Na závěr ještě více pravdy

Konečně doma.
Do Thajska už nikdy, ani kdybych vyhrála první cenu za nejstupidnější telenovelu, tak tam nejedu (sošku si v tom případě nechám poslat poštou na dobírku).

Nemohla jsem psát celou pravdu, protože rodina by doma asi zešílela.
Hned na začátku dovolené jsem se otrávila jídlem. Nebo vodou. Nebo něčím. Nemohla jsem sedět, ani ležet, vůbec ne spát, jenom stát. Bolest žaludku jako kdyby se mi do něj zakousnul pes. Takže jsem musela do nemocnice na kapačky. Ležely tam většinou jen evropské bílé ženy se stejným problémem jako já nebo pak blbci, co jezdí na motorce jako blázni a bez přilby. Na příjmu za závěsem vedle mě ležel frajírek Rus, kterýmu doktor hodinu šil hlavu. Rus mu celou dobu šíleně nadával a když mu to šil kolem oka, tak brečel jako dítě. Celou dobu jsem se modlila: nechci umřít v Thajsku, nechci umřít v Thajsku. Což se mi povedlo a já jsem za to šťastná.
Sestřičky na klinice jsou krásné a bělí si obličeje, aby vypadaly co nejevropštěji. Tahle kosmetika stojí šílené peníze, tak jsem ráda, že já mám svoji bělobu zadarmo. Mnohokrát na ni místní poukazovali - včetně taxikářů. Však to dá taky zabrat - totálně se vyhýbat slunci.
Když už se zdálo, že jsem z otravy venku, šli jsme do drahé restaurace na pláži, abych měla jistotu, že svoji dietu (rýži a rybu) dostanu zaručeně čerstvou.
Johoho.
Skolilo nás to (tentokrát i s Kryštofem) znovu. Dalo mi hodně práce přemluvit svoje tělo a hlavně svoji vystresovanou hlavu, abych mohla opravdu odletět v termínu domů a zvládla všechny lety.
Na předposlední den jsme neměli ubytování, chtěli jsme ho strávit na pláži.
Já i ve stínu kolabovala, takže Kryštof sehnal na pár hodin klimatizovaný pokoj v hotelu, abych se měla kde schovat. Zaplatila jsem dva tisíce korun, abych později zjistila, že spím v posteli, která není převlečená, je v ní špína a vlasy. Chytla jsem vyrážku.
Po příletu rovnou k doktorce. Svrab to naštěstí není. Znova bolest žaludku, takže jsem včerejší odpoledne strávila na infekčním oddělení na Bulovce. Proti ostatním jsem byla naštěstí malý případ. Krásně jsem si popovídala se slečnou, kterou v sobotu pokousala na Bali opice. Tu hospitalizovali. Teda tu slečnu.
Já jsem doma a doufám, že se z toho vyhrabu. Jde to pomalu, ale jde.

Jsem šťastná, že žiju, kde žiju.
Miluju sníh a kalamity.
Miluju Evropu!

 Léky v nemocnici dostanete v krásné papírové taštičce





Mé snídaně

Mé obědy a večeře

39 komentářů:

  1. Néééé, pomóc! - říkala jsem si při čtení článku.
    A na konci jsem si řekla - Ano, nejsem tak ulítlá, když mě daleká exotika neláká, nikam daleko nechci lítat. Uf.
    Jak říká moje matka: "Vstávajíc lehajíc děkuju Pánubohu, že jsem se narodila ve střední Evropě."

    P.S. jo ale máma byla 2x v USA, v 60. letech. Já nejdál v Helsinkách a v Turecku v Asii (ne v obřích hotelích v turistických resortech). Dál ani krok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem začala děkovat. Pro nás je pořád nejvíc Austrálie - jenže je to daleko a hrozně peněz to stojí. Bohužel.

