Seriál

Zase jednou tip na kulturu.
Pokud máte HBO, v neděli se začal vysílat seriál Pustina v hlavní roli se Zuzanou Stivínovou.
Od kritiků sbírá samé superlativy a mně se taky líbí.
Odehrává se v pustině severních Čech, v prostředí malé vesnice, kde člověk nezavadí o práci, a tak pustne a pustne ... a vyhrabání se ven stojí obrovské úsilí, které si většina z nás neumí vůbec představit.
Severské seriály se na můj vkus až příliš začaly předhánět v obscénnosti a chladu, čím víc sadismu, tím líp, postavy přestávají mít sebemenší záblesk pozitivních emocí a empatie.
Pustina sice taky pluje na vlně bezútěšnosti, ale postavy nejsou kusy ledu.
Pokud se díváte na Rapla a baví vás, pak se vám Pustina bude líbit taky.

8 komentářů:

  1. Rapl je skvělý!!! Jak je to natočené, dvojjazyčná píseň, Kuneš jako vzpomínka na Cirkus Bukowsky...Rapl mě dostal. O to více mě mrzí, že nemám HBO:-(
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí oba, a taky mě dostal Mladý papež na HBO .... dobrou noc:)

    OdpovědětVymazat
  3. Rapl líbí a tohle bych brala taky, o to víc, že jsem se do Raplova "revíru" před šesti lety přestěhovala z Prahy (dobrovolně :-)). Díky za tip, byť nemám HBO.
    L.

    OdpovědětVymazat
  4. Baví, nemám HBO, severské knihy sú už tiež také, prestala som ich čítať...

    OdpovědětVymazat
  5. Rapl neznam, takze urcite popatram, Pustinu jsem videla vcera a super. Mne prave severske detektivni flmy pripomina a ty,co jsem zatim videla, ja muzu:-). Prima den. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, koukám, že jsme se, Lucie, trefily tématem ve stejný den :-D
    Asi bych to neměla HBO kazit, protože původní produkci dělá hlavně proto, že má ty předplatitele, díky kterým pak má ty finance na kvalitní tvorbu a na tu zase láká další předplatitele, ale samozřejmě se vždycky každý nový díl objeví hned na uložto...

    OdpovědětVymazat
  7. Rapl se mi líbí moc, Pustinu zkusím někde najít, HBO nemám.

    OdpovědětVymazat
  8. Rapl je jediny serial, ktery ted sleduju a dnes jsem cetla, ze se chysta 2.serie! Hynek Cermak JE Kunes. Vlastne cela ta policajtska parta v Raplovi je super obsazena.

    OdpovědětVymazat