskutečně jí to tam sluší!!!;-)
    Karolína

    OdpovědětVymazat
  6. Prvý odstavec je o mne, psovi utierame laby, a schválne mám biele plachty, a mužov ,,šuplík,, je moc na rane...dnes som presne nad týmto uvažovala..
    Máme cudzokrajnú návštevu, tak chcem čas venovať jej...
    Dot sa nechce fotiť a má presne takéto modré vlasy, Stela je v nich moc pekná !
    Krásne ste si užili!

    OdpovědětVymazat
  7. To je ale krásně strávený den, to bych si taky nechala líbit.

    OdpovědětVymazat