      Vymazat
  2. Ježiš, to je mi Vás líto. Trochu vysoká cena za setkání s Kryštofem. I když .... pokud se chceme setkat s milovaným dítětem, které jinak vidíme jen přes Skype, tak asi žádná cena není dost vysoká. Přeji brzké uzdravení!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, já fakt z tebe zhebnu!!! Jak to, že zrovna tobě se tohle děje?? Co ty to vysíláš do vesmíru za energii? :-D To myslím v legraci. Já dětem slibuju, že je vezmu na poslední leteckou dovolenou do Thajska. Aby chudinky ubohý nemusely pořád jezdit tím pitomým obytňákem, že jo. Tak teď už teda do Thajska ne. Ale vysvětli mi, jak je možný, že pokaždé když čtu něčí zápisky z Thajska, tak jsou všechny pozitivní a sluníčkový (nenávidím ten výraz). Tak co ty lidi hulej, sakra? Brzy se uzdrav! Příští dovolenou prosím v Liberci!!!:-) Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vysílala jsem energii, že se mi tam nechce, ale strašně chci vidět Kryštofa. Což se mi teda do puntíku splnilo. Asi spoustu lidí urazím, ale ti, co píšou, jak je tam krásně a fotěj si ty selfíčka, musej bejt úplný kreténi, protože jestli jim nevadí, že oni si tam žijou v luxusu, nechávaj se masírovat, detoxovat a já nevím co ještě, a o padesát metrů vedle pracujou ženský na stavbě, umíraj hlady psi a všude je neuvěřitelná špína, odpadky a smrad ... tak to mě teda podrž. Myslím, že tobě by se tam taky nelíbilo. Teď jsem to konzultovala s jednou holkou, která měla stejný pocity, ale styděla se rodině i kamarádkám přiznat, že to bylo příšerný, a tak lhala, když už za to dala hroznejch prachů. Mně se lhát nechce. Leťte na Kanáry! Můžem společně :)

      Vymazat
    2. Díky za upřímnost - mně to připadá cenné se dovědět.

      Vymazat
  4. Ještě ,že nejdál jezdím do nejbližšího okresního města :-).Myslím na Vás a na dálku posílám sílu.

    OdpovědětVymazat
  5. My jezdime na Sumavu a jakozto zijici ve Francii, pro nas az dost dobrodruzny, ale bozi !!!
    Lucie, preji rychle uzdraveni a priste radeji ty Budejice :o) A diky za skutecny nazor.

    OdpovědětVymazat
  6. Já věděla, proč tam nikdy nechci! Zlatý Česko, neznáme to doma, tak proč by jsme měli jezdit jinam :-)
    Dejte se co nejdřív do kupy, vy jste to vzala nedobrovolně jako hubnoucí až chřadnoucí tábor. Omlouvám se, nevěděla jsem jak to lépe napsat.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já musím nesouhlasit v Thajsku jsme se vloni měli nádherně,ubytování normální,žádný luxus ale pěkný a čistý,snídaně v hotelu v pohodě,zbytek jídla pouze venku na ulicích v restauracích,jedli jsme i všechny možný smažený potvory..atrakce pro turisty☺a nikomu nic nebylo,když to srovnán s faraonovou hrůzou,která mě kdysi postihla v Egyptě,tak Thajsko byla jedna z nej...dovolených,příroda,sloni,opice,usměvaví lidi téměř všude...☺

    OdpovědětVymazat
  8. Kamaradka i jeji rodice jezdi do Egypta do hotelovych resortu. Byli tam uz asi 8 krat a pokazde tam maji strevni potize. Ja se divim, ze tam porad jezdi, kdyz vi co je tam zase ceka. Ja osobne bych tam v tech 40C vedrech umrela. Nelaka me ani tolik popularni Turecko. Mam procestovanou Anglii, Skotsko, zcasti Ameriku takze nejsem zadny domased, ale Egypt nikdy!!! At se brzo uzdravite a diky za skvelej blog. Lenka

    OdpovědětVymazat
  9. Priznavam, ze kdyz jsem cetla clanky z vasi dovolene, nereagovala jsem, protoze jsem proste nemohla najit hezka slova a nechtela jsem vam kazit dovolenou nevlidnymi slovy:-(. Mne to z tech fotek proste nelakalo, naopak. Nevim. Obecne me asijske zeme, kuchyne, lidi nic nerikaji. Ocenuji ale, ze uprimne zkritizujete svoji dovolenou, nekdo by to nedokazal. Preju vam brzke zotaveni a uz nikdy vice podobne okamziky. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Jeeeežkovy voči!!! Dovolená za všechny prachy. Ale chápu touhu vidět dítě. To moje jezdí domů jednou za dva měsíce - naštěstí... Brzy se uzdrav, Luci. Ivča

