Pondělí


Tři dny a noci Stela v jednom kuse kašle. Takže se skoro nevyspala a my taky ne.
Já dnes vzhůru od tří (desetivteřinový interval jejího kašle mi prostě nedal usnout). V šest jsem vstala a konečně si uvařila kafe, které jsem kvůli jednomu vyšetření teď několik dní nemohla.
To byla slast!
Pak dvě hodiny čekačka u doktorky, naštěstí je to jen viróza.
Do Velikonoc už do školy nepůjde.

Velikonoce se pokouším letos zcela ignorovat.
Už odmítám i barvit vejce. Výzdobu nedělám už roky.
Zřejmě budeme na chalupě, takže zase přijde horda úplně cizích dětí a cizích chlapů, které vidím jen jednou za rok. Rozdám jim sladkosti, panáky, nechám se zmydlit a zase na rok pokoj. Jak já to nenávidím! Nejradši bych se sama zavřela doma, psala a četla si. Ale to se mi nepodaří.
Jsem vyloženě příkladná maminečka a hospodyňka!

18 komentářů:

  1. Ta tradice Velikonocniho pondeli je pro me za trest, nesnasim to!!! Naprosto te chapu... doma zustavam jen kvuli Anni jinak bych rano nekam vypadla a vratila se odpol.... at je Stele brzy lepe!

    OdpovědětVymazat
  2. Velikonoce uspesne ignorujem uz par rokov. Najskor sa rodina hnevala, uz si zvykli. Ideme niekam na vylet, ak pocasie dovoli.
    Ema mi priserne kasle uz mesiac, hlavne v noci, v leze. Ale uz to prechadza. Zelam skore uzdravenie a rychlo ubehnuty pondelok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hovoríte mi z duše!!.. Tiež roky zbieram odvahu tieto sviatky totálne ignorovať aj manžela a syna a niekam odísť, trebárs wellness?
      sivet

      Vymazat
  3. bydlím na vesnici a musím přetrpět masopust (u nás tancuje hospodyně s medvědem) a velikonoční pondělí
    takže holky jsem s váma :-)
    Pavlína

    OdpovědětVymazat
  4. Stele uvař čaj z majoránky, zklidní kašel a uleví jí, příjemně voní a dá se vypít, oslazený medem. Tady Velikonoční tradice-ty naše naštěstí neznají. Užij si chalupu a odpočívej!

    OdpovědětVymazat
  5. Paní Lucie prosím vás, moc vás prosím, udelejte letos výjimku, opravdu to pondělí zavřete, pište, čtěte si. Dcera at se léčí. Na plot napište VŠICHNI INFEKČNÍ nezvonit! Božínku paní budte silná a hodte na to bobek, to je jediné silné rozhodnutí co musíte udělat. Po dnešním článku. Nemáte jinou volbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych dceři zkazila Velikonoce, to absolutně nemůžu - navíc na chalupě každý vidí, že tam jsme, ale díky za radu! :)

      Vymazat
    2. Beru na vědomí ;-)

      Vymazat
  6. Tak já nevím, já si zrovna myslím, že je škoda, že se ta tradice velikonoc tak vytrácí, nejsem nijak věřící, ale ráda vzpomínám na Velikonoce u nás na vesnici, když jsem byla dítě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně proto to absolvuju - dcera to má ráda, ale jen na chalupě. Takže se obětuju. Já Velikonoce nesnáším od dětství, vždycky jsem měla trauma.

      Vymazat
  7. Já jsem taky z vesnice a Velikonoce i Masopust nesnáším. Pro nás introverty je to za trest. Masopust ignoruji spoustu let, ať si mě každý pomlouvá. A letos poprvé kašlu i na Velikonoce a jedu si na hory užít prodloužené volno. Čím jsem starší začínám si víc a víc dělat co chci. A je to krása! Měla jsem s tím začít dřív. Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. My máme velikonoce radi. Už jen těch předpovídaných 17 stupňů je důvod k oslavám. A děti by mely vědět, že velikonoce nejsou jen o čokoládových zajících a nicnedělání.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, děti to u nás na chalupě vědí. Ale to mlácení od zpitých chlapů odneseme jen my, matky.

      Vymazat
  9. Výzdobu už mám, ale na velikonoce po tom, co děti najdou sladkosti na zahradě odjíždíme a vracíme se až navečer.
    Nesnáším od dětství velikonoce, jak jsem s nervozitou, kdo to s tím mrskáním přežene ani nekoukala z okna, aby mě nějakej kluk nezahlídl a nedošel i k nám i když prostě chodili dům od domu a většinu jsem ani neznala! Přenesla jsem to i na naše holky.
    Takže hurá ven!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím, taky bych jela, ale kvůli dceři nemůžu :)

      Vymazat
  10. I já se přidám na stranu těch, co mají Velikonoce rádi. Beru to spíš jako celkové svátky jara, loučení se zimou a také se navštíví sousedi, popije se, dobrá nálada v tomhle zmatku. Je mi docela smutno jak se vytrácejí ty staré tradiční zvyky, jak na Velikonoce, tak i na Vánoce a pomalu nás válcují Valentýni, Helloweeni atd. a hrdý jsou Češi jako národ jen při hokejovým utkání, a na státní svátek vyvěsí vlajku málokdo. Každopádně ať slavíte nebo ne, hlavně přeju hodně síly, brzské uzdravení a krásné jaro! Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám jiné svátky taky ráda. Ale tuhle tradici nesnáším už odmala, dle mého je naprosto úchylná. Kdyby ne nemlátilo, klidně budu mít Velikonoce ráda. Ale takhle opravdu ne. I vám krásné jaro!

      Vymazat
  11. Já se na velikonoce moc těším. Nikdy bych si nedovolila někam odjet. Když jsem jednou musela, tak jsem všechny potencionální návštěvníky obeslala sms, bylo by mi trapně, kdyby přišli a já nebyla doma. To není o mlácení.
    Těším se, co dobrého navařím, upeču...čím pohostím.
    Pěkné velikonoce!

    OdpovědětVymazat