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Lucie, vážím si vaší upřímnosti. Vše jsem doslova "hltala", zajímalo mě to, ale 100% věřím, že je dobře doma, holt už jsme zvyklí na něco jiného, ale berte to tak - přežila jste (všichni jste přežili), syna jste viděla a příště to už určo bude úúúúúplně OK. Jen hlavně už raději vybírat nějakou civilizaci. Vaše příspěvky miluju, z těch posledních husí kůže, ale bude líp, to je jasná věc. Zachovejte nám (pravidelným čtenářům blogu) přízeň a pište, pište, pište, protože se to bááááječně čte. Přeji, aby tělesná i duševní schránka doma dostala spoustu zdravé energie a zkrátka "tož vitajte doma". Zdraví Lu z Moravy

    OdpovědětVymazat
  12. Luci, tak to je mi upřímně líto a já tak žrala každý příspěvek aniž bych tušila,že je zle..Mohli jsme alespoň z Česka vysílat nějakou pozitivní energii na uzdravení..Hlavně, že to dopadlo alespoň takhle a jsi doma! Vím, co to je. Před 5 lety jsem odcestovala do Ameriky přes upozornění doktorů, že ten žlučník už musí ven. Jenže já měla koupené letenky a rodina se těšila. Jela jsem a co bylo nejhorší a absolutně nezodpovědný, že jsem se zapomněla nechat v tom všem zmatku pojistit. Nějaká malá pojistka sice byla na kartu, ale..Celá dovolená o dietě,3 dny před odjezdem se mi udělalo hrozně zle a měla jsem pocit, že mi ten žlučník prasknul a loučila se pomalu se životem..Do Prahy jsem doletěla 15.srpna a 16. srpna mě operovali. Neprasknul, ale i tak byly komplikace..když není člověku hej, tak doma je NEJ!!! Odpočiň si po dovolené a ať je Ti lépe! Pěkné dny doma! Inka

    OdpovědětVymazat
  13. Tak na mne bylo to byla az moc velka exotika. Ja jsem uplne spokojena s tou nasi exotikou korfskou- mame tu dokonale more, plaze plne lidi i ty zapomenute, hory a palmy a mraky dobreho jidla. A pro mne jeste jeden bonus to ma v dnesni dobe- a to je bezpecnost, zatim tedy.
    Lucko, vitejte zpatky:-)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám, čtu a říkám si: Zlatý Sedmihorky...

    OdpovědětVymazat
  15. Díky Vašemu příspěvku se stále více ujišťuji,že každoroční dovolená strávená v Čechách ( především na zahradě našeho domečku ) je pro mě tou nejbáječnější dovolenou .(I když si v práci po tradičních dotazech mé nadřízené " jestli někam pojedeme " připadám jak exot :-) ).U moře jsme byli s rodinou letos přesně před 20 lety ( ve Francii v Antibes).Sice nás žádné zdravotní komplikace nepotkaly,ale stejně mě to nenadchlo tak,že bych si to musela zopakovat. Dokážu si živě představit,jak musíte být šťastná,že jste již doma.Přeji velmi brzké zotavení !!! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mám pocit, že se ze zahrady taky dlouho nepohnu :)

      Vymazat
  16. No tak tohle je fakt mazec a úplně nejvíc nejupřímnější zhodnocení, který není nikterak lákavý. Vivat ČR a gratuluju, že jste zpátky doma relativně OK, živi a zdrávi.

    OdpovědětVymazat
  17. A to se Saša chtěl naučit pár žoviálních thajských frází, aby Vás po návratu rozveselil!
    Znám tyhle fekální příhody z Egypta, v pětihvězdičkovém hotelu jsem se štítila lehnout si do toho, čemu tam říkali postel. Napište realistického průvodce se seznamem vakcín a špitálů.
    A vítejte doma!!! Jana&comp

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, díky! Obávám se, že pro žoviální thajské fráze mám ještě málo nadhledu :) Ať jde Saša radši běhat!

      Vymazat
  18. Vítejte doma, v normálu! Doufám, že Ti bude každým dnem lépe a lépe, protože DOMA! Stejně ale vím, že jsi to vše riskla protože setkat se s Kryštofem bylo prvořadé a nej!Tolik jsem na Tebe myslela, jak Ti asi je. A zda tě něco nepostihlo, když těch zdravotních potíží před odletem i tak bylo akorát dost. Je mi to líto, přeji Ti,aby bylo brzy líp! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Marcelo, děkuju! Snažím se, snad bude brzy líp.

      Vymazat
  19. Tak jsem mela par cestovatelskych snu, jet na dovcu obytnym vozem, mimo jine i Thajsko, dalsi nebudu radsi psat:)
    Po Vasich zkusenostech z lonske a letosni dovolene si necham sny s radosti rozplynout. Zustanu u letadla, Evropy a Floridy.
    At jste brzo fit.
    Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to určitě ne! Jsou to jen moje zkušenosti/názory, většina lidí je může mít úplně opačných. Koukněte i po jiných blozích, Thajsko zklamalo asi akorát mě :)

      Vymazat
  20. Zdravím Lucie...uf , tak to je síla. Přeju ať jste brzo fit. Mě už exotika taky moc neláká a ani ty vedra, ale byla doba , kdy bych se z fleku stěhovala někam na jih :-). V Egyptě jsme byli celá famile když bylo Adamovi půl roku a já jen kojila, takže jsem neměla strach o to co sní, klukům mého muže bylo tenkrát 7-15 a oni si to tam náramně užili, jediný kdo dodržoval striktně vodu z lahve i na čištění zubů jsem byla já, kluci vodu z kohoutku klidně popíjeli, jediný kdo měl střevní potíže jsem byla taky já :-))) a moje nej exotika byla Čína, pracovně, ale zajimavá zkušenost, ten obrovský rozdíl luxusu a chudoby pár metrů od sebe na to nezapomenu, stejně jako kdykoli vidím v Praze žebráky, vzpomenu si na ty v Shanghajské , jim tam z očí opravdu koukalo zoufalství a z těla vystupovali kosti. Ale pokud jste měli možnost sejít se synem, tak to za to stálo , užívejte domova.

    OdpovědětVymazat
  21. fuha. .tak to nezávidím.. skoré uzdravenie

    OdpovědětVymazat
  22. Tak ja jsem ten kreten kreten :-) Uz 2x, s batohem a presuny s mistnima busem a vlakem, bydleni zadny luxus, zdr. obtize zadne. Ja v Thajsku vidim krasnou prirodu, jinou kulturu, gastronomii a pohodu. Me to proste obohati v tom, jak je to rozdilny. Chce se trosku pripravit a nejet jak tydyt na Koh Samui, kde je to jak na Machaci. A mozna se pred cestou dostat do zdravotni pohody, ktera vam asi chybi delsi dobu, blbe vam mohlo byt vsude. :-/

    PS: ja se Thajska nezastavam, vlastne je to takova pretvarka pro turisty, ale je tam spousta mist, ktera jsou tomu stranou a maji neco do sebe. Nebo jsem nekde chytla kretenismus a libi se mi vsude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, tohle je jinej přístup, to je super. Já jsem klasickej uživatel, žádnej cestovatel. Navíc dodnes myslím na tu bídu a špínu, která tam je, tu žádná příroda, ani zážitky nepřebijí. A blbě nám bohužel bylo všem. Plus si syn odvezl do Austrálie pásovej opar. A on jedinej z nás většinou cestuje podobným způsobem jako vy. "Luxus" jsme zvolili hlavně kvůli mně. Díky za příspěvek!

      Vymazat
    2. Přiznám se, ze když jsem četla o vašich problémech, měla jsem pěkně nahnáno. Měli jsme před sebou naši první vysněnou cestu do Thajska.Naštěstí se obavy nenaplnily,problémy nás minuly. Byla to nádherná dovolená.Usměvaví lidé, úchvatná příroda, výborné jídlo, nezapomenutelné zážitky. Určitě se někdy vrátíme. 100 lidí, 100 chutí....

      Vymazat
  23. Jasne, to chapu. Me tam hrozna vadili tlusty Nemci s krasnyma skoro zletilyma Thajkama. To je des. Tak pokud muzu, vrele vam doporucuji Toskansko. Loni jsme leteli do Pisy, tam si pujcili auto, ubytovali jsme se u jednoho vinare, ani na plaz jsme nesli, jak se nam tam libilo 😄 Krasny kraj. At je vam brzo lip. K.

    OdpovědětVymazat
  24. Možná mám kliku, že umím "nacítit" realitu byť jen přes v televizi vysílané cestopisy, takže mně, bytelně středoevropanské duši, to přes tv obrazovku, takovéto cestování bo-ha-tě stačí. :) A jak zde říkáte, vstávaje-lehaje, velebím Boha, že jsem se narodila právě v této své, zelené, mírnými horami lemované české, překrásné kotlině. Paty z toho ďolíku vživotě nevytáhnu. :D Bett

    OdpovědětVymazat